Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Lenka_Hal píše:
Ty dneska jedes. Jindra Vostra
Hele, ja jako mladoch byla taky bezedna. Jasny, nekolik rizku zni strasne, ale ja bych je klidne dala.Nikdy mi nebylo ani zle, ani tezko.
Co mi udivuje na teto diskuzi, ze 9lete dite samo neumi rict dost. To ze nekdo hlta tak, ze je mu pak spatne, mozna…ok, ale ze potom i zvraci. To je to vysvetleni, ze dcera rychle hlta? Tady se obvinuje babicka, ale ta dava jidlo, protoze dite porad ji, no tak pridava…ale PROC TA DCERA hlta, at uz moc nebo moc rychle az patologicky, ze se pozvraci. Mne to proste neprijde normalni a ok.
Tobě příjde normální nakládat dítěti jídlo dokud se nepozvrací,ještě když je to opakovaně. Mě teda ne a o normální porce asi nejde.
@histep píše:
Tak nejak.@tiffany Jestli ona dcera neresi tvou agresivitu prave prejidanim se jinde. To ze jsi ty sama mela problemy s prijmem potravy by svedcilo pro to, ze v rodine resite problemy prave touto cestou
Tak by mozna stalo za to, resit pricinu a ne dusledek.
Jsem děsně zlá matka. Fakt jsem se pobavila. ![]()
@tiffany píše:
A to jsi určila ty? No tak to tak tedy musí být ha ha.
@bublinek píše:
Taky mi přijde, že se reaguje i k tématu, kde chce někdo jen rýpnout, aby nasbíral počet příspěvků a měl u svého jména nějakou super kategorii: Extra třída nebo Vesmírná kecalka.
Z úvodního příspěvku je velmi dobře rozpoznatelné o co zakladatelce jde. Nikdy nepsala, že se jídlům vyhýbá.
Jak víte jak babička servíruje vnučce jídlo, věta typu: to jsem vařila pro Tebe, tak si dej a pod. může s malou 9letou hezky zamávat a prostě si dá,aby udělala babičce radost. Ale to je pouzemoje spekulace
Hlavně jsem v úvodním příspěvku uvedla, že po té svíčkové následovaly dorty, ale kdo chce psa bít, hůl si vždy najde. Je to fakt ubohé a tihle agresoři ještě začnou psát, že já jsem agesivní. Zlá matka, co nechce dceři dopřát přejídání. ![]()
@lucenka píše:mě to si určila tvá dcera, když jí chutná tolik, že se jí přejí, když se k ní dostane. Kdybys nebyla tak zaslepená, tak bys to sama viděla.
Aha, takže ty necháš zodpovědnost na devítileté holce. No asi zrovna moc zodpovědná nejsi, tak je to pro tebe jaski jednodušší, že?!
@tiffany píše:
Hlavně jsem v úvodním příspěvku uvedla, že po té svíčkové následovaly dorty, ale kdo chce psa bít, hůl si vždy najde. Je to fakt ubohé a tihle agresoři ještě začnou psát, že já jsem agesivní. Zlá matka, co nechce dceři dopřát přejídání.
Měla by ses nad sebou zamyslet ![]()
@Lenka_Hal píše:
Ty dneska jedes. Jindra Vostra
Hele, ja jako mladoch byla taky bezedna. Jasny, nekolik rizku zni strasne, ale ja bych je klidne dala.Nikdy mi nebylo ani zle, ani tezko.
Co mi udivuje na teto diskuzi, ze 9lete dite samo neumi rict dost. To ze nekdo hlta tak, ze je mu pak spatne, mozna…ok, ale ze potom i zvraci. To je to vysvetleni, ze dcera rychle hlta? Tady se obvinuje babicka, ale ta dava jidlo, protoze dite porad ji, no tak pridava…ale PROC TA DCERA hlta, at uz moc nebo moc rychle az patologicky, ze se pozvraci. Mne to proste neprijde normalni a ok.
No hlavně se to děje jen u mojí matky. Podle některých tady je to moje chyba. Dejte si obkládek. ![]()
@tiffany píše:
Aha, takže ty necháš zodpovědnost na devítileté holce. No asi zrovna moc zodpovědná nejsi, tak je to pro tebe jaski jednodušší, že?!
No já svému klukovi nemám problém uvařit svíčkovou, takže se jí pak na návštěvě nemá potřebu přejíst ![]()
@bublinek píše:
Měla by ses nad sebou zamyslet
Tak já jí to tedy dopřeju i doma, aby neblila jen u mojí matky. ![]()
„Před tím, než si diagnostikujete depresi a nízké sebevědomí, ujistěte se prosím, že nejste obklopení blbci.“ Sigmund Freud ![]()
@tiffany píše:
Tak já jí to tedy dopřeju i doma, aby neblila jen u mojí matky.„Před tím, než si diagnostikujete depresi a nízké sebevědomí, ujistěte se prosím, že nejste obklopení blbci.“ Sigmund Freud
Tak je hodná
není tu smajlík s kostkou cukru, ta by se mi teď hodila ![]()
@lucenka píše:
No já svému klukovi nemám problém uvařit svíčkovou, takže se jí pak na návštěvě nemá potřebu přejíst
No jsi dost mimo. Svíčkovou jí i u druhé babičky a taky ve škole a nezvarací tam. Čím to asi bude. No pochybuji, že ty bys mi poradila.
@andrisek píše:
Tobě příjde normální nakládat dítěti jídlo dokud se nepozvrací,ještě když je to opakovaně. Mě teda ne a o normální porce asi nejde.
Prijde mi nenormalni jist tak, ze se pozvracim. Babicka naklada jidlo (po zkusenostech by mela prestat, ale rodic ma vychovavat primarne dceru ne vlastni matku), ale primarne je neco spatne u dcery. Mam dva jedliky, jeden je stejneho veku, sni hodne, ale kdyz maji dost, prestanou jist. V 9 , vlastne v kazdem veku, je to reflex, ma to normalne fungovat, ze kdyz jsem najezena, nejim.
@Lenka_Hal píše:
Prijde mi nenormalni jist tak, ze se pozvracim. Babicka naklada jidlo (po zkusenostech by mela prestat, ale rodic ma vychovavat primarne dceru ne vlastni matku), ale primarne je neco spatne u dcery. Mam dva jedliky, jeden je stejneho veku, sni hodne, ale kdyz maji dost, prestanou jist. V 9 , vlastne v kazdem veku, je to reflex, ma to normalne fungovat, ze kdyz jsem najezena, nejim.
Prostě to takhle nefunguje a já hledám řešení. Nějaké teorie jsou mi na prd, když v praxi to je u nás jinak. Dceru poučuji, vše odkýve a pak je to jinak.
@bublinek píše:
Tak je hodná![]()
není tu smajlík s kostkou cukru, ta by se mi teď hodila
Asi máš pravdu, bůh ví, co jí tam matka nakecává.
A co kombinace hodne jidla a ze je tam pod stresem? At uz z jakehokoliv duvodu.
No ale reseni to stejne nema, pokud nespolupracuje ani jedna.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat