Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@pe-terka píše:
jak píšu - zkušenosti mám a psala jsem je, přesto jsi je neakceptovala
Jediný co jsi psala, že tam není často, tak co… Však nejde o trávicí trakt tvého dítěte a to moje je ti šumák co?!
@pe-terka píše:
to je pravdaNebo jedna dá mlíko a druhá šlhačku a už je rozdíl
Ale ta potíž může mít 100 příčin
Bohužel tím, jak útočně zkladatelka komunikuje, to nerozklíčujeme
Udelala by lip, kdyby si normalne, klidne u kavy a dortu promluvila s babi. Nez tady vlastni matku pomlouvat, ze vnucka po jejim jidle zvraci. Tady stejne nic nevyresi. Musi resit ve sve rodine (idealne klidne). Jestli je arogantni, vzpurna, jak predvadi zde, tak zadelava dceri na zaludecni vredy, prestoze bude jist Bio a nejzdravejsi jidla sveta. Psych. dela hodne.
@tiffany píše:
Jo a kde já psala o zdravé stravě? Mohla bys mi to citovat? Jsi prostě totálně mimo, někde ve svojí hlavě, ne ve faktech, co jsem já uvedla
Stačí si přečíst o tvém pohrdání knedlíkem a svíčkovou, které dle tebe nejsou zdravé ![]()
@růžový achát píše:
Mně by třeba zajímal stravovací režim tvé dcery u vás doma. A co nejčastěji jíte.
Nejčastěji jíme normální jídla. ![]()
@lucenka píše:
Stačí si přečíst o tvém pohrdání knedlíkem a svíčkovou, které dle tebe nejsou zdravé
Tak je mi to líto, ale jestli je pro tebe novinka, že svíčková s knedlíkem není zdravé jídlo, tak to fakt nemá cenu vůbec o ničem diskutovat. Je toho plný net. Nemám ráda nevzdělané lidi, co rádi radí druhým. Zkus si něco zjistit.
@Kelsey píše:
Udelala by lip, kdyby si normalne, klidne u kavy a dortu promluvila s babi. Nez tady vlastni matku pomlouvat, ze vnucka po jejim jidle zvraci. Tady stejne nic nevyresi. Musi resit ve sve rodine (idealne klidne). Jestli je arogantni, vzpurna, jak predvadi zde, tak zadelava dceri na zaludecni vredy, prestoze bude jist Bio a nejzdravejsi jidla sveta. Psych. dela hodne.
A to si myslíš, že jsem s matkou nemluvila? To si myslíš, že se jdu nejdřív poradit a e-mimino?
Psala jsem to tu…
Opravdu se už bavím tím, jak některé zdejší rypny umí věci překroutit. Už několikrát jsem tu připomínala fakt, že po té svíčkové následovaly dorty, že dcera zvrací pouze u mojí matky, ale zdejší rypny prostě z toho udělají téma o svíčkové omáčce a zlé matce. Blahoslavení, chudí duchem!
@růžový achát píše:
@tiffanyNeumíš slušně odpovědět na slušně položenou otázku?
Co je na mé odpovědi neslušného?
@tiffany píše:
Opravdu se už bavím tím, jak některé zdejší rypny umí věci překroutit. Už několikrát jsem tu připomínala fakt, že po té svíčkové následovaly dorty, že dcera zvrací pouze u mojí matky, ale zdejší rypny prostě z toho udělají téma o svíčkové omáčce a zlé matce. Blahoslavení, chudí duchem!
A protoze dcera vi, ze doma nedostane ani tu nezdravou svickovou, natoz ty jedovate dorty, co ji tak chutnaji, ale jen „normalni“ jidlo, tak se tim u babicky nacpe az ji je spatne. To je snad evidentni, ne? Fakt to nevidis?
@růžový achát píše:
Ta pizza je tedy větší peklo a svíčková je zdravá, knedlíky hravě nahraď klidně celozrnou těstovinou, nebo kuskusem, dá se i rýže, či brambor
Já jsem psala, že svíčková je nezdravé jídlo, ale nikde jsem nepsala, že jí nejíme. Jen jí nevařím. Je tak těžké pochopit psaný text bez potřeby si vymýšlet nějaký hovadiny? Další věcí je, že pizza s čerstvými rajčaty a kozím sýrem bude patrně zdravější, než svíčková s knedlíme, ale stále nechápu, proč to jako máš potřebu porovnávat? Co z toho jako vyplývá? A další věcí je, že když ve svíčkové nahradím půlku ingrediencí, tak už to není svíčková, ale blaf. Buď si dám kvalitní svíčkovou, nebo prostě nějaké zeleninové jídlo, ale ne blaf, kterému budu říkat svíčková. No rozhodně, to tedy zdůrazňuju, bych si po svíčkové nedala dorty. Jestli tohle někomu přijde normální a zdravé, tak je to magor. A to nemyslím jako urážku.
@tiffany píše:
Nejčastěji jíme normální jídla.
Co jsou u tebe normalni jidla, kdyz v uvodnim prispevku si normalni jidla oznacila za nezdrave?
@růžový achát píše:
Například tvá úhybná ignorace.
Ale prosím tě, nechci, abychom se tu dostali k receptům a tak podobně. Tady je problém v tom, že matka nerespektuje mě a moje dítě a ne v tom, co já vařím doma. Jestli v tom chceš hledat něco jiného, tak si hledej, ale já na to nebudu plácat svojí energii.
@tiffany A tvoje dcera si ty dorty dá proč? Má na ně chuť, má pořád hlad nebo proč? Vysvětlila ti nějak, jestli to jí sama dobrovolně nebo jí nutí?
@Kelsey píše:
Co jsou u tebe normalni jidla, kdyz v uvodnim prispevku si normalni jidla oznacila za nezdrave?
Nejsou žádná normální a nenormální jídla. Byla to ironie a proč potřebuješ vědět, co doma vaříme? Jíme zdravá i méně zdravá jídla. Manžel má rád takovou tu klasiku, kterou si ale taky vaří. Já vařím ráda se zeleninou, někdy s masem, bez masa.
@Monchichik píše:
@tiffany A tvoje dcera si ty dorty dá proč? Má na ně chuť, má pořád hlad nebo proč? Vysvětlila ti nějak, jestli to jí sama dobrovolně nebo jí nutí?
No vidíš, budu to s ní muset rozebrat. Moje představa je taková, že bába chce vypadat, jak je hodná, tak holce dá, o co si řekne. Já jí doma řeknu, že už je to moc. Po svíčkové si dát dorty, že svíčková je dost těžké jídlo a že dorty zase jindy. Jenže matka jí to dopřeje, když jí to já nedopřeju. To jsou zase moje domněky. Budu muset to s dcerou probrat. Snad jí neřekli to, co tu už někdo psal - neříkej to mamince. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat