Přejmenovat dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2752
21.11.12 17:17
@Mar__tanka1983 píše:
Tak nevim jak je to dneska a jestli se nezměnil zákon, ale v době, kdy sem s kamarádkou řešila změnu jména z důvodu, že jí pronásleduje bývalý pAartner, tak sem se ptala u nás matrikářky a ta mi říkala, že ke změně jména je důležité dodat „relevantní“ důvod (jméno znějící hanebně, úkryt před agresorem, případně adopce). To, že si rodiče rozmysleli, že se jim vlastně vybrané jméno nelíbí, podle mě hned tak nějaká matrika neuzná…
za mě jí říkejte elo, nebo si vymyslete klidně i přezdívku (mám kamarádku Lenku, které všichni, včetně rodiny říkají Stáňa a Petra, kterýmu nikdo neřekne jinak než Hugo už od dětství.)

Mám taky kámoše, kterýmu jinak nikdo neřekne než Bobeš - a víš, že mi dost dlouho trvá, než si vzpomenu, že je Tomáš??? My máme 6 měsíčního Luboška a vzhledem k tomu, že od 3 měsíců, když vidí jídlo, tak křičí UNGÍ, tak mu říkáme Ungíšek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@lucciasek píše:
Ještě ne, spíš jsem jenom zjišťovala, zda by to vůbec šlo. S manželem jsme pro, ale rodiče a kamarádi, kterým jsme o tom řekli, nás od toho zrazují. Což je jediný důvod, proč jsme to už dávno neudělali.

pokud vam to vadi, kaslete a kamarady a rodinu. je to vase dcera. prijde mi to trochu zvlastni, ale pokud pak budete stastnejsi…

• Citovat
  • Upravit
9018

@lucciasek není to zcela obvyklé, ale pokud to chcete, tak to udělejte brzy.
Je to vaše rozhodnutí a ostatním to může být putna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
21.11.12 17:21

@Alčák1 pravda pravda, napadají mě další (ale ti mají takové přezdívky až od dospělosti, ty dva jsem nadhodila proto, že jim tak začali říkat jako dětem v rodině a chytlo se to i v běžném životě)…
jinak znám Kaziho (leta sem mu přála k svátku při Kazimírovi, a on je to Honza), Bobeše, Bobana, Ďuďu (Dita)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3605
21.11.12 17:26

@Janinna23 Jsi už trapná, svůj názor si už řekla a všichni víme, že s tím nesouhlasíš, tak se nemusíš k tomu vyjadřovat několikrát a ještě stylem, at ji dají klučičí jméno.

Zakladatelko, jestli Vám to s manželem hodně vadí, jsem pro variantu dát druhé jméno, jak už bylo zmíněno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
21.11.12 17:27

@lucciasek Tak pokud budete na dceru pořád volat stejně, pak přece změnu vůbec nezjistí. Rodný list na požádání neukazuješ. Takže si vklidu proveďte změnu a máte to :nevim:

Jinak možná by stálo za to zjistit, jak se ve skutečnosti jmenují všechny ty Elišky v okolí, abyste pak nebyli překvapení, že tam vlastně žádná Eliška není :lol:

Příspěvek upraven 21.11.12 v 17:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
21.11.12 17:28

Ještě teda - postupovala bych asi tak - že bych dala druhé jméno - úplně jiné a postupem času to první umazala :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11514
21.11.12 17:37

Já si myslím, že pokud Vám to opravdu vadí, tak bych přejmenovala. Co třeba Elizabeth, nebo Elisa? Těch už tak moc nebude a bude znít podobně.
Já vždycky toužila po Elen, nebo Adélce, ale vzhledem k tomu, že jsou to dvě nejčastěji používaná jména, tak jsem od toho upustila a jsem opět bez jmen :D No zatím nemám ani dítě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
21.11.12 17:39
Ale moje nema nikdo na svete (teda me dcery) a jsem na to pysna!!! :lol: :mrgreen: :P
@anabel9 píše:
Eliška je pěkný jméno, nechala bych to tak… A jestli to chceš změnit na tu Elen apod., tak těch je teď taky jako máku… Dnes už se dávají všechna jména, s tím se musí počítat.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
21.11.12 17:41

Ty vado, vy se doma asi hodně nudíte viď. Já jen doufám, že něco podobného není možné. :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
21.11.12 17:42

@lucciasek me by byli rodice a kamaradi nekde jaqk uz ksem psala je to vase dite ne jejich 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
21.11.12 17:48

Je mi opravdu lito Vas tady par dam ktere do zakladatelky takhle silene rejpete vzpamatujte se!!! :zed: :poblion: :poblion: :poblion: ok rict,,myslim ze je to blbost`` a dal se ktomu nevyjadrovat kdyz se Vam to nelibi ale az urazet?? tak kde jsme :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
21.11.12 17:49
@michi13 píše:
Ale moje nema nikdo na svete (teda me dcery) a jsem na to pysna!!! :lol: :mrgreen: :P
:-) Tak to máš fajn :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899
21.11.12 17:54

Přijde mi to ujeté :roll: Takže když si právě zjistila že Eliška je nejčastější dávané jméno tak šup a přejmenujeme ji na Elu a za pět let kdyby se náhodou Ela stala nejčastěji dáváným jménem budete opět měnit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
21.11.12 18:08

@michi13 Díky. Mám možná blbý dotaz, ale jinak jsem natolik inteligentní, abych některý příspěvky ani nekomentovala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová