Přejídání

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
lucenka
30.9.18 15:42
@tiffany píše:
Tak je mi to líto, ale jestli je pro tebe novinka, že svíčková s knedlíkem není zdravé jídlo, tak to fakt nemá cenu vůbec o ničem diskutovat. Je toho plný net. Nemám ráda nevzdělané lidi, co rádi radí druhým. Zkus si něco zjistit.

co je nezdravého na zelenině, smetaně a hovězím mase? Knedlík by ti vadit neměl, když jsi do malého dítěte každý den cpala krupičnou kaši ;)

• Upravit
32138
30.9.18 15:43

@tiffany No hele synovec se u svého otce pozvracel, protože mu ten inteligent udělal 10 míchaných vajec ke snídani a nutil ho to sníst, on se ho bojí, tak to snědl, ale vzápětí to vyhodil, samozřejmě. Tak nemá tvoje dcera z babičky taky třeba strach? Protože je mi divné, že by normálně babičce neřekla, já už nemůžu, nechci. A babička sama, kdyby viděla, že holka zvrací, tak jí samotné musí dojít, že to není jen tak.

• načítám...
12272
30.9.18 15:45

Už jsem na to asi přišla, ale stejně to nemá řešení. Moje matka neumí dát najevo lásku jinak, než prostřednictvím jídla a proto čím víc jídla - tím větší láska. Jo to je ono. Proč jen mě to nenapadlo. Děkuji tedy všem, jak těm, co mě chápaly, tak těm, co mě nechápaly, protože jsem mohla zabloudit v myšlenkách i jinam, než bych došla sama. Jenže i když vím, kde je zakopaný pes, stejně nevím co s tím. Jak se říká - hladili by jí až do úplného vyhlazení a matka jí zase dává tolik lásky - jídla, že jí je z toho blbě. Vaření je u ní až tak důležité, že jsem musela v 18 jet do Motola autobusem. Měla jsem bolesti břicha, ale matka musela vařit. No pak mi vynadali, kde jsem tak dlouho, když tam pro mě přijeli a já jsem jim řekla, že za chvíli jdu na operační sál…

• načítám...
Anonymní
30.9.18 15:46

Diskuzi jsem četla jen průběžně, ale mám podobnou zkušenost s tchýní. Ta moje děti cpe jak posvícenské husy a často to končí průjmem, zvracením a rozozeným zažíváním. Pokud nechtějí děti jíst, tak citově vydírá - „Tobě to nechutná? To mě nemáš rád, kdybys mě měl rád, tak to sníš. Pokud to nesníš, nebudu tě mít ráda. Děti, které tak málo jedí, nemá nikdo rád a nemají kamarády…“ Pokud nejí podle jejích představ, tak jim to cpe násilím. Klidně je nechá hodinu sedět u jídla. 20 minut po jídle jim cpe dortíky, Pribináky a další. Nenechá je vytrávit.
Pokud se syn ozval, že už to jíst nechce, tak opět hra na city a dokonce mu řekla, že jsem hloupá a nemá mě poslouchat. To si dovolil říct, že už jíst nebude, protože by ho bolelo břicho a já bych byla smutná, že mu není dobře.
Nepomohlo nic. Ona má pravdu. Já vařím hnusně. Děti se musí dobře najíst aspoň u ní. Její děti taky často zvracely, to je rodinná indispozice. Když jí řeknu, že mně doma nezvrací, tak mi nevěří.
Prostě jsme omezili návštěvy na minimum a děti tam nejsou samy. Naposledy jsem si to troufla před půl rokem a tchýně mi líčila, jak syn snědl jenom 7 knedlíků, ale poslední 3 už nechtěl a musela ho dokrmit. Doma jí 2-3 knedíky…
Problém je jenom u tchýně.

• Upravit
74217
30.9.18 15:46
@lucenka píše:
co je nezdravého na zelenině, smetaně a hovězím mase? Knedlík by ti vadit neměl, když jsi do malého dítěte každý den cpala krupičnou kaši ;)

Protoze se to pise vsude na netu, tak je to prece nezdrave. A my jsme blbe, nevzdelane. Zalozila diskusi a pak se tu povysuje, neumi normalne nez arogantne, povysene odpovedet, kdyz se ji clovek na neco zepta. My jsme rypny, ale ona jedina si pripada uplne, kompletne normalni.

• načítám...
12272
30.9.18 15:47
@lucenka píše:
co je nezdravého na zelenině, smetaně a hovězím mase? Knedlík by ti vadit neměl, když jsi do malého dítěte každý den cpala krupičnou kaši ;)

Já jsem do dítěte cpala každý den krupičnou kaši? Zkus si něco najít na netu a neptej se mě. Tam to budeš mít vysvětlené…

• načítám...
lucenka
30.9.18 15:48
@tiffany píše:
Já jsem do dítěte cpala každý den krupičnou kaši? Zkus si něco najít na netu a neptej se mě. Tam to budeš mít vysvětlené…

chceš mi tvrdit, že nejsi zakladatelka téhle diskuze? 8o https://www.emimino.cz/…mleka-44204/

• Upravit
12272
30.9.18 15:48
@růžový achát píše:
@tiffany 8o co je nezdravého na svíčkové… vyjmenuj prosím 8o

A co je na ní zdravého? Co je podle tebe zdravé jídlo?

• načítám...
32138
30.9.18 15:49

@tiffany No řešení vidím v tom, že zaprvé řekneš dceři, že když už nebude chtít, tak prostě řekne ne a nic víc už si nedá. Za druhé bych řekla matce, že ještě jednou se moje dcera u ní pozvrací, tak tam bez mého dozoru prostě už nikdy nebude, abych si to mohla ohlídat já. Může jí dát to jídlo sebou domů, že si to sní navícekrát.

• načítám...
12272
30.9.18 15:49
@lucenka píše:
chceš mi tvrdit, že nejsi zakladatelka téhle diskuze? 8o https://www.emimino.cz/…mleka-44204/

Umíš číst? Píšu tam každý den? Komu není shůry dáno…

• načítám...
12272
30.9.18 15:50
@Monchichik píše:
@tiffany No řešení vidím v tom, že zaprvé řekneš dceři, že když už nebude chtít, tak prostě řekne ne a nic víc už si nedá. Za druhé bych řekla matce, že ještě jednou se moje dcera u ní pozvrací, tak tam bez mého dozoru prostě už nikdy nebude, abych si to mohla ohlídat já. Může jí dát to jídlo sebou domů, že si to sní navícekrát.

No ale ono se to právě už stalo poněkolikáté a matce jsem to řekla, že jestli ještě jednou… :?

• načítám...
5178
30.9.18 15:50
@tiffany píše:
No vidíš, budu to s ní muset rozebrat. Moje představa je taková, že bába chce vypadat, jak je hodná, tak holce dá, o co si řekne. Já jí doma řeknu, že už je to moc. Po svíčkové si dát dorty, že svíčková je dost těžké jídlo a že dorty zase jindy. Jenže matka jí to dopřeje, když jí to já nedopřeju. To jsou zase moje domněky. Budu muset to s dcerou probrat. Snad jí neřekli to, co tu už někdo psal - neříkej to mamince. :think:

A co se stane, co udelas, az si za par let dcera ty dorty, ktere ji nedoprejes doma, pujde koupit za kapesne a preji se jimi tak, az ji bude spatne? Pujdes do kramu a budes jim tam neco zakazovat?

• načítám...
32138
30.9.18 15:51

@tiffany Nezbyde ti nic jiného než to dodržet, jestli se jí dcera bojí něco říct, musíš to holt vyřešit ty. Přece nenecháš dítě takhle trápit jídlem, to bych se fakt začala bát nějaké poruchy ohledně jídla.

• načítám...
12272
30.9.18 15:51
@Monchichik píše:
@tiffany No hele synovec se u svého otce pozvracel, protože mu ten inteligent udělal 10 míchaných vajec ke snídani a nutil ho to sníst, on se ho bojí, tak to snědl, ale vzápětí to vyhodil, samozřejmě. Tak nemá tvoje dcera z babičky taky třeba strach? Protože je mi divné, že by normálně babičce neřekla, já už nemůžu, nechci. A babička sama, kdyby viděla, že holka zvrací, tak jí samotné musí dojít, že to není jen tak.

To si nemyslím, že by měla strach a že by jí nutili, ale třeba jí nenutí nak nějak napřímo, ale manipulují. Toho oni se neštítí. Proto taky jsem na manipulace tak napružená. ;)

• načítám...
lucenka
30.9.18 15:52
@tiffany píše:
Umíš číst? Píšu tam každý den? Komu není shůry dáno…

pravda … píšeš tam o večerch … že je ti blbé jí dávat každý večer to samé. Z čehož vychází, že jsi jí nějakou dobu dávala každý večer to samé + hnus v podobě instatní kaše.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová