Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobry den je tu nekdo kdo rozumi telefonum? potrebuji radu mam lenovo A 6000 a nabidnul mi preinstalovat android z 4.4 na 5 ja hloupa to udelala a po nainstalovani my vydrzi baterka tak 5h a vybito. predtim vydrzel cca 4 dny
nevite nekdo co s tim? do tovarniho nastaveni jsem ho zkusila dat ale android zustal ![]()
@Lilua A neběží ti na pozadí nějaké aplikace? To bývá většinou příčina rychlého vybíjení…
Ten telefon musí skrytě něco neustále dělat. Na to stačí, aby si jenom pořád stahoval aktualizace. Lenovo nemám, ale většinou smartphony mají dohledatelné, jaké akce v telefonu probíhají. Máš tam něco takovýho?
@Lilua Mam ten samy problem. Akorat teda nemam vybito po peti hodinach, ale po necelych dvou dnech ![]()
Taky jsem to měla. Nabít šel navíc jen vypnutý. Dělalo to 2 dny a pak to přešlo zase do normálu
@Lilua aktualizace jako takova telefonu pomuze, ale zpet to nevratis. Android 5 je celkove narocnejsi, jsou v nem nove funkce, nove animace atd. to proste zere baterku.
@Lentilkaaa83 píše:
Taky jsem to měla. Nabít šel navíc jen vypnutý. Dělalo to 2 dny a pak to přešlo zase do normálu
To je hloupost.
@Madam-Owl píše:
@Lilua aktualizace jako takova telefonu pomuze, ale zpet to nevratis. Android 5 je celkove narocnejsi, jsou v nem nove funkce, nove animace atd. to proste zere baterku.
Stačí vypnout. Animovaná tapeta je hezká, ale žrout. Potom může být problém u jasu (automatický, případně velmi vysoký).
Nemáš třeba zapnutý internet? (Wifi, data), případně GPS.
Každý telefon má přehled využití baterie a spuštěných app. Android 5 už docela podobný, takže problém je třeba řešit tam + v nastavení, zda není něco povoleno, co užírá baterku.
Ona to taky může být úplně hloupá aplikace, která neumí rozeznat, že se již nevyužívá a neukončí se.
@zvidavajanca není. Měla jsem ho čistý a proste zapnutý se nenabil. A vybity byl za 2 hodiny aniž bych ho používala. Ani přítel to nechápal a to se v tom vyzna
@Lentilkaaa83 tak mozna baterka je spatna. Hodne lidi vubec nevi jak spravne tyhle baterky nabijet. Telefon by se NIKDY nemel vybit k uplnemu vypnuti. Ma se nabijet uz u 20% baterie a na nabijecce ho nepouzivat. Hodne to nici baterku a uplne nova muze byt behem ctvrt roku v cudu…
@Lilua mela jsem stejný problém, taky Lenovo a po instalování rychlé vybití, synovec mi zakázal aktualizace aplikací co stejnak neužívám a postupně je deaktivuji a je to lepší. Prostě pořád pracoval…
Tam určitě musí být nějaká zasekaná aplikace. I kdybys měla puštěnou wifi, GPS, bluetooth atd. tak se telefon nemůže vybít za 5 hodin. Vím, že po jedné aktualizaci nového anroidu mě neustále systém scanoval telefon kvůli hudbě a sekl se na ve složce na příponách, kterým nerozuměl, a hrozně rychle se vybíjel. Zkus se podívat do složek kde máš hudbu, jestli tam nemáš i jiné soubory s nějakými jinými příponami než je hudba nebo obrázek. Případně se podívej na další fóra ohledně androidu, kde určitě už někdo podobný problém řešil.