Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Russet píše:
No jo, neumím to řešit, přeruším kontakt. Abych ji potrestala. Jak malá.
Hele jestli nemáš nějakou konstruktivní radu, tak si jdi hrát na jiný píseče. Chci si popovídat s lidmi, co jsou trochu empatičtí a nebo mají podobnou zkušenost. Ne s někým, kdo nechce řešit svoje problémy a proto rýpe do druhých.
@tiffany Me zas nerespektuje tchyne, ale zato tu svickovou dela fakt luxusni
a taky se pokazdy s muzem precpeme
Deti ne, ty maj lepsi zaklopku
Ale zvracim jen v aute…
@tiffany píše:
No jo, sama mám problémy, které neumím řešit, tak to nechám sežrat někomu jinému… Jak malá…
Já své problémy řešit umím. A momentálně žádný nemám. Nedělám z komára velblouda. A možná bych ráda odvezla vnouče mé mámě. Akorát je 10 let po smrti. Tak si jí važ, dokud ji máš.
Bože to je zase výživná diskuze. Už tu několikrát padlo že dcera zakladatelky se přecpává jídly které má ráda a doma je nemá (musí využít toho když jsou k dispozici). Babička by měla být rozumná a trochu jí krotit ve velikosti porce,upřímně nechápu proč do vnučky láduje takové množství až je jí z toho chudákovy zle.Asi by bylo dobré si promluvit s oběma a pokud to nepomůže omezit návštěvy.
@Russet píše:
Já své problémy řešit umím. A momentálně žádný nemám. Nedělám z komára velblouda. A možná bych ráda odvezla vnouče mé mámě. Akorát je 10 let po smrti. Tak si jí važ, dokud ji máš.
Ty tvý ubohý manipulace mě nezajímají.
@andrisek píše:
Bože to je zase výživná diskuze. Už tu několikrát padlo že dcera zakladatelky se přecpává jídly které má ráda a doma je nemá (musí využít toho když jsou k dispozici). Babička by měla být rozumná a trochu jí krotit ve velikosti porce,upřímně nechápu proč do vnučky láduje takové množství až je jí z toho chudákovy zle.Asi by bylo dobré si promluvit s oběma a pokud to nepomůže omezit návštěvy.
Bohužel už jsem mluvila s matkou i dcerou, ale ta situace se stále opakuje. ![]()
@andrisek píše:
Třeba si dcera o přidání říká sama a babička to u 9leté nezvládá odmítat…
@tiffany A dcera to vysvětluje jak, to že se tam přejídá, když doma to nedělá?
@Russet píše:
No jo, neumím to řešit, přeruším kontakt. Abych ji potrestala. Jak malá.
Kontakt omezím proto, abych ochránila dceru, ne potrestala matku. Ale chápu, že tohle je těžký pro pochopení u člověka, který rád trestá že? Aneb podle sebe soudím tebe…
@rozand píše:
Třeba si dcera o přidání říká sama a babička to u 9leté nezvládá odmítat…
No tak potom tam ale spolu nemohou být samy, když moje matka nehodlá převzít zodpovědnost za mojí nezletilou dceru.
@tiffany Nevím jaké máte možnosti,jestli je možné chodit na návštěvu jen společně a ohlídat to. @rozand V tomto případě si myslí že babička je dospělá ,tak by měla mít více rozumu než 9-leté dítě.
Mě osobně by bylo vnučky více líto jí vidět ak je jí zle(a to opakovaně,což prostě nepochopím),než žejí nepřipadám když je evidentně najedená.
@tiffany píše:
Nijak to nevysvětluje, dělá takový ty nevinný ksichtíky a tak. Já z mojí matky měla málem anorexii, vím co dokáže a to mi to pak ještě vyčítala.
U vás bude jídlo asi alfa omega
Z jedné málem bulimička a ze druhé anorektička.
@andrisek píše:
@tiffany Nevím jaké máte možnosti,jestli je možné chodit na návštěvu jen společně a ohlídat to. @rozand V tomto případě si myslí že babička je dospělá ,tak by měla mít více rozumu než 9-leté dítě.
Mě osobně by bylo vnučky více líto jí vidět ak je jí zle(a to opakovaně,což prostě nepochopím),než žejí nepřipadám když je evidentně najedená.
Řeknu, že bude chodit k nám na návštěvu a k nimnebude chodit ani jezdit. Matka tím, že mě nerespektuje, tak se u nich rozjíždí a má pocit, že u nich platí jejich pravidla, tak bude lepší, když tam dcera nebude chodit. Je to jak u blbých, ale evidentně to jinak nejde. Jezdila s nimi na chalupu, ale to už nebude možné, protože kromě tohohle přejídání dělá to, že když dcera je nemocná, má horečku, tak jí nacpe brufenem a další den holka nemá horečku, tak jí pustí ven. Takhle tam holka lítala dva dny a pak mi jí předávala s 39 horečkou. Prostě matka si hraje a doplácí na to moje dítě, to fakt nejde.
Nedá mi to, abych na tuhle diskuzi nereagovala. Kdo nemá vlastní zkušenost, těžko může soudit. Naše babička, moje tchýně, také ráda podstrojuje nejstaršímu synovi, který od malička dobře jí. Nejde snad ani o to, že by ta jídla neměl doma, ale o množství. U nás se jedná hlavně o řízky a palačinky. Doma se ho snažím ,(snad nenásilně) v jídle krotit. Nachystám 2 větší řízky nebo namažu 3-4 palačinky, a čekám, zda mu to bude stačit. Někdy si řekne o další, někdy ne. U babičky je problém v tom, že rovnou nandá na největší talíř velkou porci a ještě nemá syn dojezeno, už má přidáno ????. Je mu za pár týdnů 11. Záklopku nikdy neměl. a další problém spočívá v tom, že jí rychle a hltá. Takže pocit sytosti mívá se zpožděním. Řešením je si promluvit, ale u těchto lidí to nemá valného výsledku. Nerespektují a jedou si svou lajnu. Třeba i tajně. My jsme styky měli nějakou dobu omezené, ale problém nebyl jen to jídlo, ale celý ten přístup babičky k našim přáním a požadavkům. Manžel byl na to z dětství zvyklý, já ne, a byl to pro mne doslova tvrdý ořech. Styky se zase upravily poté, co si babička našla přítele, o kterého se může starat, takže je spokojená, ale nerespektuje stále. Ale jak je spokojená, tak se obrousily hrany a nereaguje podrážděně na některé výtky, takže se dá s ní i o problémech mluvit. I když zrovna v tom jídle je to stále stejné. To už jsem vzdala. Naštěstí jak syn dospívá, tak začíná chápat souvislost: hodně jídla + hltání = je mi blbě, takže občas už i babičku odmítne. Mluvíme spolu i o tom, že není ideální se napráskat k prasknutí a protože mu začíná záležet na tom, jak vypadá, tak i sám kolikrát prohlásí, že by si ještě dal, ale už by toho měl moc. Ale to až teď poslední dobou. V devíti letech sežral ve školní jídelně 26 knedlíků a měl z toho radost, jak je dobrý, i když mu bylo totálně špatně. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat