Práva otce dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kobea
24.4.15 08:08

@canaglia chceš tím říct, že ženská raději zacvaká 50 tisíc, než by dala dítě otci? (vím, že ta pokuta může být i menší).

• Citovat
  • Upravit
7904
24.4.15 08:30

Když si otec pro dítě nepřijede, je to vůbec úžasná situace. Otec si má vzít dítě na odpoledne, nepřijede, dítě hodinu stojí oblečené v bundě u okna, vyhlíží, já jsem čím dál víc nervózní, protože celé odpoledne v pr… a místo dřepění u okna jsme mohli jet klidně na výlet nebo na hřiště.

Ovšem podle pošahaných sociálních pracovnic je tento postup v souladu se zájmy dítěte. A pokud tam tu hodinu nebudeme trčet, tak bráním otci ve styku a hrozí mi pokuta. Nemám slov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
24.4.15 09:09

@kacz Moje děti neviděly otce řadu měsíců. Takže vím, jaké to je. A nenadělala jsem s tím nic. Byla jsem sice ušetřená toho čekání u okna (to je strašné, když vidíš zklamané dítě), ale odskákala jsem si to kdykoliv potom, že táta nepřijel.

Některé sociální pracovnice zastávají názor, že počkat 15 minut a pak si jít po svém programu (u mé známé, s mou jsem to neřešila). Zvlášť, když tatínek není schopen dát vědět, že uvízl v dopravní zácpě.

• Citovat
  • Upravit
7904
24.4.15 09:42

@Kobea taky už to tak budu dělat. A ať si říká kdo chce, co chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
24.4.15 11:04

@kacz @kacz Chce to asi nějak rozumně. Na jeho čas si stejně nic naplánovat s dítětem nemůžeš. Hodinu bych taky nečekala. Zvlášť, když má tatínek určitě mobil a může zavolat nebo napsat, že se opozdí.
Ex s Tebou nemluví? Ten můj mluví jen s dětmi :roll:.

• Citovat
  • Upravit
7904
24.4.15 12:38

@Kobea mluví. Většinou napíše tak minutu předtím, než má přijet, že přijede o půl hodiny později. A nakonec přijede o hodinu později.

Jenže já tu nebudu trčet celý odpoledne. Chtěla jsem jít plavat, příště půjdu holt plavat s dítětem. Už jsou mu skoro 2,5 a bazén miluje. Nevím, proč bych si na tu dobu neměla nic plánovat. Potřebuju na poštu, do banky. Chtěla jsem tam jít bez dítěte, holt tam půjdu s dítětem. Ale sedět doma nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
24.4.15 13:05
@Kobea píše:
@canaglia chceš tím říct, že ženská raději zacvaká 50 tisíc, než by dala dítě otci? (vím, že ta pokuta může být i menší).

Problém je v tom, že se ty pokuty většinou nepoužívají. A maminky na to dost často spoléhají, zejména ty na RD, kdy soud usoudí, že pokuta by byla proti ekonomickému zájmu dítěte. A je to.

@kacz píše:
Když si otec pro dítě nepřijede, je to vůbec úžasná situace. Otec si má vzít dítě na odpoledne, nepřijede, dítě hodinu stojí oblečené v bundě u okna, vyhlíží, já jsem čím dál víc nervózní, protože celé odpoledne v pr… a místo dřepění u okna jsme mohli jet klidně na výlet nebo na hřiště.Ovšem podle pošahaných sociálních pracovnic je tento postup v souladu se zájmy dítěte. A pokud tam tu hodinu nebudeme trčet, tak bráním otci ve styku a hrozí mi pokuta. Nemám slov.

Nemusíš trčet. Můžeš počkat 10 minut a pak zmizet a nevydat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
24.4.15 13:57

@kacz Já jsem měla na mysli, že na tu dobu, co má být dítě s otcem, si nemůžeš udělat program pro dítě (psala jsi, že jste mohli být třeba na hřišti). Svůj samozřejmě ano, ale je tam to riziko, že dítě neodjede.

• Citovat
  • Upravit
7904
24.4.15 18:55

@Kobea musím udělat program pro dítě, když se mnou to dítě je… dvou a půl leté dítě, které je zvyklé být v jednom kuse venku, nevydrží doma bez programu déle než půl hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.15 20:13

Dotaz

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli má právo otec ditete po mě vyžadovat návštěvu jeho rodiny s naším dítětem. Je uveden n RL, avšak rozešli jsme se již před porodem. Dítě 1 rok. Navštěvuje jej po dohodě vždy o víkendu jeden den, během prázdnin 2 odpoledne během všedních dni. Během návštěv se diteti věnuje az po upozornění, proc vlastně přijel. Před svou rodinou dělá vzorneho otce. Nemá tušení, co dite potřebuje, vyžaduje. Občas se zeptá co a jak, ale tim to konci. Děkuju za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
72725
19.8.15 20:17
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli má právo otec ditete po mě vyžadovat návštěvu jeho rodiny s naším dítětem. Je uveden n RL, avšak rozešli jsme se již před porodem. Dítě 1 rok. Navštěvuje jej po dohodě vždy o víkendu jeden den, během prázdnin 2 odpoledne během všedních dni. Během návštěv se diteti věnuje az po upozornění, proc vlastně přijel. Před svou rodinou dělá vzorneho otce. Nemá tušení, co dite potřebuje, vyžaduje. Občas se zeptá co a jak, ale tim to konci. Děkuju za odpovědi.

je to otec, může toto chtít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
19.8.15 20:19

Autorko, tim dotazem myslis, ze ho odveze k rodine nebo ze rodina prijede take?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26256
19.8.15 20:22

Je to otec, je uvedený v rodném listě - takže ano, má právo se stýkat se svým dítětem a i jeho rodiče mají právo na styk s vnoučetem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.15 20:22

@umea já s dítětem mam jet s nim k jeho rodině, která o dite jevila občasný zájem az po porodu.

• Citovat
  • Upravit
72725
19.8.15 20:29
@Anonymní píše:
@umea já s dítětem mam jet s nim k jeho rodině, která o dite jevila občasný zájem az po porodu.

tak donutit Tě nemůže, ale může tam sviště vzít sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna