Přejmenovat dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
223
21.11.12 16:34

Taky mi to přijde docela ujetý, ale je to konec konců Vaše věc. Možná bych spíš volila přidání druhého jména, pak se v budoucnu může rozhodnout jak chce abyste ji oslovovali. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
21.11.12 16:34
@lyrica píše:
@Seizdra však jo, lidi jsou různí :lol: :lol: :lol: ( :hug: )
:hug: :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
21.11.12 16:35

@lucciasek Nečetla jsem zatím zbytek diskuze, ale za sebe musím říct, že to neodsuzuji. Pokud se tím máte trápit, tak je lepší to nějak vyřešit hned na začátku. Ono to jde i více způsoby. Moje kamarádka takhle měla obrovský blok kvůli jménu syna, nebudu popisovat, proč a tak, nicméně vyřešili to nakonec s manželem tak, že synovi dali ještě jedno jméno a ona mu říká tím druhým. Syn slyší od malička na jména obě a je po starostech. Takže možná zauvažuj i nad tímto způsobem, který bude asi jednodušší a i dítě bude mít jednou možnost si rozhodnout, které jméno bude používat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627

Ja bych ji ho klidne zmenila ;) a na ostatni se vyprdla co si mysli pozadala bych aby ji uz Elisko nerikali a pouzivali pouze NOVE JMENO! nemam rada jmena ktere je slyset na kazdem rohu. a jak tu nekdo pise ze z toho bude zmatena?! to nemyslite vazne zejo? :lol: :lol: :lol: ok kdyby to bylo dite dvoulete ktere se uz i tim jmenem predstavuje nesla bych dotoho ale takhle male dite z toho ma prd a za mesic ani uz nebude vedet ze ji nekdo rikal jinak. POUZE MUJ NAZOR ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254

@lyrica No počkej, a co klučičí jméno? To by asi byla ve svým okolí sama, holčička s klučičím jménem :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2383
21.11.12 16:36

Jméno bych tak pozdě neměnila a Eliška je pěkné, ale co se týče rodného listu tak i ten se dá vystavit nový at už se změní příjmení nebo křestní jméno! Já sem se narodila s jiným příjmení a měla jsem ho do svých 13let a potom jsem si jej změnila a mám nový rodný list a jsem tím novým příjmením rozená! Takže s křestným to určitě bude podobně! A zas takové papírování to nebylo jen je potřeba souhlas obou rodičů a tuším že to stojí okolo 1000,– Je to jen na vás jak se nakonec rozhodnete ale jméno bych neměnila, dnes je zázrak narazit na jméno které se v okolí nevyskytuje a nebo jich není plná školka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769

@lyrica hihi a to mi bydlime na vesnici a mame tu teda Matyase ale stejne na nej volaj Mateji a ve skolce mame dalsi 3 Mateje 8) a nasi sousedi dali taky Matyase a kdyz jsou u nas tak kluci nevi na koho volame :D to je porad Maty, Maty a rikame tak matejovi i matyasovi :mrgreen: mela jsem si stejne prosadit Marka a bylo by, ten tu zadnej neni :mrgreen: ale zas Matej se k tomu nasemu hodí víc, on je fakt takovej matej :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882

@Janinna23 tyo, no, to je ale dobrej nápad :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
21.11.12 16:37

@market.s.87 náš Matěj je taky strašnej lojza, tak mu to taky pěkně sedí :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16666
21.11.12 16:37

Uprimne, prijde mi to hodne, hodne ujety. proc jste si jmeno nevybrali predem? ikdyz jste doufali v kluka… menit dceri jmeno v 9 mesicich jen proto, ze je ted hodne Elisek mi neprijde jako zrovna dobry napad. je uz na to urcite zvykla a nepochopi proc ji najednou rikate jinak. a taky vlastne nevim, jestli by s tim na matrice nemeli problem (ale to me jen ted tak napadlo), jestli ke zmene nepotrebujes nejake zavaznejsi duvody nez jen to, ze jste cekali az do porodu a pak dali prvni jmeno co vas napadlo a potom zjistili, ze je Elisek jako maku…

my taky chteli kluka, cekame holcicku a chteli jsme ji dat jmeno Sofie. ale tech je ted taky jako much (s prominutim). pak nas taky napadla Eliska, ale to je to stejne jako se Sofii. tak mame jmeno, ktere se tu skoro nevyskytuje. dalo nam to hodne prace a dohadu, ale hlavne jsme si to pripravovali predem i bez toho, aby jsme vedeli, co to bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3736
21.11.12 16:38

Ja bych to klidne zmenila, je to vase vec, tak hlavni je, jak se dohodnete s manzelem. Jinak si ale nemyslim, ze by Eliska bylo spatne jmeno, ikdyz je jich opravdu dost. Me se libi Lili, Sophie, Chloe a teta ma ted malou Claudinku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
21.11.12 16:41

Pokud by se dodatečně volilo druhé jméno, žádný poplatek se neplatí, je akorát potřeba souhlas zákonného zástupce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
21.11.12 16:41

Jmenuju se Alena, na škole jsem byla v éře Janiček, Lucií a Petrušek jediná :D dneska bydlím v ulici, kde je nás hnedle 5 8o / 3 naproti, 2 vedle /, takže když soused zařve na svojí manželku, dceru nebo tchýni Aleno, otáčím se taky - ŽE BYCH SE NECHALA PŘEJMENOVAT??? :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
21.11.12 16:47

Přijde mi to docela drsný, měnit jméno, jen kvůli tomu, že ho má i někdo jiný z baráku :roll: Ale je to vaše věc! Pokud ale chceš, aby byla jediná ve třídě svého jména, tak vybírej z jiných řad, než je Elen, Ella a spol. Páč těchto na E. začínajících jmen stále přibývá.
Spíš bych byla pro to druhé jméno :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
21.11.12 16:49

Znovu bych tu ráda připomněla, že pokud bychom nechali dceru přejmenovat, nebyla by to změna ve smyslu z Elišky na Veroniku, tzn. něco, co je úplně jiného. Určitě bych zachovala fonetiku, aby jí to znělo stejně, nebo podobně, takže jak už jsem psala třeba Ella nebo Elen. A pokud se ptáte proč teda podnikat takovou změnu, když volat na ní budu stejně, tak pro mě to prostě smysl má. Jo a ještě musím s dovolením reagovat na argumenty dospělých maminek, které píšou, že mají okolo sebe vrstevnice stejného jména a přitom o změně jména neuvažují. Nejsem padlá na hlavu (ačkoliv si to jak tak koukám spousta maminek myslí), abych přejmenovávala dospělé dítě. Dceři je devět měsíců a nejčastěji jí říkám miláčku nebo pusinko a když už jménem, tak Elí, takže jestli jí „seberu“ Elišku nebo ne, pro ní žádný šok určitě nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová