Jsem učitelka, citím se přehlcená, je toho na mě moc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.5.25 07:45
@hanka.br. píše: Více

Ok, pro mne. Ale prostě ve srovnání s jinými pracemi, co dělám/jsem dělala to je pohodička. A poměr peníze/stres absolutně bezkonkurenční.

• Citovat
  • Upravit
24763
20.5.25 08:27
@Anonymní píše: Více

No u nás fakt ne. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
20.5.25 09:27

Na statni skole by ti bylo lip.
Ja takhle prvni tri roky taky makala, ale byla jsem bezdetna. Mela jsem puluvazek, ale v praci porad a o vikendech taky.
Pak si to sedlo a pripravy jsem recyklovala, takze jsem mela i pri plnem uvazku dost volneho casu.
Vyhovuje mi klasicka vyuka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
20.5.25 10:47

Mohu se zeptat, na jaké škole typove učíš a jaké máš předměty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
20.5.25 11:58

Záleží taky, jaké předměty učíš? Protože když někdo učí matiku nebo češtinu, tak je to o dost větší dřina, než učit třeba takový zeměpis nebo občanku :nevim: protože pokud k práci přistupuješ poctivě, tak máš třeba u češtiny přípravu na přijímačky, případně k maturitě (pokud se jedná o SŠ), což už je dost zodpovědnost… opravujes často písemky, slohovky, diktáty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.25 15:48
@AnnieTRoj píše: Více

no on si nějak ředitel myslí, že to zvládnu sama.

vůbec kolegové jsou tam samí takoví zajímaví externisté, a ten kdo je tam na podobný úvazek jako já, má VŽDYCKY ještě něco k tomu. stíhá, vubec nic necekne, v pohodě a ještě se můžou přetrhnout vymýšlet další nové a nové aktivity. Prostě tam trošku nezapadám, jsem bojácná, introverní a nejsem na takový zápřah zvyklá. Ale chci tam zustat, je to tam skvělé, takže se snažím překonávat se. Ono to půjde…

jen jsem si chtěla postěžovat, že mám být v práci do tří, někdy do pěti, a ty dny, kdy mám volno, tak stejně pracuji. Myslím na školu, když nakupuji (třeba pomůcky, knížky..). myslím na školu když koukám na film (co by se hodilo), schovávám nepotřebné knihy a krabice, občas kupuju knížky a učebnice a něco na projekty ze svého (co já už tam nasypala!) abych o to nemusela dlouhodobě žádat, prostě náhlé potřeby), tahám to do školy, sbírám různé materiály, no a o víkendech minimálně v neděli už taky na práci myslím, když opravuju písemky, strávím tím třeba celý víkend a přemýšlím, jestli je tohle prostě normální…

možná je. Jestli je to norální, tak cajk. Jestli ne, tak to asi dělám špatně.

Samotná výuka mě baví.

• Citovat
  • Upravit
3164
20.5.25 16:36

Nevím, jestli je to normální. Pro by to normální nebylo. Ze začátku jsem nad práci také neustále přemýšlela, ve volném čase vymýšlela různé aktivity. Teď už tolik ne. Jo, často mě něco napadne, ale neubírám si tím pravidelně volný čas. Každý rok učím něco jiného, takže recyklovat přípravy nemůžu, ale tím, že jedeme klasicky, tak si dělám přípravy dlouhodobě, rozhodně ne na každou hodinu. Letos jsem dostala třídu mimo můj vystudovaný stupeň a kromě jednoho předmětu ještě i mimo mé aprobace, ale i tak si nedělám přípravy denně. Loni měli učitele, který byl jeden velký omyl (už ve škole není). Nic se nenaučili, nechal je zvlčet, takže letos učím 4. ročník + velkou část ročníku 3. Na nějaké hravé aktivity není čas ( maximálně jednou do měsíce) Opravování mám dost, ale od toho mám volné hodiny.
Moje duševní zdraví je prvním místě spolu s mou rodinou. Učení mě baví, děti mám ráda (leccos pro ně dělám i navíc), ale je to jen práce, nemůžu se nechat zničit.

Kdybych nestíhala, řediteli bych řekla, že nemám kapacitu organizovat ples, případně bych navrhla, že se zapojím, ale sama to nedám. Takto si ředitel myslí, že to v pohodě zvládáš, když se neozveš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová