Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Citronkalekninka úplně tě chápu, ze je ti to líto… můj taťka, když ho probudili z umělého spánku, tak byl úplně v pohodě, probudil se krásně, všichni jsme měli radost a byli šťastní, a pak, když se ho mamka ptala, jestli se těší, až bude doma, tak kroutil hlavou, že ne a pohybem pusy (měl tracheostomii a nemohla mluvit) ji poslal do prd…
mamka z toho byla hodně nešťastná a pak i plakala, bylo ji to líto. Ale chápala to, byla šťastná, že taťka tak krásně zabojoval a vše tak pěkně zvládnul
Ale je to opravdu moc náročné, když člověka probudí po určitém čase, nic si nepamatuje, neví, co se s ním dělo, je v cizím prostředí, všude hluk, světlo, neznámí lidé, ma strach, stydí se, je ve stresu, vše ho bolí, nejen tělo, ale i duše…
Vydrz, buď trpělivá a nebud smutná a dej mu čas, on, chudák, ma co dělat sám se sebou…Ale neboj, bude líp a líp
…Jen to chce čas, myslím na vás pořád
i kdyz moc nereaguju, mám, bohužel, také špatné dny a starosti
@mimart to mě moc mrzí že máš trápení. Tento rok nezačal hezky
snad nebude takový celý. Je půlka Ledna a já už nemůžu.
Ahoj, drzim vam obema palce a jsem moc rada, ze to vypada na dobry ceste. Vzpomnela jsem si na Viewegha, tomu praskla myslim srdecni aorta a dost to s nim zamavalo, psychicky, takze si myslim, ze i tvuj chlap bude potrebovat cas nejen na uzdraveni tela, ale i duse. Stat takhle na hrane zivota a smrti neni zadna sranda… Verim, ze to zvladnete, v tobe ma velkou oporu a to je dalsi vec, co jsem chtela, abys myslela i na sebe…i ty se z toho potrebujes vzpamatovat a i ty potrebujes oporu. ![]()
@suvik píše:
Ahoj, drzim vam obema palce a jsem moc rada, ze to vypada na dobry ceste. Vzpomnela jsem si na Viewegha, tomu praskla myslim srdecni aorta a dost to s nim zamavalo, psychicky, takze si myslim, ze i tvuj chlap bude potrebovat cas nejen na uzdraveni tela, ale i duse. Stat takhle na hrane zivota a smrti neni zadna sranda… Verim, ze to zvladnete, v tobe ma velkou oporu a to je dalsi vec, co jsem chtela, abys myslela i na sebe…i ty se z toho potrebujes vzpamatovat a i ty potrebujes oporu.
Na toho Viewegha jsem si taky vzpomněla…
Ma po operaci. Bricho zavrene jeste neni. Je na tom jak vcera. Nic se nemeni. Snazi se s nim komunikovat. Obcas se pta kde je takze tam pry asi jeste funguji ty leky. Prevoz na JIP zatim nevypada. Chcou si ho tam nechat dokud to pujde. Dokud nebude nejaky tlak na luzka. Ted odpociva po operaci.
Jsem sestra a delala jsem i na ARO…verim, ze bude v pohode…ted je unavený, ma bolesti, nevi co bude a boji se, ze bude na obtiz…v nemocnici to na kazdeho doleha…bude to nejakou dobu trvat a bude vas to stat hodne sil ale melo by to byt dobre ![]()
Holky daří se mu zase o něco lépe. Už mohli vytáhnout dreny z břicha. Ve čtvrtek nebo v patek bude dalsi operace toho břicha. Doktor teda říkal že si vůbec nedovede představit jak mu to břicho ti plastici zadelaji. Že už je tam odumřelá kůže. Takže to mi nepřidal. Ale tak snad i plastici jsou tam machři.
Jsou. Znam tam jednu doktorku a nejenom, ze je to skvelej clovek, ale je i sikovna. Urcite tam udelaji vse pro to, aby se to povedlo zhojit.
@Citronkalekninka Plastici v Bohunicích jsou opravdu machři, sice je to komplikace, ale toho bych se nebála
pořád na vás myslím ![]()
@Citronkalekninka píše:
Holky daří se mu zase o něco lépe. Už mohli vytáhnout dreny z břicha. Ve čtvrtek nebo v patek bude dalsi operace toho břicha. Doktor teda říkal že si vůbec nedovede představit jak mu to břicho ti plastici zadelaji. Že už je tam odumřelá kůže. Takže to mi nepřidal. Ale tak snad i plastici jsou tam machři.
To se zvládne
Myslím na vás, držím palce.
😄 😍už je to náš Pája
už jsem se s ním i zasmála. Jsem šťastná. Další oprava briska nekdy koncem týdne. Zase s plastickým chirurgem. Kůže se ztáhla. Něco jako když chceš dopnout o tři čísla menší kabát. Musí pomalu postupně. Různé náhrady dávat. Když to zasiji rychle odumřou střeva a s tím nelze žít.