Přejídání

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
3224
29.9.18 22:17

@tiffany knedlík je vejce s moukou …co na tom není zdraveho ??? hovězí libove maso a upečená rozmixovana zelenina se smetanou ?? není tam jediný věc která by byla nezdravá…

• načítám...
7674
29.9.18 22:18
@Russet píše:
Tak když myslíš, že jsou z celozrnné mouky…

tak některé snad jooo ?

• načítám...
53518
29.9.18 22:18
@Veru1987 píše:
tak některé snad jooo ?

Nekupuju. Máme rádi z bílé mouky. Některé jsou jen obarvené. Nečteš složení?

• načítám...
3224
29.9.18 22:20

@Russet nezahuštovat moukou mi přijde ten nejvetsi nesmysl a alibismus.. nebot na zahustení litru omáčky stačí lžíce mouky..a člověk nemá pocit že místo omáčky ma polívku… v 1 knedlíku je mouky asi tak 4× tolik :-D mimochodem ze zkušenosti musím konstatovat že ty nejtlustší kamarádky většinou nejí mouku, nejí sladký, nejí nic… my co jíme všechno máme normální postavy

• načítám...
9023
29.9.18 22:21

My kvůli nerespektování stravovacích návyků jezdíme pouze na krátké návštěvy. A je to boj. Vypadám jako krkavec, který dítěti nedovolí ani jednoho pribiňáka.
Ale je to asi fakt o tom, že to pobere dospělý a reguluje stravu dítěte. Promluvit důrazně s babičkou a pokud bude ještě jeden takový „problém“ dceru bych tam už na delší dobu nepouštěla.

Kolikrát se z dobrého jídla přecpe dospělák, tak u 9leté holky bych přecpání z oblíbeného jídla „pochopila“.

• načítám...
1186
29.9.18 22:22

holky tady ale přece zjevně nejde o jídlo jako takové ale o babičku… aspoň moje matka nabízela mé dceři jídlo každou hodinu a tvářila se ukřivděně když odmítla… a takové manipulaci prostě malé dítě vzdorovat neumí… za celé dětství moje holka zvracela jednou, nebýt babičky - u ní pravidelně a po návštěvě u ní. a protože babička odmítla že by na tom mohla nést sebemenší vinu, nenechala jsem holce dál ničit žaludek a upravila návštěvy jen na hodinu dvě.

• načítám...
53518
29.9.18 22:22
@axelina píše:
@Russet nezahuštovat moukou mi přijde ten nejvetsi nesmysl a alibismus.. nebot na zahustení litru omáčky stačí lžíce mouky..a člověk nemá pocit že místo omáčky ma polívku… v 1 knedlíku je mouky asi tak 4× tolik :-D mimochodem ze zkušenosti musím konstatovat že ty nejtlustší kamarádky většinou nejí mouku, nejí sladký, nejí nic… my co jíme všechno máme normální postavy

Hlavně vařit svíčkovou a zředit mlíkem, to je teprv prasárna. To bych snad ani nevařila.

• načítám...
2979
29.9.18 22:25
@lenk píše:
holky tady ale přece zjevně nejde o jídlo jako takové ale o babičku…

souhlasím. Tady je o to hlavně o přístupu babičky a o tom, jak si to s ní „vyjasnit“, aby dítěti nezadělávala na problémy. Pochopila jsem, že vůči domluvě je hluchá a to, že dítě zvrací po těžkých jídlech z přejedení, jí vrásky nedělá :?

• načítám...
53518
29.9.18 22:25
@lenk píše:
holky tady ale přece zjevně nejde o jídlo jako takové ale o babičku… aspoň moje matka nabízela mé dceři jídlo každou hodinu a tvářila se ukřivděně když odmítla… a takové manipulaci prostě malé dítě vzdorovat neumí… za celé dětství moje holka zvracela jednou, nebýt babičky - u ní pravidelně a po návštěvě u ní. a protože babička odmítla že by na tom mohla nést sebemenší vinu, nenechala jsem holce dál ničit žaludek a upravila návštěvy jen na hodinu dvě.

Já jezdím ke své babičce. Syn je její pravnuk. Neustále mu něco nabízí. Dojíme oběd a ona myslí hned na svačinu. Klukovi jsou 4 a umí říct ne. Ví, že ho nechci přecpávat sladkým, ale zas nezakazuju. Gumídky může. Pytel jich nesní.

• načítám...
12272
29.9.18 22:27
@Russet píše:
Nezlob se na mě, ale v devíti má holka vědět, kolik toho může zbaštit. U babičky jsem byla každý víkend a samozřejmě vždycky vyvařovala. Nikdy jsem se nepozvracela. Zle mi bylo jen po vynuceném jezení školního oběda.

No jak je vidět, tak to holka neodhadne a vzhledem k tomu, že já jsem zákonný zástupce, tak to budu muset vyřešit já. Nebo jí mám zmlátit za to, že neví, kdy má dost? Nebo tvůj návrh?

• načítám...
12272
29.9.18 22:28
@Russet píše:
Není. Ale dcera si za to asi může sama. Je dost velká na to, aby poznala, kdy má dost. Asi ji doma držíš zkrátka, tak se holka naplácne u babičky :nevim:

Aha, takže si za to může sama. Takže necháme zodpovědnost na devítiletý holce. No myslím, že tvoje další názory mě již zajímat nebudou…

• načítám...
12272
29.9.18 22:29
@Kriss Tina píše:
@tiffany spíš než nadávání babičce bych krotila holku a učila ji nějaké střídmosti, i můj 3 letej syn pozná, kdy má dost a i když před něj postavím tác s cukrovím nesní všechno aby se pak poblil.....

Doma se tohle nestává… Takže?…

• načítám...
12272
29.9.18 22:30
@Kriss Tina píše:
@tiffany spíš než nadávání babičce bych krotila holku a učila ji nějaké střídmosti, i můj 3 letej syn pozná, kdy má dost a i když před něj postavím tác s cukrovím nesní všechno aby se pak poblil.....

Kde jsem psala, že jsem nadávala babičce? Tvoje domněnky mě nezajímají, nemají nic společného s mojí realitou.

• načítám...
7674
29.9.18 22:30
@Russet píše:
Hlavně vařit svíčkovou a zředit mlíkem, to je teprv prasárna. To bych snad ani nevařila.

Nesuď když jsi to tak nikdy nejedla. Zkus a uvidíš že je opravdu dobrá.

• načítám...
53518
29.9.18 22:32
@Veru1987 píše:
Nesuď když jsi to tak nikdy nejedla. Zkus a uvidíš že je opravdu dobrá.

Ale jedla. Ale obyčejné za pár korun celozrnné nebudou.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová