Přejídání

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
53518
29.9.18 21:52
@tiffany píše:
Ano, knedlíky jsou děsně zdravý. Nejsem žádný fanatik, ale svíčková prostě zdravé jídlo není. Navíc jde také o to množství…

A co je na nich nezdravého? Bíla mouka je jed, co? Palačinky, předpokládám, děláš jen z pohankové mouky. A chleba pečeš doma.

• načítám...
12272
29.9.18 21:52
@Russet píše:
Tak pokud holka bude zvracet, měla by babi říct, že ten den už jíst nic nebude :nevim: Je dost velká. Jinak na ptáčcích z kvalitního hovězího nevidím nic špatného. Lepší než antibiotické kuřecí. Když si dá dva knedlíky a odpoledne se vyběhá venku, nic se nestane. Nebo může babi poprosit o rýži.
Bulimičku ti z dítěte přes víkend nikdo neudělá.Příspěvek upraven 29.09.18 v 21:49

Jde o to množství hlavně!

• načítám...
12272
29.9.18 21:53
@Russet píše:
A co je na nich nezdravého? Bíla mouka je jed, co? Palačinky, předpokládám, děláš jen z pohankové mouky. A chleba pečeš doma.

Takže nacpat se tak, že se dítě pozvrací je v pořádku?

• načítám...
12272
29.9.18 21:54
@Russet píše:
A co je na nich nezdravého? Bíla mouka je jed, co? Palačinky, předpokládám, děláš jen z pohankové mouky. A chleba pečeš doma.

Palačinky dělám z normální mouky a světe div se, ještě se mi holka doma po jídle nikdy nepozvracela. Vím, co moje matka dokáže kolem jídla. Sama jsem z toho měla málem anorexii v pubertě…

• načítám...
53518
29.9.18 21:54
@tiffany píše:
Jde o to množství hlavně!

Nezlob se na mě, ale v devíti má holka vědět, kolik toho může zbaštit. U babičky jsem byla každý víkend a samozřejmě vždycky vyvařovala. Nikdy jsem se nepozvracela. Zle mi bylo jen po vynuceném jezení školního oběda.

• načítám...
53518
29.9.18 21:55
@tiffany píše:
Palačinky dělám z normální mouky a světe div se, ještě se mi holka doma po jídle nikdy nepozvracela. Vím, co moje matka dokáže kolem jídla. Sama jsem z toho měla málem anorexii v pubertě…

No tak hlavně to nepřenes na holku. Nech ji jíst a vysvětli jí, že nemusí u babičky sníst vše, co jí dá na talíř.

• načítám...
53518
29.9.18 21:57
@tiffany píše:
Takže nacpat se tak, že se dítě pozvrací je v pořádku?

Není. Ale dcera si za to asi může sama. Je dost velká na to, aby poznala, kdy má dost. Asi ji doma držíš zkrátka, tak se holka naplácne u babičky :nevim:

• načítám...
37132
29.9.18 21:57

@tiffany spíš než nadávání babičce bych krotila holku a učila ji nějaké střídmosti, i můj 3 letej syn pozná, kdy má dost a i když před něj postavím tác s cukrovím nesní všechno aby se pak poblil.....

• načítám...
25123
29.9.18 22:00
@Kriss Tina píše:
@tiffany no ono to tak vyznělo, protože si napsala svíčková, ptáčci, knedlíky, jako by to bylo jedovaté. 9 leta by snad mohla mít už trochu soudnost a vědět kdy je sytá a ne se cpát až se pozvrací :nevim: jak jí třeba ve škole?

Taky mi prijde, ze devitileta divka uz by mela byt natolik vyspela, ze se nebude cpat, az se pozvraci…

• načítám...
2979
29.9.18 22:03

Jestli dcera zvrací, měla by mít babička rozum a nenacpávat ji. Dítě samo z toho rozum mít nemůže, pokud mu to chutná, tak to vyžadovat bude, a nějaké následky řešit nebude. V tomhle musí být zásadový dospělý. A pokud babička není zajedno, tak bych jí pohrozila, že se prostě s vnučkou nebude vídat nebo jen na krátké návštěvy. Mojí mámě se podařilo „nádherně“ nám zkazit syna - do roka jedl vše, i když byl k novým věcem nedůvěřivý, od roka začal dostávat sladkosti a cca na 2 letech měl kvasinkovou infekci, protože babička mu rvala tři kinder vejce denně. Teď jí tak tři jídla a přimět ho, aby vůbec něco ochutnal, je práce pro policejního vyjednavače, ale kdyby mu někdo nabídl sladkosti, tak aniž by tušil, jak chutnají, ihned by se na ně vrhl jako feťák. Takže jsme najeli na důsledný režim, nedáváme, nekupujeme, snášíme scény a k babičce nepouštíme. Rozdíl je taky v tom, jestli prarodič dítě vidí 1× za měsíc nebo 3× za den - u nás to byl ten druhý případ, tvrdě jsme skrouhli styky a ejhle, dítě zase začalo normálně jíst. Ale bohužel - moje máma se za nos nechytla a dělá vůči nám tyhle „prasárny“ dál, ideálně s tím, že dítě navádí, aby nám nic neříkalo… Připadá mi, jako kdyby naši rodiče zhloupli a zapomněli, že sami jednou byli rodiči a kdyby je takhle někdo podrážel, tak by se jim to taky nelíbilo. Kamarádka použila na svojí mámu hezký argument, je otázka, jestli se ujal - když jí jako dítěti říkala: „jen počkej, až budeš mít svoje děti“, tak jí to teď vrátila s tím, že je má, tohle je její výchova a její pravidla, její příležitost, jak si to dělat po svém. že ona se do toho mámě taky nevměšovala. Zkusila bych to nejprve po dobrém - zkusit si s mámou sednout, říct jí, co Ti vadí a proč, že když se dítě po jídle pozvrací, fakt to není v pohodě, dohodnout se na nějakém kompromisu, jídelníčku, který bude vyhovovat oběma stranám i dceři. A pokud to nebude dodržováno, tak prostě nebudou návštěvy… Zdraví dítěte by mělo být na prvním místě, jeho vývoj, utváření návyků. A pokud tohle máma nechápe, tak přeju hodně štěstí :( .

• načítám...
7674
29.9.18 22:08
@tiffany píše:
Ano, knedlíky jsou děsně zdravý. Nejsem žádný fanatik, ale svíčková prostě zdravé jídlo není. Navíc jde také o to množství…

Tak já dělám svičkovou třeba jen se zeleniny (mrkve, petržel, celer, cibule) dávám ji tam opravdu hodně a ředím pouze mlíkem. žádna smetana, nezahuštovaná moukou. Dcera těstoviny obyč, my cereální.

• načítám...
53518
29.9.18 22:10
@PenelopaW píše:
Jestli dcera zvrací, měla by mít babička rozum a nenacpávat ji. Dítě samo z toho rozum mít nemůže, pokud mu to chutná, tak to vyžadovat bude, a nějaké následky řešit nebude. V tomhle musí být zásadový dospělý. A pokud babička není zajedno, tak bych jí pohrozila, že se prostě s vnučkou nebude vídat nebo jen na krátké návštěvy. Mojí mámě se podařilo „nádherně“ nám zkazit syna - do roka jedl vše, i když byl k novým věcem nedůvěřivý, od roka začal dostávat sladkosti a cca na 2 letech měl kvasinkovou infekci, protože babička mu rvala tři kinder vejce denně. Teď jí tak tři jídla a přimět ho, aby vůbec něco ochutnal, je práce pro policejního vyjednavače, ale kdyby mu někdo nabídl sladkosti, tak aniž by tušil, jak chutnají, ihned by se na ně vrhl jako feťák. Takže jsme najeli na důsledný režim, nedáváme, nekupujeme, snášíme scény a k babičce nepouštíme. Rozdíl je taky v tom, jestli prarodič dítě vidí 1× za měsíc nebo 3× za den - u nás to byl ten druhý případ, tvrdě jsme skrouhli styky a ejhle, dítě zase začalo normálně jíst. Ale bohužel - moje máma se za nos nechytla a dělá vůči nám tyhle „prasárny“ dál, ideálně s tím, že dítě navádí, aby nám nic neříkalo… Připadá mi, jako kdyby naši rodiče zhloupli a zapomněli, že sami jednou byli rodiči a kdyby je takhle někdo podrážel, tak by se jim to taky nelíbilo. Kamarádka použila na svojí mámu hezký argument, je otázka, jestli se ujal - když jí jako dítěti říkala: „jen počkej, až budeš mít svoje děti“, tak jí to teď vrátila s tím, že je má, tohle je její výchova a její pravidla, její příležitost, jak si to dělat po svém. že ona se do toho mámě taky nevměšovala. Zkusila bych to nejprve po dobrém - zkusit si s mámou sednout, říct jí, co Ti vadí a proč, že když se dítě po jídle pozvrací, fakt to není v pohodě, dohodnout se na nějakém kompromisu, jídelníčku, který bude vyhovovat oběma stranám i dceři. A pokud to nebude dodržováno, tak prostě nebudou návštěvy… Zdraví dítěte by mělo být na prvním místě, jeho vývoj, utváření návyků. A pokud tohle máma nechápe, tak přeju hodně štěstí :( .

Já vůbec netuším, jak jsem ty prázdniny u babičky přežila. Spousta jídla, upečené buchty, sladkosti volně přístupné…Jestli to nebylo tím, že jsme den prolítali na kole a venku na vzduchu, takže do nás jidlo padalo jako do krytu :nevim:

Příspěvek upraven 29.09.18 v 22:12

• načítám...
53518
29.9.18 22:12
@Veru1987 píše:
Tak já dělám svičkovou třeba jen se zeleniny (mrkve, petržel, celer, cibule) dávám ji tam opravdu hodně a ředím pouze mlíkem. žádna smetana, nezahuštovaná moukou. Dcera těstoviny obyč, my cereální.

Ale i ty obyč jsou přece cereální = z obiloviny :jazyk:

• načítám...
7674
29.9.18 22:13
@Russet píše:
Ale i ty obyč jsou přece cereální = z obiloviny :jazyk:

Já mám skvělý pocit z těch tmavých :lol: :lol:

• načítám...
53518
29.9.18 22:15
@Veru1987 píše:
Já mám skvělý pocit z těch tmavých :lol: :lol:

Tak když myslíš, že jsou z celozrnné mouky…

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová