Přejídání

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
161
30.9.18 00:16
@tiffany píše: Řeknu, že bude chodit k nám na návštěvu a k nimnebude chodit ani jezdit. Matka tím, že mě nerespektuje, tak se u nich rozjíždí a má pocit, že u nich platí jejich pravidla, tak bude lepší, když tam dcera nebude chodit. Je to jak u blbých, ale evidentně to jinak nejde. Jezdila s nimi na chalupu, ale to už nebude možné, protože kromě tohohle přejídání dělá to, že když dcera je nemocná, má horečku, tak jí nacpe brufenem a další den holka nemá horečku, tak jí pustí ven. Takhle tam holka lítala dva dny a pak mi jí předávala s 39 horečkou. Prostě matka si hraje a doplácí na to moje dítě, to fakt nejde.

K tomu není asi co dodat a asi jinou možnost nevidím. Bohužel.
Co tatínek (dědeček) na to,ten nezasáhne?

• načítám...
53518
30.9.18 00:17
@Vakaja píše:
Nedá mi to, abych na tuhle diskuzi nereagovala. Kdo nemá vlastní zkušenost, těžko může soudit. Naše babička, moje tchýně, také ráda podstrojuje nejstaršímu synovi, který od malička dobře jí. Nejde snad ani o to, že by ta jídla neměl doma, ale o množství. U nás se jedná hlavně o řízky a palačinky. Doma se ho snažím ,(snad nenásilně) v jídle krotit. Nachystám 2 větší řízky nebo namažu 3-4 palačinky, a čekám, zda mu to bude stačit. Někdy si řekne o další, někdy ne. U babičky je problém v tom, že rovnou nandá na největší talíř velkou porci a ještě nemá syn dojezeno, už má přidáno ????. Je mu za pár týdnů 11. Záklopku nikdy neměl. a další problém spočívá v tom, že jí rychle a hltá. Takže pocit sytosti mívá se zpožděním. Řešením je si promluvit, ale u těchto lidí to nemá valného výsledku. Nerespektují a jedou si svou lajnu. Třeba i tajně. My jsme styky měli nějakou dobu omezené, ale problém nebyl jen to jídlo, ale celý ten přístup babičky k našim přáním a požadavkům. Manžel byl na to z dětství zvyklý, já ne, a byl to pro mne doslova tvrdý ořech. Styky se zase upravily poté, co si babička našla přítele, o kterého se může starat, takže je spokojená, ale nerespektuje stále. Ale jak je spokojená, tak se obrousily hrany a nereaguje podrážděně na některé výtky, takže se dá s ní i o problémech mluvit. I když zrovna v tom jídle je to stále stejné. To už jsem vzdala. Naštěstí jak syn dospívá, tak začíná chápat souvislost: hodně jídla + hltání = je mi blbě, takže občas už i babičku odmítne. Mluvíme spolu i o tom, že není ideální se napráskat k prasknutí a protože mu začíná záležet na tom, jak vypadá, tak i sám kolikrát prohlásí, že by si ještě dal, ale už by toho měl moc. Ale to až teď poslední dobou. V devíti letech sežral ve školní jídelně 26 knedlíků a měl z toho radost, jak je dobrý, i když mu bylo totálně špatně. :roll:

V jedenacti mu dáš dva řízky? To ho teda pěkně nacpáváš. To má záklopku hodně vysoko.

• načítám...
12272
30.9.18 00:19
@Vakaja píše:
Nedá mi to, abych na tuhle diskuzi nereagovala. Kdo nemá vlastní zkušenost, těžko může soudit. Naše babička, moje tchýně, také ráda podstrojuje nejstaršímu synovi, který od malička dobře jí. Nejde snad ani o to, že by ta jídla neměl doma, ale o množství. U nás se jedná hlavně o řízky a palačinky. Doma se ho snažím ,(snad nenásilně) v jídle krotit. Nachystám 2 větší řízky nebo namažu 3-4 palačinky, a čekám, zda mu to bude stačit. Někdy si řekne o další, někdy ne. U babičky je problém v tom, že rovnou nandá na největší talíř velkou porci a ještě nemá syn dojezeno, už má přidáno ????. Je mu za pár týdnů 11. Záklopku nikdy neměl. a další problém spočívá v tom, že jí rychle a hltá. Takže pocit sytosti mívá se zpožděním. Řešením je si promluvit, ale u těchto lidí to nemá valného výsledku. Nerespektují a jedou si svou lajnu. Třeba i tajně. My jsme styky měli nějakou dobu omezené, ale problém nebyl jen to jídlo, ale celý ten přístup babičky k našim přáním a požadavkům. Manžel byl na to z dětství zvyklý, já ne, a byl to pro mne doslova tvrdý ořech. Styky se zase upravily poté, co si babička našla přítele, o kterého se může starat, takže je spokojená, ale nerespektuje stále. Ale jak je spokojená, tak se obrousily hrany a nereaguje podrážděně na některé výtky, takže se dá s ní i o problémech mluvit. I když zrovna v tom jídle je to stále stejné. To už jsem vzdala. Naštěstí jak syn dospívá, tak začíná chápat souvislost: hodně jídla + hltání = je mi blbě, takže občas už i babičku odmítne. Mluvíme spolu i o tom, že není ideální se napráskat k prasknutí a protože mu začíná záležet na tom, jak vypadá, tak i sám kolikrát prohlásí, že by si ještě dal, ale už by toho měl moc. Ale to až teď poslední dobou. V devíti letech sežral ve školní jídelně 26 knedlíků a měl z toho radost, jak je dobrý, i když mu bylo totálně špatně. :roll:

Přesně tak, je to o respektu a rodiče je těžké respektu učit. Tay o tom s dcerkou mluvím, vypadá to, že tomu rozumí, ale pak se to zase stane. Nejsem u toho, nevím jak to tam vypadá, a vzhledem k tomu, že evidentně mým rodičům věřit nemohu, nezbývá mi nic jiného, než omezit styk na nezbytné minimum. Přesně tak, kdo tohle nezažil, tak nepochopí a abych zůstala u jídla - sytý hladovému nevěří. ;-)

• načítám...
12272
30.9.18 00:22
@andrisek píše:
K tomu není asi co dodat a asi jinou možnost nevidím. Bohužel.
Co tatínek (dědeček) na to,ten nezasáhne?

Z mých rodičů je s babičkou ještě relativně lepší domluva, než s dědečkem. :-(

• načítám...
12272
30.9.18 00:23
@Russet píše:
V jedenacti mu dáš dva řízky? To ho teda pěkně nacpáváš. To má záklopku hodně vysoko.

Ty musíš být asi hodně nešťatná co?!

• načítám...
21
30.9.18 00:24

V době omezených styků jsme jezdívali na návštěvy k babičce vždy s dětmi my rodiče, nikdy jsme je tam nenechávali samotné. Tak si člověk úplně nezavře dvířka a má situaci pod kontrolou. A ještě jedna věc, je pravda, že zakladatelka reaguje podrážděně, ale kdo z nás ne, když mu něco leží v žaludku a bohužel to nemůže vykomunikovat slovy. Já to tedy po letech beru taky s nadhledem, ale ještě před 6 lety jsem byla rozčilená jak čert, když mi syn dva týdny po střevní chřipce zvracel u auta a pak z něho vylezlo, že měl u babičky zmrzlinu, i když jsme babičce při našem odjezdu jasně kladli na srdce, že nemůže mléčné výrobky, že má po nich řídkou stolici. :jazyk:

• načítám...
53518
30.9.18 00:25
@tiffany píše:
Ty musíš být asi hodně nešťatná co?!

Ne. Právě jsem si k této plodné diskuzi schroupla pár slaných křupek. Cereálních :mrgreen:

• načítám...
12272
30.9.18 00:26
@Russet píše:
Ne. Právě jsem si k této plodné diskuzi schroupla pár slaných křupek. Cereálních :mrgreen:

Já mluvím o srdci, ne o žaludku.

• načítám...
12272
30.9.18 00:29
@Vakaja píše:
V době omezených styků jsme jezdívali na návštěvy k babičce vždy s dětmi my rodiče, nikdy jsme je tam nenechávali samotné. Tak si člověk úplně nezavře dvířka a má situaci pod kontrolou. A ještě jedna věc, je pravda, že zakladatelka reaguje podrážděně, ale kdo z nás ne, když mu něco leží v žaludku a bohužel to nemůže vykomunikovat slovy. Já to tedy po letech beru taky s nadhledem, ale ještě před 6 lety jsem byla rozčilená jak čert, když mi syn dva týdny po střevní chřipce zvracel u auta a pak z něho vylezlo, že měl u babičky zmrzlinu, i když jsme babičce při našem odjezdu jasně kladli na srdce, že nemůže mléčné výrobky, že má po nich řídkou stolici. :jazyk:

Já si z toho nic nedělám. Vždy se najdou ubožáci, co se nestydí schladit žáhu na druhých, ale těch je mi spíš líto. Vlastně si pak mohu říct - nejsem na tom ještě nejhůř ;-)

• načítám...
53518
30.9.18 00:29
@tiffany píše:
Já mluvím o srdci, ne o žaludku.

Proč? Je mi skvěle. Akorát po noční nějak nemůžu zabrat a Přatelé mě nudí…

• načítám...
161
30.9.18 00:32
@tiffany píše:
Z mých rodičů je s babičkou ještě relativně lepší domluva, než s dědečkem. :-(

To mě mrzí,tady je asi každá rada drahá. Opravdu jedině společné návštěvy.

• načítám...
53518
30.9.18 00:34

@tiffany
A druhá babička mi běžně dítě hlídá a je zcela na ní, co synovi da 8o Dokonce čokoládu. A dítě mi neblinká. Protože my doma vaříme a jíme všechno, takže se nemusí docpat u babičky…

• načítám...
53518
30.9.18 00:36
@andrisek píše:
To mě mrzí,tady je asi každá rada drahá. Opravdu jedině společné návštěvy.

Ty jsi nečetla o tatínkovi „mlátičce“, co to vrací skrz dceru? Tam není problém jidlo, ale komplet narušené vztahy.

• načítám...
161
30.9.18 00:39
@Russet píše:
@tiffany
A druhá babička mi běžně dítě hlídá a je zcela na ní, co synovi da 8o Dokonce čokoládu. A dítě mi neblinká. Protože my doma vaříme a jíme všechno, takže se nemusí docpat u babičky…

Ty musíš mít asi vždy poslední slovo,myslím že tiffany je celkem jedno co jí tvé dítě u druhé babičky. Tak si pogratuluj a dej jí už pokoj.

• načítám...
49159
30.9.18 00:41
@tiffany píše:
Jak je vidět, tak nemá… Holka různě šmejdí a jí i doma, ale nikdy mi nezvracela z toho, že se přejedla… To jen tam :?

Holka různě šmejdí po jídle i doma? Řešila bych prioritně toto … podívala se na skladbu množství a vyváženost jídelníčku …něco je špatně … zdravé dítě se správným jídelníčkem nemá potřebu šmejdit po jídle a patologicky se prejídat …buď je problém zde a nebo je to v hlavě …čili pak psychologa psychiatra …i můj syn se přejedl že ho jak říkal " tlačilo" bříško protože měl takzvaně velký oči ale vícekrát to nezopakoval z pudu sebezáchovy …tvá dcerka se pozvrací dobrovolně a několikrát po sobě …já bych tedy neřešila babičku ale vzala dítě k Dr a následně k psycholog psychiatr výživový poradce …toto není normální a fakt hlavní příčina není v babičce ta je jen spouštěč …

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová