Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@histep píše:
A co se stane, co udelas, az si za par let dcera ty dorty, ktere ji nedoprejes doma, pujde koupit za kapesne a preji se jimi tak, az ji bude spatne? Pujdes do kramu a budes jim tam neco zakazovat?
To je furt dokola. Tak já jí nechám už teď blejt doma a nacpu jí svíčkovou a dorty. Taková budu hodná matka. To fakt nemá tady cenu. Mě na mé dceří záleží a proto jsem ochotná dělat i nepopulární rozhodnutí, ne jen jí dát, co si řekne. Až bude tvoje dítě chtít drogy, mu je taky dáš? Až bude chtít vyskočit z okna, tak mu ho otevřeš?
@růžový achát píše:
Vzhledem k tomu jak vyskakuješ zde a u příběhu s tvojí tchýní si nedovedu představit jak dokážeš s někým vyjednat demokraticky kompromis a použít trochu selského rozumu být milá. Staré lidi nikdy nepředěláš.Navštěvuj babičky s dcerkou a vacha na to jak s kým mluvíš.
Pokud bude někdo chtít manipulovat a vymýšlet si něco, co není pravda, tak opravdu příjemná neumím být. Rozhodně se budu snažit to ignorovat, protože je mi jasné, že plácat energii na manipulátory je nesmysl.
@lucenka píše:
pravda … píšeš tam o večerch … že je ti blbé jí dávat každý večer to samé. Z čehož vychází, že jsi jí nějakou dobu dávala každý večer to samé + hnus v podobě instatní kaše.
Jo a taky dorty a svíčkovou k obědu. ![]()
@tiffany píše:
To je furt dokola. Tak já jí nechám už teď blejt doma a nacpu jí svíčkovou a dorty. Taková budu hodná matka. To fakt nemá tady cenu. Mě na mé dceří záleží a proto jsem ochotná dělat i nepopulární rozhodnutí, ne jen jí dát, co si řekne. Až bude tvoje dítě chtít drogy, mu je taky dáš? Až bude chtít vyskočit z okna, tak mu ho otevřeš?
ty bys opravdu měla navštívit nějakého psychologa, kvůli svému nezdravému vztahu k jídlu ![]()
@tiffany píše:
Nase decka ji normalne, primerene bezne jidla. Klidne si v nedeli po svickove nebo vepru knedlu daji odpoledne dort. Pravda ne hned po obede, ale nezakazuji jim zakusek ten den a nezvraci. Mas problem ve sve hlave a prenasis to na okoli a rodinu.
@tiffany píše:
Jo a taky dorty a svíčkovou k obědu.
tak já na tom nevidím nic špatného … už jsem ti to tu psala. … mám mladšího kluka a u babčky v pohodě snědl svíčkovou + kus buchty (a ne zrovna malý), nebo polívku + hromadu ovocných knedlíků se smetanou a tvarohem
@růžový achát píše:
Ja se ptám první , takže znovu : Co je nezdravého na svíčkové omáčce?
Je to těžké jídlo. Nechápeš, že kokmbinace mouky, masa a smetany není pro trávící ústrojí zrovna nejlepší? Opravdu ti to musím já vysvětlovat a neumíš si to najít na netu? Proč si myslíš, že byli donedávna Češi na první místě ve výskytu rakoviny tlustého střeva? No jasně že kvůli těmhle „normálním“ jídlům…
@lucenka píše:
ty bys opravdu měla navštívit nějakého psychologa, kvůli svému nezdravému vztahu k jídlu
Jo ty se nacpi svíčkovou a říkej si, jaké je to zdravé a tím pádem nemusíš nikam chodit.
Ještě nějaké moudro z tebe vypadne?
@růžový achát píše:
@tiffany Ty dáváš do svíčkové omáčky mouku?
Copak já jí vařím? Umíš číst?
Tady je to fakt jako u blbečků na dvorečku. Knedlíky, předpokladám, děláš z bláta. ![]()
@lucenka píše:
Opravdu si vymyslím vlastní příběhy? Asi ti moc z té zdravé stravy nefunguje paměť
https://www.emimino.cz/…rankovani/5/https://www.emimino.cz/…mleka-44204/
Asi nemáš moc co na práci ![]()
@tiffany píše:
Copak já jí vařím? Umíš číst?Tady je to fakt jako u blbečků na dvorečku. Knedlíky, předpokladám, děláš z bláta.
Ano, dneska je velmi modni fobie na knedliky. Proboha vzpamatuj se, vzdyt to clovek neji denne.
Příspěvek upraven 30.09.18 v 16:07
@tiffany píše:
Je to těžké jídlo. Nechápeš, že kokmbinace mouky, masa a smetany není pro trávící ústrojí zrovna nejlepší? Opravdu ti to musím já vysvětlovat a neumíš si to najít na netu? Proč si myslíš, že byli donedávna Češi na první místě ve výskytu rakoviny tlustého střeva? No jasně že kvůli těmhle „normálním“ jídlům…
a kolik tam tý smetany asi dítě sní? Lžíci?
to ho opravdu otráví
knedlíky můžeš udělat i různé odlehčené verze, nebo k tomu udělat jinou přílohu, když tě tak děsí mouka ![]()
@Monchichik píše:
@tiffany Nezbyde ti nic jiného než to dodržet, jestli se jí dcera bojí něco říct, musíš to holt vyřešit ty. Přece nenecháš dítě takhle trápit jídlem, to bych se fakt začala bát nějaké poruchy ohledně jídla.
Je to tak. Jiná možnost prostě není. ![]()
@růžový achát píše:
Tak si zjisti drahoušku jak se vaří svíčková omáčka, mouku tam nedávám ani omylem, stačí rozmixovaná zelenina a je to zahuštěné, že ještě kolikrát rozřeďuji mlékem…
Tak babicky a starsi generace zahustuje moukou i svickovou. Ale dava se hodne zeleniny, takze to mnozstvi mouky na zahusteni bych neresila.
@růžový achát píše:
Tak si zjisti drahoušku jak se vaří svíčková omáčka, mouku tam nedávám ani omylem, stačí rozmixovaná zelenina a je to zahuštěné, že ještě kolikrát rozřeďuji mlékem…
Psala jsem o knedlíkách, ale ty co nechceš, to nečteš a co tam není, to si domyslíš… No jo no, to je pak někdo na koni.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat