Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jinak, jsme spolu přes 3 měsíce. Ale doteď to bylo úplně vpohodě, dokonce jsem z toho občas měla i radost, že mu na mě asi i docela záleží. Ale teď má buďto nějaké podivné období, nebo nevím. ![]()
@Hildegarde No, 3 měsíce. Tohle dlouhodobě nevydejcháš. To, co vadí na začátku, to je slabej odvar. ![]()
@Hildegarde píše:
Jé, omluvám se jestli to tak vyznělo, ale já jím rozhodně nepohrdám a netrápím ho. Sama jsem dost citlivka. Ale po dvouletém vztahu s flegmatikem (ve kterém jsem se jednou v zoufalosti pokusila probudit nějaké emoce tím, že jsem mu namluvila, že jsem zamilovaná do jeho nejlepšího kamaráda a že se s ním chci vyspat, na což pokrčil rameny a řekl „hmm, tak to se stává no“ a šlo se dál) na takové chování u muže vůbec nejsem zvyklá a uvádí mě do nejistoty. Jinak ho mám moc ráda, svým způsobem i tu jeho přecitlivělost. Ale teď už jsem z toho trochu nervózní, když nevím co si můžu dovolit říct a co ne.
neboj, my ostatní jsme to pochopily správně. Je mi jasné jak to myslíš.
No hele, já bych s ním nebyla, to ti řeknu na rovinu. Potřebuju někoho, komu si můžu pofňukat na rameni já a ne aby se mi každou chvíli hroutil z každé ptákoviny. Záleží na tobě jestli to sneseš. Ale jestli jsi sama citlivka, tak počítej s tím, že tě v krizích moc nepodrží
Asi jsem podezíravá, ale s takovýmhle startem má našlápnuto, že s tebou bude cvičit - řekneš něco, co se mu nelíbí, on nasadí smutný výraz, čímž v tobě probudí výčitky a místo nějakého řešení (případně zasmání) budeš uvažovat, jestli na něj promluvit, aby nebyl smutnej. Trošku mi to zavání manipulací.
Jedna věc je být citlivý/smutný a druhá věc je dávat okatě najevo, jak jsem citlivý/smutný, v podstatě bez ohledu na toho druhého. Podle mě by měl citlivě vyhodnotit, že z toho jeho smutnění taky můžeš být na nervy a ovládnout se.
@Litta píše:
Napíšu jen: s výškou mám špatné zkušenosti a spokojený vztah jsem našla až se 180+ cm.
Napoleonské komplexy nebrat, ve spojení s přecitlivělostí je to vražedná kombinace. Nevím, jak dlouho jste spolu, asi moc ne, ale pokud už teď váháš, co říct a co ne, tak věz, že bude hůř!Příspěvek upraven 17.07.14 v 23:41
tohle je presne podrobne rozvedeni podstaty me puvodni otazky
![]()
Neumím si moc představit, že bych po zbytek života musela korigovat své chování a slova z důvodu, aby se partner při sebemenší maličkosti neurazil a já neranila jeho city. Vždyť ani ty sama nevíš, co máš říkat a jak to máš říkat a bojíš se, že se ho tvá slova dotknou a ani nevíš proč(já to z toho příspěvku taky nevím, těžko říct, proč to tak má).Uvidíš, jak se to bude vyvíjet, třeba jen neměl svůj den…
@Hildegarde souhlasím s @Litta vztah nebude mít nejspíš dlouhé trvání, protože momentálně by jsi měla být totálně šťastná a zamilovaná a ne řešit takové situace..On se ti asi teďka začíná otvírat, teprve se poznáváte, kdo ví, co se z něho ještě vyklube ![]()
Citový vyděrač, minimálně..
Po 3 měsících - Ale teď už jsem z toho trochu nervózní, když nevím co si můžu dovolit říct a co ne.
tak to je skoro brzo ne?
teď se máš vznášet na růžovém obláčku a ne řešit, co můžeš a co nesmíš říct partnerovi, aby náhodou neutrpěl citovou újmu…
@Naty12 píše:
Já bohužel neporadím. Mám za sebou vztah s takovým „cíťou“ a nedopadlo to vůbec dobře. Když by ale nastala situace, že ty by jsi chtěla večer někam jít a on by ti začal „fňukat“, jakože jasný, proč by jsi byla večer s ním, s takovou nulou, že si najdeš někoho lepšího… tak raději pryč od něj…
Souhlas ![]()
Jeden se mi takhle rozbrečel
, že se bojí že ho nechám, bylo to na silvestra, tak jsem si přiťukla s jeho spolubydlícíma, zavolala taxi a jela za kamoškou. Jemu jsem samozřejmĕ dala kopačky ![]()
je to jako kdybys měla malá prsa, a on ti řekl, že nemáš zas o tolik větší prsa než on.
tebe by to trošku vzalo, ale on by tě kamarádsky poplácal po zádech a řekl ti, ať nejsi cíťa.
znám tyhle ženy lokomotivy, většinou dojde k velmi ostré hádce cca za 30-90 sekund.
oproti tomu co tu píšete, žena lokomotiva (netaktní, necitlivá, nenávidějící muže), potřebuje spíše subíka - podřízeného zakřiknutého beta samce, který jí nebude nikdy odporovat (/pokud by byl smutný je cíťa, pokud by se hádal je hysterák nebo nevim co…)
prostě pokud tam není respekt k tomu samcovi, nebude to fungovat, leda že to je vztah dominy a podřízeného samce, což je asi případ Z.
alternativa je ještě super alfa samec, který zakladatelku zkrotí, ale těch je poskrovnou a mohou si dost vybírat
@zvědavá borůvka píše:
Souhlas
Jeden se mi takhle rozbrečel, že se bojí že ho nechám, bylo to na silvestra, tak jsem si přiťukla s jeho spolubydlícíma, zavolala taxi a jela za kamoškou. Jemu jsem samozřejmĕ dala kopačky
Skoro jako ze života… I mojeho
s rozdílem, že já sem s ním ještě nic neměla a už brečel, že ho opustím.. Potom vystavoval na libimseti fotky kde brečí a u toho psal srdceryvné komentáře na moji adresu..
a taky na Silvestra ![]()
@Mazlik85 promiňte, ale… kam na takové příspěvky chodíte?
skoro už se mi ani nechce vám tvrdit, že spíš já jsem ryze submisivní osobnost (asi zčásti díky přísné výchově), ačkoliv jsem docela zvědavá, co byste mi na to odpověděl. Jó, a s těma prsama - tak tomu bych se s určitostí zasmála. ![]()