Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Lenka_Hal píše:
Prijde mi nenormalni jist tak, ze se pozvracim. Babicka naklada jidlo (po zkusenostech by mela prestat, ale rodic ma vychovavat primarne dceru ne vlastni matku), ale primarne je neco spatne u dcery. Mam dva jedliky, jeden je stejneho veku, sni hodne, ale kdyz maji dost, prestanou jist. V 9 , vlastne v kazdem veku, je to reflex, ma to normalne fungovat, ze kdyz jsem najezena, nejim.
Ale snad nesedi babi nad holkou a necpe ji to jidlo do krku nasilim. Zas to neni davno male dite, aby nerekla dost, uz nemuzu, uz jsem plna. Zas druha strana mince je, ze zakazane ovoce nejvic chutna. Kdyz doma jsou bezne jidla zakazane, matka ma posedlost urcitym druhem stravovani, ktere praktikuje na detech, tak neni divu, ze deti opusti hnizdo a jidne se precpou zakazaneho, ze se pozvraci.
Tady jsou vinici obe (matka i babi) a odnasi to dite. Proste deti maji jist primerene vse, nedelat hysterii pro urcity druh jidla (to nesmis, to nebudes, protoze jsem rekla a tecka).
Příspěvek upraven 30.09.18 v 11:39
@Lenka_Hal píše:
Prijde mi nenormalni jist tak, ze se pozvracim. Babicka naklada jidlo (po zkusenostech by mela prestat, ale rodic ma vychovavat primarne dceru ne vlastni matku), ale primarne je neco spatne u dcery. Mam dva jedliky, jeden je stejneho veku, sni hodne, ale kdyz maji dost, prestanou jist. V 9 , vlastne v kazdem veku, je to reflex, ma to normalne fungovat, ze kdyz jsem najezena, nejim.
Já to spíše vidím tak že je holčina je jedlík a nezná svou míru. Doma jí asi pravděpodobně dají normální porci jídla (některé nevaří ,ale to už je každého věc) aby se nasytila ,ale nebylo jí zle. Babička nandává dokud holka jí a neřeší důsledky, možná malá nechce babičku urazit že to odmítne. Do toho nikdo nevidíme,ale stále to beru tak že pořád je to jenom dítě a pokud jí má babička na návštěvě tak je DOSPĚLÁ a měla by mít rozum a né že holce bude po každé návštěvě zle až se pozvrací. Zakladatelka psala že s maminkou mluvila aby dceři nedávala tak velké porce a stejně se to děje pořád.
Tak normální to jistě není, že člověk po jídle zvrací. Mému synovi se to už nestává, ale v 6, 7 letech to bylo u nás aktuální, právě jen po jídle u babičky, ale jak to přišlo, tak to odešlo. Pravda je, že v té době jsme s babičkou nejvíc nevycházeli, ale jestli v tom hrály roli narušené vztahy, jakože to syn vycítil a špatně nesl, nebo jestli se dělo něco u babičky na tajňačku, jakože " dej si dortík a neříkej to rodičům", to nevím, vše je možné. Každopádně vím, že mě to hodně trápilo, protože styky jsem přerušit nechtěla a slovy to vykomunikovat nešlo. Takže zakladatelku velmi chápu. Btw. já i me všechny děti nemáme ideální trávení, máme nějaké potravinové alergie, ale já i ostatní děti s tím umíme pracovat. Syn ne. Ale já to přisuzuji tomu, že jak rychle jí, tak mu nedochází, že už je plno. ![]()
@andrisek píše:
Já to spíše vidím tak že je holčina je jedlík a nezná svou míru. Doma jí asi pravděpodobně dají normální porci jídla (některé nevaří ,ale to už je každého věc) aby se nasytila ,ale nebylo jí zle. Babička nandává dokud holka jí a neřeší důsledky, možná malá nechce babičku urazit že to odmítne. Do toho nikdo nevidíme,ale stále to beru tak že pořád je to jenom dítě a pokud jí má babička na návštěvě tak je DOSPĚLÁ a měla by mít rozum a né že holce bude po každé návštěvě zle až se pozvrací. Zakladatelka psala že s maminkou mluvila aby dceři nedávala tak velké porce a stejně se to děje pořád.
Tak to vidím taky.
@růžový achát píše:
Dneska u nás máme krůtí pečeni se špenátem, mnou vypěstované brambory a kopec zeleniny na páře pokapané máslíčkem, k tomu piškotovou roládu s marmeládou a se zakysanou smetanou jako dezert
…
Mňam
![]()
@tiffany píše:
No hlavně se to děje jen u mojí matky. Podle některých tady je to moje chyba. Dejte si obkládek.
Ano, je to jen a jen tvoje chyba. Tvá dcera má problém s jídlem a nesnaž se svalovat vinu na devítiletou holčičku nebo svou matku. Zodpovědná jsi pouze ty. Řešení znáš velmi dobře. Nenechávej svou dceru bez dozoru u tvé matky, kde se dokáže přežrat tak, že opakovaně zvrací. Normální to není. Většina dětí ví, kdy má dost. A tobě by podle tvých příspěvků pomohla nějaká terapie. Hodně štěstí. A poslední poznámka, svíčková je zdravé jídlo, záleží jen na tom, jak ji uvaříš.
@růžový achát píše:
Dneska u nás máme krůtí pečeni se špenátem, mnou vypěstované brambory a kopec zeleniny na páře pokapané máslíčkem, k tomu piškotovou roládu s marmeládou a se zakysanou smetanou jako dezert
…
mnááám
Já dnes experimentuju, ptž jsme dostali dýni
Peču ji s vepřem a bramborama, v hrnci mi bublá ještě dýnové „zelí“
Švestkovej táč byl k snídani, je komplet snězenej ![]()
Neštěstí nikdo nezvracel ![]()
@pe-terka píše:
mnááám![]()
Já dnes experimentuju, ptž jsme dostali dýni
Peču ji s vepřem a bramborama, v hrnci mi bublá ještě dýnové „zelí“
Švestkovej táč byl k snídani, je komplet snězenej
Neštěstí nikdo nezvracel
Taky tady mam dve dyne, letos se nejak urodilo a uz mam dynovy polivky po krk, jak delas to zeli? A jako prilohu, nebo to jis i samotny? Z jedny upecu asi dynovy muffiny, mam tu i vejce, kterych se potrebuju zbavit, no a z druhy nevim ![]()
@lucenka píše:mě to si určila tvá dcera, když jí chutná tolik, že se jí přejí, když se k ní dostane. Kdybys nebyla tak zaslepená, tak bys to sama viděla.
Mně taky přijde, že přes jídlo tlačí ty svoje problémy. Je to jen jidlo. Stačí holce vysvětlit, kolik si toho ma dát na talíř a že nemusí dojídat, když nemůže. Aspoň u nás se to tak dělalo. Každý se někdy přejedl, ale dělat z toho tradici a vinit pouze babičku, to je trochu moc. Neteři dám na talíř tolik, kolik si myslím, že sní. A řeknu jí, ať se nestydí si přidat, kdyby měla chuť. A nikdy mi nezvracela. I v těch telecích devíti.
@tiffany píše:
Opakuji už po stopadesáté. Zvrací pouze u babičky! K psychatrovi tedy vezmu mojí matku.Příspěvek upraven 30.09.18 v 00:44
To je divný, že zvrací jenom u babičky. Jsi si jistá, že je to z množství jídla? Nemůže to být třeba vinou špatné hygieny, vodou, nezvyklými surovinami?
@tiffany píše:
No hlavně se to děje jen u mojí matky. Podle některých tady je to moje chyba. Dejte si obkládek.
@tiffany píše:
Tak já jí to tedy dopřeju i doma, aby neblila jen u mojí matky.„Před tím, než si diagnostikujete depresi a nízké sebevědomí, ujistěte se prosím, že nejste obklopení blbci.“ Sigmund Freud
Ty si zvlastni osoba. Arogantni, nesoudna si az na pudu.
@Kelsey píše:
Ale snad nesedi babi nad holkou a necpe ji to jidlo do krku nasilim. Zas to neni davno male dite, aby nerekla dost, uz nemuzu, uz jsem plna. Zas druha strana mince je, ze zakazane ovoce nejvic chutna. Kdyz doma jsou bezne jidla zakazane, matka ma posedlost urcitym druhem stravovani, ktere praktikuje na detech, tak neni divu, ze deti opusti hnizdo a jidne se precpou zakazaneho, ze se pozvraci.
Tady jsou vinici obe (matka i babi) a odnasi to dite. Proste deti maji jist primerene vse, nedelat hysterii pro urcity druh jidla (to nesmis, to nebudes, protoze jsem rekla a tecka).Příspěvek upraven 30.09.18 v 11:39
Jo pěkná pohádka, ještě ta o červené karkulce. Kde píšu, že doma jsou běžná jídla zakázaná?
@andrisek píše:
Vidím to stejně ![]()
@růžový achát píše:
Odlož slovník s citáty a mazej vařit něco k jídlu aby se ti pak nepřežíralo dítě
Hele tvoje domněky ti vyvracet nehodlám. Nikde tady nepíšu, že nevařím. To jsou tvoje výmysly a tvůj boj.
@divine woman píše:
Ano, je to jen a jen tvoje chyba. Tvá dcera má problém s jídlem a nesnaž se svalovat vinu na devítiletou holčičku nebo svou matku. Zodpovědná jsi pouze ty. Řešení znáš velmi dobře. Nenechávej svou dceru bez dozoru u tvé matky, kde se dokáže přežrat tak, že opakovaně zvrací. Normální to není. Většina dětí ví, kdy má dost. A tobě by podle tvých příspěvků pomohla nějaká terapie. Hodně štěstí. A poslední poznámka, svíčková je zdravé jídlo, záleží jen na tom, jak ji uvaříš.
Takže to, že moje dcera zvrací z jídla pouze u mojí matky je moje vina. No ty jsi tedy psycholog.
Kdybys si dala tu práci a přečetla všechny příspěvky, tak bys se to dočetla. Pak bys nepsala takový hovadiny.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat