Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zuzko, proste si promluvte, kde neni komunikace, tam se problem nevyresi.
Ja udelala uz pred lety chybu, neresila to, maximalne to plivla na pritele a ted jsem z toho zoufala a ve stavu, kdyz uz nejsem schopna to resit rozumne. Jak ji vidim, mam rudo, takze jsem porad zticha, protoze by ze me nic kloudneho vyslo.
Pokud bude tchyne rozumna, domluvite se, uvidis.
Angua píše:Zuzka a verunka 2mesice píše:
stou tchyni je to na hovno ja ji nechapu nikdy jsme nic podobneho neresili kolikrad nez se mala narodila tak prisla knam a ja zrovna nemela umyte nadobi tak se koukla a rekla no me je to jedno ze tam mas bordel ja ti ho uklizet nebudu a tedka se chyta kvuli takovejm blbostemA o takovém člověku říkáš, že je zlatý, když dojde a začne ti sám od sebe vykládat, jaký máš bordel?
Nebo ti teda vadí jenom to, že to neřekla tobě, ale synovi?Já bych teda byla hodně nepříjemná už tehdy
rikala jsem ze je zlata uz neni a muze se snait jak chce ona je povolani muklizecka tak si asi mysli ze pri jedom diteti to je hracka kdyz ona to musela zvladat vsechno pri trech detech ja sni chci vychazet po dobrem ale copak to jde kdyz tohle dela po porodu mi sama do oci rekla ze pokud doma nebudu mit cisto tak ze si malou veme ksobe no to u je i na me trochu moc copak ja mam doma 3× denne vytirat jako ona nebo ze nesmim nechat nadoby v drez ji se to lehce rekne ona ma doma mycku ja ne asi to reknu takhle u ni doma je proste totalne vsechno setrilizovane jenom dole kdyz pujdete nahoru tak je tam neskutecnej bordel to ale ona nevydi to ze ona ere dvakrad denne to mam delt taky no vubec ne ja se fakt desim toho az mala zacne radit to tchyni nepustim ani na chodbu aby nezesilela hruzou pred chvilkou mi trochu skrytizovala ze uz mam doma mesis povesenou zaclonu ze bych ji mela vymenit
ja si asi neco udelam
![]()
lleennttiillkkaa píše:
Jednoznačně sebrat klíče…nebo ty snad máš klíč od jejího bytu?
nemam ani bych ho nechtela ja ji ho sebrat nemuzu protoze je dostala od pritele takze zase utru chjo
Tak ať jí je sebere on a nebo vyměňte zámky. POkud to nezvládne tvůj přítel, tak určitě někoho šikovnýho najdeš, kdo ti pomůže.
Normálně bych jí došla šmejdit do bytu taky.
Ale hlavní je promluvit s ní.
Zuzko, s těmi dalšími dvěmi syny je to asi to tom, že to jsou chlapi, ti přece uklízet nemusí
Ty jsi žena, matka, máš mít naklizeno
Klasika. Mne kdysi tchyně seřvala za to, že jsem se s otravou jídlem nedokázala starat o malého a musela se spolehnout na muže. Ta na mne vyjela jak vzteklá čuba, co si to dovoluju chtít po chlapovi, aby se věnoval dítěti, to je přece ženská práce… Švagrová to samé, že jí muž také nikdy nepomáhal a nikdy by ji ani nenapadlo to po něm chtít…
Prosímtě, a kde vaše rodina přišla k tomu zvyku prát prádlo, které už „dlouho“ leží? To pereš i zimní věci v létě a letní v zimě? Nebo jen to, co zrovna nosíte? ![]()
To jo, někdy lidi dopředu nepoznáš. Hodně záleží na tom, jak se za tebe postaví přítel. A nechápu jednu věc - to auto je vaše??? Tak proč se ptát, normálně bych se zbalila a jela. Co vám do toho ona má co kecat??? Každopádně to nevidím na dlouhé bydlení, jestli máte možnost, tak bych utekla.
Ale je mi jasné, že to tak jednoduché není …
tak to co píšeš mi už zavání buzerací..asi si se měla ozvat už dříve, mně řekla taky tchýně, že jestli se někdy rozvedeme tak si ONA vezme dítě. to co si ode mne poslechla asi do smrti nezapomene ![]()
Zřejmě máš rodiče i příbuzenství daleko, proto si tak dovoluje. Já mám taky rodinu 300km daleko,tak má tchýně tendence se mnou manipulovat, ale já jí to tak lehce nedovolim :twisted
Kdybych chtěla být moc mrcha a moc zlomyslná na tvojem místě nahraju, že se mi něco z bytu stratilo, třeba peníze nebo něco, a naznačila bych jestli v tom nemá prsty, vždyť přece když jsi šla do obchodu ještě to tam bylo a jak si se vracela..dokonce i ta tv byla vyplá..
a právě proto měníte zámky..
tak to co píšeš mi už zavání buzerací..asi si se měla ozvat už dříve, mně řekla taky tchýně, že jestli se někdy rozvedeme tak si ONA vezme dítě. to co si ode mne poslechla asi do smrti nezapomene ![]()
Zřejmě máš rodiče i příbuzenství daleko, proto si tak dovoluje. Já mám taky rodinu 300km daleko,tak má tchýně tendence se mnou manipulovat, ale já jí to tak lehce nedovolim :twisted
Kdybych chtěla být moc mrcha a moc zlomyslná na tvojem místě nahraju, že se mi něco z bytu stratilo, třeba peníze nebo něco, a naznačila bych jestli v tom nemá prsty, vždyť přece když jsi šla do obchodu ještě to tam bylo a jak si se vracela..dokonce i ta tv byla vyplá..
a právě proto měníte zámky..
Zuzka a verunka 2mesice píše:![]()
ahoj holky tak celou dobu jsem si ja blHOVA MYSLELA ZE TYCHYNE JE ZLATA A OPAK JE UPLNE pravdou bydlime ve dvojdomku tudis tchyne si kam chodi jak chce no vcera jsem delala velke pradlo prala jsem uplne vse delam to tak dvakrad za dva mesice ze preperu preprane pradlo takze v koupelne halda veci a ktomu jeste stehujeme celej baracek tak si urcite dokazete prectavyt jak to u nas vypada kdyz pritel jezdi rano do prace a vraci se az v osum vecer a ja s miminem co si vyzaduje neustale pozornost no ale spatky k tematu nechala jsem v koupelne otevrene dvere tychyne mi vracela kos na pradlo kterej si pujcila no a vydela tu haldu v koupelne a jeste v pokoji co jsem vytaha vsechno pradlo ze srinek takze jsem to mela vsechno na posteli sla jsem udela takfe prootze pritel me o nej pozadal v tom ho tychne prozvonila a tak sel vedle vratil se tak za hodinu celej nasranej ze ho matka servala ze mame doma bordel ze co jsem to za zenskou ze neumim uklizet no malem jsem vsteky pukla co jsem mela jako delat a to nemluvne o tom ze dneska rano jsem mu rekla kdyz uz mame konecne auto ze muzeme jet na moravu za mima rosicema a tchyne normalne rekla ze nikam nepojedem autem ze ho takovou dalku nepusti no radej jsem drzela hubu ale doma jsem to vse rekla priteli proc to teda
![]()
![]()
nerekne tchyne me proc to rika mu a on rekl ze se semnou tchyne nechce rozhadat asi ze bych se sebralla aodvezla malou od ni holky ja uz nevim co mam delat
chudinko.. procitnutí je zlý.. já taky dlouho žila v iluzi, že moje tchýně je supr.. jdi ji vysvětlit proč si to měla doma tak jak si měla a důrazni ji upozorni ať se do tebe nesere, že i kdybys měla doma uprostřed obýváku nasáno je ji do toho hono.. a že vám není 15 aby vám určovala kdy kam jet.
otřes… no všude to je dost pdoobný, znuděný starý paní no.. ![]()
přeju pevný nervy ![]()
Hanule píše:
Zuzko, s těmi dalšími dvěmi syny je to asi to tom, že to jsou chlapi, ti přece uklízet nemusíTy jsi žena, matka, máš mít naklizeno
Klasika. Mne kdysi tchyně seřvala za to, že jsem se s otravou jídlem nedokázala starat o malého a musela se spolehnout na muže. Ta na mne vyjela jak vzteklá čuba, co si to dovoluju chtít po chlapovi, aby se věnoval dítěti, to je přece ženská práce… Švagrová to samé, že jí muž také nikdy nepomáhal a nikdy by ji ani nenapadlo to po něm chtít…Prosímtě, a kde vaše rodina přišla k tomu zvyku prát prádlo, které už „dlouho“ leží? To pereš i zimní věci v létě a letní v zimě? Nebo jen to, co zrovna nosíte?
o tech klucich to im ze maji proste bordel ale kdyz jsem ji rekla ze pritel prijde z prace tam hodi to tam hodi tam to nic po sobe neodnasi tak mi pak rekne ze mu mam rict at si to po sobe uklidi ale sama to nedela
ja mam rodice v moravskoslezskem kraji takze ostrava ano to auto je nase a tohle proste dela je to mazec co se tyka toho pradla ona to moc dobre ví ze jsem takhle zvykla delat jenze ji to nikdo nevysvetli nechci tady ze sebe delat chudinku ano nekdy jsem fakt lina neco udelat ale to je jen kdyz proste fakt nemuzu ale tohle je vrchol na devse a zajimave je ze ona doma gruntuje tak moc jen kdyz je jeji manzel doma to ze sebe dela fak tu nejvedci putku co muze na svete bejt dneska tam mame jit jo a chcete slyset jeste jednu perlicku jsem zvedava jak by jste tohle resily pritel nemohl jit k porodu tak sla tchyne natocila porod a pak ho poustela v HOSPODE svim kamaradkam dozvedela jsem se to nedavno jak jsem potkala jednu jeji kamaradku tak mi rikala ze ho videla jak sem rodila no a pak to udelala jeste jednou tentokrat doma prisla za ni jeji kamaradka ji ostrihat no ja jsem tam prisla i s malou a uz vytlemena na gauci mi rika ukazuju jane jak se mala narodila
![]()
tchyne te normalne buzeruje, nevim jak to mate s bydlenim do budoucna, ale pomaloucku polehoucku bych se rozkoukavala po vlastnim bydleni.
s tchanama jsme zili dva roky ve spolecnem velkem byte a po dvou letech, co se do nas hlavne tchyne srala a me v 27 letech buzerovala, ze nasle po mne ve vane dva dlouhe vlasy, jsem uz hledala bydleni sama pro sebe.
Pokud se mi tchyni nesere do vychovy, tak je v pohode. Ale vytocila mne neskutecne minuly tyden, kdy prijela dva dny potom, co tu byla pani na uklid a manzelovi si stezovala, ze mame pod posteli prach - pod tou posteli prach nebyl. Mne to baba nerekne, ja se vytocila na maximum, ale bohuzel jsem uz byla na letisti
, pak tu madam za cele 4 dny ani nezalila truhliky na okne, takze z dvou truhliku s kytkama mam slamenky
pani chytra a dokonala ![]()
cernus píše:
Ja udelala uz pred lety chybu, neresila to, maximalne to plivla na pritele a ted jsem z toho zoufala a ve stavu, kdyz uz nejsem schopna to resit rozumne. Jak ji vidim, mam rudo, takze jsem porad zticha, protoze by ze me nic kloudneho vyslo.
Pokud bude tchyne rozumna, domluvite se, uvidis.
Přesně jak říkáš. My bydlíme s tchýní v jednom domě se společným vchodem. Srala mě od začátku, ale vždycky jsem tepala manžela a teď mě stačí jí jen smyšet dole na chodbě jak mluví a už se mi otevírá kudla v kapse:-) prostě alergie jako prase. Štve mě prostě to, že třeba je líná jít k nám nahoru, tak zvoní jak blbka a čeká že vykoukneme na schodišti a řekne nám to. Ale kdyby to bylo důležitý, ale prostě vždycky kvůli nějaké pitomině. Já už teda na to nereaguju a manžel teda občas. Ale tento problém ve mě už vře tak, že si myslím, že taky brzy vybuchnu. Navíc je taky chytrá jak rádio, všechno ví, všude byla, radí jak opravit sekačku, jak vyměnit kolo u auta.....ale ne mě, mýmu manželovi. Přitom ví úplný hovno, sama ani auto ani řidičák nemá a radí. Nebo třeba zaťuká a jde hned dál. To mě taky sere. Ven ani nechodím, max. na balkón a na zahradě vlastně my nemáme nic, takže si žijem jak v bytě v podnájmu:-) Nebo když někam chce jet, tak se musí teď hned kdy řekne nebo pak už nechce. Dřív ji manžel poslouchal na slovo dá se říct, ale za to společné žití tady cca 5 let jsem ho už pěkně převychovala, až se sama sobě divím. Ale až jednou fakt vybuchnu, tak to bude ostrý. Se třeba budem stěhovat
Tak a teď jsem si aspoň vylila taky srdíčko ![]()
Peettrraa píše:cernus píše:Přesně jak říkáš. My bydlíme s tchýní v jednom domě se společným vchodem. Srala mě od začátku, ale vždycky jsem tepala manžela a teď mě stačí jí jen smyšet dole na chodbě jak mluví a už se mi otevírá kudla v kapse:-) prostě alergie jako prase. Štve mě prostě to, že třeba je líná jít k nám nahoru, tak zvoní jak blbka a čeká že vykoukneme na schodišti a řekne nám to. Ale kdyby to bylo důležitý, ale prostě vždycky kvůli nějaké pitomině. Já už teda na to nereaguju a manžel teda občas. Ale tento problém ve mě už vře tak, že si myslím, že taky brzy vybuchnu. Navíc je taky chytrá jak rádio, všechno ví, všude byla, radí jak opravit sekačku, jak vyměnit kolo u auta.....ale ne mě, mýmu manželovi. Přitom ví úplný hovno, sama ani auto ani řidičák nemá a radí. Nebo třeba zaťuká a jde hned dál. To mě taky sere. Ven ani nechodím, max. na balkón a na zahradě vlastně my nemáme nic, takže si žijem jak v bytě v podnájmu:-) Nebo když někam chce jet, tak se musí teď hned kdy řekne nebo pak už nechce. Dřív ji manžel poslouchal na slovo dá se říct, ale za to společné žití tady cca 5 let jsem ho už pěkně převychovala, až se sama sobě divím. Ale až jednou fakt vybuchnu, tak to bude ostrý. Se třeba budem stěhovat
Pokud bude tchyne rozumna, domluvite se, uvidis.![]()
Tak a teď jsem si aspoň vylila taky srdíčko
no koukam ze vtom nejsem sama
Zuzko, to teda nejsi. Až teď lituju toho, že sjem si tenkrát nepostavila hlavu a nešli jsem byslet jinam. To jsme si mysleli z hlediska úspor, že to bude lepší. Ale zase teď si říkám, čert vem prachy, hlavně mít klid. Jenže te´d jsme už do přestavby vrazili kolem 250tis. tak je to zase škoda, když tu máme vše nové. ale třeba na to stejně nekdy ještě dojde.