Přejmenovat dítě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
31594
21.11.12 16:04

Já mít holku, tak mám klidně tu populární Terezku, takhle mám aspoň Matyáše, který je už nějakou dobu celkem dost „in“ :lol:
Jméno jsme vybírali, aby se nám líbilo, ne aby dítě nebylo jediné v ulici s tím jménem (upřímně, netuším, kolik dětí v ulici je a jak se jmenují).

Ale je fakt, že všichni kluci mají i druhá jména, která jsme volili ale na základě toho, jak se jmenovali naši dědové, spíš taková tradice než chtění mít něco extra.

Kdyby se ti jméno nelíbilo, k dítěti nehodilo, tak třeba, ale jen kvůli četnosti jména mi to přijde zbtečné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15051

Prosímtě a co jsem měla dělat já, když jsem dala Terezu po babičce a během dvou let začlo šílenství a jmenovala se tak každá druhá ;) Nevím proč ti to vadí, za pár let poletí zas něco jiného. No a pro pobavení, jeden čas na našem patř bydleli tři chlapečkové a jeden pes, ten náš a jmenovali se všichni Filip. Pejsek byl tedy nejstarší a bydlel tady první :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994

Přiznám se, že jsem ráda, že přestože mají moji synové normální jména, nejmenuje se tak každý druhý. Stejně tak to vnímám i u svého jména. Na druhou stranu si myslím, že už je u Vás trochu pozdě…My měli pokaždé podle ultrazvuku mít holčičku, přesto jsme pečlivě vybírali i jméno pro kluka. Za mě, nechala bych to být.

Příspěvek upraven 21.11.12 v 16:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
21.11.12 16:05
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
21.11.12 16:06

Přesně Gladys :pankac: Vybírám jméno podle toho jak se mi líbí, ne podle toho kolik jich mám v okolí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
21.11.12 16:06

Jinak co se týče toho, že dítě z toho bude hloupý - myslím, že za půl roku si ani nevzpomenu. Vždyť to je jak třeba u adopce, taky mrně po roce neví, že do dvou let měl jen „tety“ v domově, ne?? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
21.11.12 16:08

My máme taky Elišku. Jméno pro holčičku jsem měla vymyšlené už aspoň 15 let dopředu, líbí se mi a jenom proto, že nejsem sama, komu se líbí, bych malou teda nepřejmenovala ani omylem. Jsou daleko horší věci na světě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335

No já nevím.. ale záleží kde právě jsi.. Já chodím na místní hřiště a mám jméno pro kluka na prvním místě - Jakub a máme tady přibližně 10 dětí a je jediný.. za to máme dva Matyáše..
Nevím, jak je to možné, ale všude jak je Jakub častý a pomalu se s ním nesetkám -jiné dítě :mrgreen: Asi záleží i o náhodě, jaké děti se kde naskytnou s jakými jmény

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254

Jo a počkej, až jí to bude někdo vyprávět, že se jmenovala jinak a ona si to v dospělosti změní zase zpátky :mrgreen: To bude teprve prča :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807

Tak já mám Nelu - vždycky se mi to líbilo a je mi fuk kolik jich kde je.. Druhé jméno má taky - po tatínkovi, ale samozřejmě dámskou variantu.. Je to i jméno babičky, kterou nikdy nepozná.. Stejně jí říkáme Neno, Nenulko.. Tak ví každej prd :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
21.11.12 16:09
@martina.se píše:
No nevím, v tomhle věku bych určitě nepřejmenovávala, kdyby šlo o týdenní mimčo tak jo, ale takhle :think: hele, zvykneš si, u nás ve školce byli 4 matějové, 3 Elišky, 3 Klárky a 2× Honzík, ten můj jediný. Teď chodí na judo, tam jsou adamové 3, každý dostal přezdívku a hotovo. Určitě bych to neřešila tím, že dítě přejmenuju, mělo by v tom akorát chaos..

přesně tak, začni jí ty říkat ellen, ela a je to, prostě si zvykne na ellu, elen nebo na jinou přezdívku, stejně v rodném liste, později vgobčance to bude jenom pro n i formalitka, ona si bude moci u kamarádů říkat, jak chce ona, opravdu to nech plynout a ve školce? Řekni jim, jestli by jí nemohli říkat třeba elen a mas to, fakt v tom už dítěti nedělej zmatek, když jsi to nezjsitila dříve :) :palec: JINAK MĚ TO TAKY PŘÍJDE TROCHU UHOZENÉ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955

Asi si dokážu představit situaci, kdy bych chtěla dítě nebo sebe přejmenovat, ale Tvoje důvody považuju spíš za rozmar. Jinak jsem též nositelkou - ve své době - nejfrekventovanějšího křestního jména a nikdy mi to nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183

Přesně, 9 měsíční dítě žádnou změnu ani nepostřehne. Pokud změnu, tak teď, dokud je malinká. Nebála bych se toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
21.11.12 16:10

Ahoj, slysela jsem v televizi, ze Eliska je nejfrekventovanejsi jmeno v posledni dobe, ale i tak jsme se rozhodli pro Elisku…

Rozhodne z duvodu, ktere uvadis, bych jmeno nemenila, pripada mi to jako nesmysl.

• Citovat
  • Upravit
11565
21.11.12 16:10

Nečetla jsem diskusi, ale mám jeden konstruktivní nápad. V jakémkoli věku věku se dítěti dá zvolit druhé jméno, a pak na něj můžete přejít a ona si pak sama vybere, které chce používat.

Navíc myslím, že k přejmenování se musí vyjádřit matrikářka, a bojím se, že argument „je jich hodně“ by jí ani nemusel stačit, takže by s tím byl stejně problém…

PS: Asi to zakladatelko nechceš slyšet, ale jedna věc je „větší pozornost“ výběru, a druhá je úplně se na holčičí jméno vyprdnout (i když pohlaví neznáte) ;) Protože Elišek je jak psů už dlouho, a statistiky to říkají jasně. Já jsem si u obou jmen dala záležet na tom, aby je neměl úplně každej (i když zase že bysme šli schválně od konce seznamu, tak to jsme taky nešli), i když nám říkali, že to bude na 99% holka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová