Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@tiffany knedlík je vejce s moukou …co na tom není zdraveho ??? hovězí libove maso a upečená rozmixovana zelenina se smetanou ?? není tam jediný věc která by byla nezdravá…
@Russet píše:
Tak když myslíš, že jsou z celozrnné mouky…
tak některé snad jooo ?
@Veru1987 píše:
tak některé snad jooo ?
Nekupuju. Máme rádi z bílé mouky. Některé jsou jen obarvené. Nečteš složení?
@Russet nezahuštovat moukou mi přijde ten nejvetsi nesmysl a alibismus.. nebot na zahustení litru omáčky stačí lžíce mouky..a člověk nemá pocit že místo omáčky ma polívku… v 1 knedlíku je mouky asi tak 4× tolik
mimochodem ze zkušenosti musím konstatovat že ty nejtlustší kamarádky většinou nejí mouku, nejí sladký, nejí nic… my co jíme všechno máme normální postavy
My kvůli nerespektování stravovacích návyků jezdíme pouze na krátké návštěvy. A je to boj. Vypadám jako krkavec, který dítěti nedovolí ani jednoho pribiňáka.
Ale je to asi fakt o tom, že to pobere dospělý a reguluje stravu dítěte. Promluvit důrazně s babičkou a pokud bude ještě jeden takový „problém“ dceru bych tam už na delší dobu nepouštěla.
Kolikrát se z dobrého jídla přecpe dospělák, tak u 9leté holky bych přecpání z oblíbeného jídla „pochopila“.
holky tady ale přece zjevně nejde o jídlo jako takové ale o babičku… aspoň moje matka nabízela mé dceři jídlo každou hodinu a tvářila se ukřivděně když odmítla… a takové manipulaci prostě malé dítě vzdorovat neumí… za celé dětství moje holka zvracela jednou, nebýt babičky - u ní pravidelně a po návštěvě u ní. a protože babička odmítla že by na tom mohla nést sebemenší vinu, nenechala jsem holce dál ničit žaludek a upravila návštěvy jen na hodinu dvě.
@axelina píše:
@Russet nezahuštovat moukou mi přijde ten nejvetsi nesmysl a alibismus.. nebot na zahustení litru omáčky stačí lžíce mouky..a člověk nemá pocit že místo omáčky ma polívku… v 1 knedlíku je mouky asi tak 4× tolikmimochodem ze zkušenosti musím konstatovat že ty nejtlustší kamarádky většinou nejí mouku, nejí sladký, nejí nic… my co jíme všechno máme normální postavy
Hlavně vařit svíčkovou a zředit mlíkem, to je teprv prasárna. To bych snad ani nevařila.
@lenk píše:
holky tady ale přece zjevně nejde o jídlo jako takové ale o babičku…
souhlasím. Tady je o to hlavně o přístupu babičky a o tom, jak si to s ní „vyjasnit“, aby dítěti nezadělávala na problémy. Pochopila jsem, že vůči domluvě je hluchá a to, že dítě zvrací po těžkých jídlech z přejedení, jí vrásky nedělá ![]()
@lenk píše:
holky tady ale přece zjevně nejde o jídlo jako takové ale o babičku… aspoň moje matka nabízela mé dceři jídlo každou hodinu a tvářila se ukřivděně když odmítla… a takové manipulaci prostě malé dítě vzdorovat neumí… za celé dětství moje holka zvracela jednou, nebýt babičky - u ní pravidelně a po návštěvě u ní. a protože babička odmítla že by na tom mohla nést sebemenší vinu, nenechala jsem holce dál ničit žaludek a upravila návštěvy jen na hodinu dvě.
Já jezdím ke své babičce. Syn je její pravnuk. Neustále mu něco nabízí. Dojíme oběd a ona myslí hned na svačinu. Klukovi jsou 4 a umí říct ne. Ví, že ho nechci přecpávat sladkým, ale zas nezakazuju. Gumídky může. Pytel jich nesní.
@Russet píše:
Nezlob se na mě, ale v devíti má holka vědět, kolik toho může zbaštit. U babičky jsem byla každý víkend a samozřejmě vždycky vyvařovala. Nikdy jsem se nepozvracela. Zle mi bylo jen po vynuceném jezení školního oběda.
No jak je vidět, tak to holka neodhadne a vzhledem k tomu, že já jsem zákonný zástupce, tak to budu muset vyřešit já. Nebo jí mám zmlátit za to, že neví, kdy má dost? Nebo tvůj návrh?
@Russet píše:
Není. Ale dcera si za to asi může sama. Je dost velká na to, aby poznala, kdy má dost. Asi ji doma držíš zkrátka, tak se holka naplácne u babičky
Aha, takže si za to může sama. Takže necháme zodpovědnost na devítiletý holce. No myslím, že tvoje další názory mě již zajímat nebudou…
@Kriss Tina píše:
@tiffany spíš než nadávání babičce bych krotila holku a učila ji nějaké střídmosti, i můj 3 letej syn pozná, kdy má dost a i když před něj postavím tác s cukrovím nesní všechno aby se pak poblil.....
Doma se tohle nestává… Takže?…
@Kriss Tina píše:
@tiffany spíš než nadávání babičce bych krotila holku a učila ji nějaké střídmosti, i můj 3 letej syn pozná, kdy má dost a i když před něj postavím tác s cukrovím nesní všechno aby se pak poblil.....
Kde jsem psala, že jsem nadávala babičce? Tvoje domněnky mě nezajímají, nemají nic společného s mojí realitou.
@Russet píše:
Hlavně vařit svíčkovou a zředit mlíkem, to je teprv prasárna. To bych snad ani nevařila.
Nesuď když jsi to tak nikdy nejedla. Zkus a uvidíš že je opravdu dobrá.
@Veru1987 píše:
Nesuď když jsi to tak nikdy nejedla. Zkus a uvidíš že je opravdu dobrá.
Ale jedla. Ale obyčejné za pár korun celozrnné nebudou.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat