Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud vás to s manželem stále pronásleduje jako špatná volba, tak to udělejte… pro dítě je určitě lepší když mu v tak malém věku změníte jméno než když s tím budete pořád vnitřně bojovat a její jméno třeba budete vyslovovat podvědomě s nevolí nebo prostě s tím budete mít furt „problém“…
Elis, Elisa se mi líbí, moc jich není… Asi na ni budete stejně volat Eli, tak zase taková změna to nebude, ale pro vás třeba ano…
@lucciasek ne me to prijde ubohy jo tak jasne je ze kazda jsme jina a taky mame kazda jiny nazor ale tak to napisu slusne ale ne az tak jak to tady par dam napsalo to se nedela a je mi z toho proste na
taky je spousta veci co se mi tady nelibi ale tak se do toho bud nepletu vubec nebo slusne
![]()
Mám levýho / nevlastního / bráchu Vaška, je zrzavej a říkáme mu Zikmund
slavý svátek na Vaška i na Zikmunda - je to pohodář a bere to s legrací - dokonce vyčetl mamce v legraci, že na něj zapomněla s blahopřáním,, na Zikmunda".
Ale k tématu - pokus ji chcete přejmenovat, je to vaše rozhodnutí, vaše dítě ![]()
@Amabilis77 píše:
@lucciasek Tak dejte jméno Eliana, případně s nějakou tou zdvojenou hláskou. Elinka zůstane zachována a holčičku tohoto jména znám pouze jednu
Tohle je nádherné jméno, taky znám jednu, ale to je Španělka, žije ale v Česku a říkají li Lian
.
@monika32 píše:
Ty vado, vy se doma asi hodně nudíte viď. Já jen doufám, že něco podobného není možné.![]()
![]()
Proč by to nebylo možné? ![]()
@Kallkapa píše:Říct na úřadě že bydlej ve vchodě další 3? Ty jo, jestli to jde z takhle blbého důvodu, pak chudáci děti
Proč by to nebylo možné?
Skoro zakladatelce závidím, chtěla bych mít taky takové „starosti“ jako má ona ![]()
Rozhodně bych nepřejmenovávala. Měli byste si říci, až je Elišek kolik chce, ta naše je jenom jedna jediná! A taky z pověrčivosti bych nepřejmenovávala. Celý je to na hlavu, sorry.
@Seizdra píše:
Myslím, že změna by na matrice být možná měla. Na okolí se vyprdniMně to jako šílenost nepřipadne a za sebe říkám, že než Eliška, tak radši Matylda nebo Hermenegilda… Elišek je nejen plná prcka všude, ale já v tom vidíš i tu zrzavou zablešenou lišku z lesa a tu starou paní „Elišku“… Elen je
Jinak prosím všechny, kterých se můj názor na tohle (pro mě jedno z nejhorším populárních jmen) jméno nějak dotkl, ať mi nechají svobodu slova a vyjadřování - je to můj názor a nikomu ho necpu, jen veřejně reaguju… Díky
Příspěvek upraven 21.11.12 v 16:00
já souhlasím, vymyslela bych jméno podobné, ale Eliška je porstě příšerný
@monika32 píše: Říct na úřadě že bydlej ve vchodě další 3? Ty jo, jestli to jde z takhle blbého důvodu, pak chudáci děti
Tak tohle jim na úřadě zakladatelka určitě neřekne, pokud není hloupá.. Může říct třeba, že šišlá a Elišku neumí vyslovit správně ![]()
No ale já bych se zamyslela, jestli to chtějí kvůli sobě nebo malé, protože si myslím, že je uplně jedno jestli je Eliška a nebo Ela, protože pro děti pořád bude Eli, Elka nevím, nebudou rozlišovat ELišku, Elinku, prostě všechno do jednoho pytlu, takže stejně i když bude ve třidě Eliška a ona Elen, Ela, tak jim budou říkat stejně..
Já bych neměnila, přijde mi, že spíš jde o to, že nemají jedinečné jméno, což si mysleli a teď jim to vadí..
Ale je to jejich volba, pokud chtějí, proč ne..
Pokud jí říkáte Elí (stejně jako říkají Eliškám v mém okolí) tak myslím, že změna na Elenu, Ellu nebo Elen vůbec nevadí ![]()
No pokud s tím jménem rodiče mají problém, tak je asi důvod to změnit, ne?
Já to opravdu chápu, to jméno prostě nemám ráda. Ale o to nejde, jde o to, že s ním porstě mají problém, tak proč ho nezměnit? Ale mohli jste to už udělat dávno
@byron to souhlasím.. Já zjistit, třeba důvod, proč ho nechci, tak to řeším hned.. takto mě to přijde a tď budu upřímná ale bude to fakt, že budete za blázny i na uřadech, lékaře, na pojištovně a prostě všude, kde s emusí měnit udaje dítěte..
Samozřejmě, je to vaše věc, ale myslím si, že vás nikdo nepochopí..
@byron píše:
No pokud s tím jménem rodiče mají problém, tak je asi důvod to změnit, ne?Já to opravdu chápu, to jméno prostě nemám ráda. Ale o to nejde, jde o to, že s ním porstě mají problém, tak proč ho nezměnit? Ale mohli jste to už udělat dávno
Souhlas, včetně toho, že se mi nelíbí Eliška. Já bych ale jméno změnila úplně, měnit Elišku na Elu mi přijde jako měnit Matyáše na Matouše čili rozdíl žádný. Původně jsem psala, že bych připsala druhé jméno úplně jiné a pak to první umazala, ale tak jsem reagovala jenom proto, že vycházím z toho, že se zakladatelce Eliška líbí (ale když to po sobě čtu znova tak to nedává smysl, když bych pak to první stejně umazala
). Takže bych se na místě zakladatelky rozhodovala mezi dvěma variantami 1) Eliška se mi líbí natolik, že se jí nechci vzdát - v tom případě bych přidala druhé jméno když bych měla potřebu jí od ostatních E. odlišit, nebo 2) Eliška byla unáhlená varianta změním jméno úplně. Mě spíš nejde do hlavy, že jim to vrtá hlavou takovou dobu a pořád nekonají ![]()
Já nevím, ale mě to přijde ujetý-změníte to teď na Elu třeba a za 5 let zjistíte že v baráku jich bydlí 10 a půjdete zase na matriku?
Já neřeknu kdyby měla sama malá s tím v dospělosti problém tak to pochopím, ale takhle mi to opravdu přijde přinejmenším ujetý. Ale vy jste dospělí lidi a sami musíte vědět, co je pro vás a vaše dítě dobré