Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Seizdra jo, to máš pravdu, lidi jsou různí.
Tohle mě třeba přijde hodně,,různý,,
Jako kdybychom Matěje přejmenovali na Matyáše ![]()
@lucciasek píše: Čekala jsem, že reakce budou spíš negativní, ale některý mi teda přijdou zbytečně ostrý. Ale budiž. Rozhodně to není tak, že bychom výběru holčičího jména nevěnovali pozornost, spíš jsme to brali tak, že u kluka se nám líbilo těch jmen několik a u holčičky jsme vyřazovací metodou velmi brzy zjistili, že na jiném než na Elišce se prostě neshodneme. Takže proto jsme to považovali za uzavřené mnohem dříve, než u toho kluka. O statistice jsem samozřejmě věděla, ale setkání se s tím jménem v praxi na každém rohu je potom věc druhá. Neříkám, že se mi to jméno nelíbí - na tom se nic nezměnilo, jen je mi to líto vůči dceři, že jich bude ve třídě pět. Nedokážu to bohužel lépe popsat, ale chápu, že pro vás to může znít jako nesmysl a klepete si na čelo.
Já tě chápu hlavně z toho důvodu, že mně se současný jméno protiví… Ale pokud do toho chcete jít, tak už moc nečekejte, protože později to už bude horší… ![]()
Tak mi mame Mateje a okolo jich mame tak vic nez dost, obcas me mrzi ze jsem si neprosadila Marka ale prejmenovat ho by me nenapadlo
a ani bych nechtela, ale ujety mi to neprijde, zvlast kdyz ji chcete dat podobny jmeno tak by ztoho nemusela byt zmatena
![]()
@lyrica píše:
@Janinna23 no jasně, na dítě neberte ohledy![]()
![]()
Jeden rok Eliška, pak Natálka…
![]()
![]()
@market.s.87 no prosim, už jsme v jedné diskuzi dvě, co mají Matěje..asi nad tou změnou taky začnu uvažovat ![]()
Omlouvám se za posměšky, ale tohle mi prostě nedalo ![]()
@lyrica píše:
@Seizdra jo, to máš pravdu, lidi jsou různí.Tohle mě třeba přijde hodně,,různý,,
Jako kdybychom Matěje přejmenovali na Matyáše
Ale tak stejně mu říkáte třeba „Maty“, ne? nebo vyloženě správnou formou? Třeba kolegyně má Daniela a Domonika, a to není „Dománek, Domíček“ atd… Prostě i děcka ví, že se jmenují Daniel a Dominik a hotovo… V tom případě by mi ta změna přišla praštěná. Ale pokud říkáte fakt třeba Maty, tak myslím, že i tady by ta změna byla „v pohdoě“
Já měla na základce spolužáka Martina a tomu se říkalo jen a pouze „Mates“. Kdo neznal, nevěděl, že je Martin, myslel, že je Matěj
@lyrica píše:
@Seizdra jo, to máš pravdu, lidi jsou různí.Tohle mě třeba přijde hodně,,různý,,
Jako kdybychom Matěje přejmenovali na Matyáše
Ale tak stejně mu říkáte třeba „Maty“, ne? nebo vyloženě správnou formou? Třeba kolegyně má Daniela a Domonika, a to není „Dománek, Domíček“ atd… Prostě i děcka ví, že se jmenují Daniel a Dominik a hotovo… V tom případě by mi ta změna přišla praštěná. Ale pokud říkáte fakt třeba Maty, tak myslím, že i tady by ta změna byla „v pohdoě“
Já měla na základce spolužáka Martina a tomu se říkalo jen a pouze „Mates“. Kdo neznal, nevěděl, že je Martin, myslel, že je Matěj
@terinka4444 no, to máš pravdu, to by si nepomohli, chtělo by to něco originálního, třeba něco jako Amélie nebo tak ![]()
@lyrica píše:
@terinka4444 no, to máš pravdu, to by si nepomohli, chtělo by to něco originálního, třeba něco jako Amélie nebo tak
Vidíš, a třeba Amélii (Amálii?) má jedna ze vchodu u našich
Říká jí teda Ami…
@Seizdra jj, většinou Maty
Právě proto mi to přijde prašť jako uhoď. Jestli Eliška nebo Elen, kdyby jí pořád říkali třeba Elí
Pak ta změna ztrácí smysl. ![]()
@lyrica píše:
@Seizdra jj, většinou MatyPrávě proto mi to přijde prašť jako uhoď. Jestli Eliška nebo Elen, kdyby jí pořád říkali třeba Elí
Pak ta změna ztrácí smysl.
Myslím, že na jednu stranu to jedno fakt je, nadruhou i ta holka pak bude vědět, že není jedna z milionu Elišek, ale jen z půlmilionu Elenek
Já ti nevím, mně to prostě zas tak uhozený nepřijde no… ![]()
Tak my máme Adélku tříletou a těch je tedka jako máku. když na ní zavolám, otočí se půlka hřiště ![]()
Ale jméno bych nezměnila, líbí se mi, je naše a hotovo.
A museli jsme za to bojovat zase z druhé strany a to poté, co jsme se po narození dcery prokecli, že jsme zvažovali Sofii. Tchýně si vzala do hlavy, že Sofinka je mnohem krásnější jméno než Adélka a tlačila na nás asi tři měsíce, abychom ji přejmenovali ![]()