Přemýšlíte, že necháte dítě v téhle situaci doma?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
476
18.9.20 17:39

@unuděná
Záleží, jak hodně si rodiče dají záležet při učení správné manipulace :) dítě na ZŠ by to mělo zvládnout levou zadní 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.9.20 18:08
@Hedvikaaa píše:
@unuděná
Záleží, jak hodně si rodiče dají záležet při učení správné manipulace :) dítě na ZŠ by to mělo zvládnout levou zadní 8)

Jojo, ty prvnaci, druhaci, levou zadni a s prstem v nose :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
18.9.20 18:19

@unuděná
Noo tak, kdo nechce hledá důvody… že :) pak se nemůžou lidi divit, že je tolik nakažených 8o. Doufejme spíš v to, aby nás měl, kdo ošetřit až třeba budeme potřebovat, aby nám mohl někdo napsat léky až zdravotníci budou nemocní a v karanténách :) to Vám, co na to serete všichni poklepou na ramenech :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32215
18.9.20 19:11

@Hedvikaaa Máš pocit, že někde běhají lidé s otevřeným břichem nebo hrudníkem, když srovnáváš sterilní prostředí při operaci a normální běžný venkovní život…všimla sis někdy, že si jí chirurg po vyjití ze sálu hned sundavá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
18.9.20 19:12
@Hedvikaaa píše:
@unuděná
Noo tak, kdo nechce hledá důvody… že :) pak se nemůžou lidi divit, že je tolik nakažených 8o. Doufejme spíš v to, aby nás měl, kdo ošetřit až třeba budeme potřebovat, aby nám mohl někdo napsat léky až zdravotníci budou nemocní a v karanténách :) to Vám, co na to serete všichni poklepou na ramenech :potlesk:

Zrovna na toto téma jsem měla dnes řeč s naší dětskou lekarkou, když jsem tam šla pro potvrzení, že dcera je astmaticka a druhá dcera prodělala respirační infekt a nepojede na povinné sportovní soustředění. Jinak teda nechápala, že to soustředění v současné situaci má proběhnout, říkala, že až budou nakažení a v karantene lékaři, bude fakt zle. Taky byla nešťastná, že jsou zavaleni administrativou, která vede k dalšímu zbytečnému potkávani lidí.

U nás už jsou v katantene dvě celé školy, na učení v rouškach nadávají učitelé i žáci, kde můžou, pouští děti o velkých přestávkách a volných hodinách ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
18.9.20 19:48

Otevřené břicho je stejné jako tvoje otevřené plíce, které místo řezu na břiše mají otevřený vstup přes dutinu ústní… všechno potencionalně sterilní může být napadeno nějakým původcem a proto ty roušky mají na těch sálech a měla bys je mít i ty při kontaktu s někým koho můžeš eventuelně nakazi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.9.20 21:09
@Hedvikaaa píše:
@unuděná
Noo tak, kdo nechce hledá důvody… že :) pak se nemůžou lidi divit, že je tolik nakažených 8o. Doufejme spíš v to, aby nás měl, kdo ošetřit až třeba budeme potřebovat, aby nám mohl někdo napsat léky až zdravotníci budou nemocní a v karanténách :) to Vám, co na to serete všichni poklepou na ramenech :potlesk:

Precti si me prispevky od zacatku, nez na me zacnes utocit naprosto nesmyslne a iraciinalne. Jen konstatuji fakta. Male deti, skolove a prvni stupen, nejsou schopny nosit rousky tak, aby to melo nejaky efekt. I kdyby rodice nakrasne hustili do tech deti osvetu od rana do vecera, jak si snedi svacinu? Jak se vysmrkaji? Zvladnou dat rousku v presny okamzik u vydejniho obedoveho okenka do pytliku, vzit si obed a po nem vytahnout novou? Utopie, nezlob se na me. Cimz ale nezpochybnuji funkci rousek, naopak. Ale u malych deti proste nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
19.9.20 00:44
@Hedvikaaa píše:
Tak až někdy pujdete na operaci řekněte chirurgovi, že si roušku brát nemusí a muže vám s klidem prskat do rány. Někdy se v tom operuje několik hodin a fakt ještě nikdy nikdo nerekl, že je to zbytečný :palec:. Vymysl vlády ohledně škol apod. Každej by se měl zamyslet, co je a není nutné. 8o

Tak chirurg ale operuje v klimatizovaném prostoru s řízenou nízkou teplotou a vlhkostí, což je značný rozdíl třeba od kuchaře, který pracuje v horku a páře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
19.9.20 00:50
@Hedvikaaa píše:
Otevřené břicho je stejné jako tvoje otevřené plíce, které místo řezu na břiše mají otevřený vstup přes dutinu ústní… všechno potencionalně sterilní může být napadeno nějakým původcem a proto ty roušky mají na těch sálech a měla bys je mít i ty při kontaktu s někým koho můžeš eventuelně nakazi.

Já tedy nevím, ale já otevřené plíce nemám. Mám je přizpůsobené na dýchání nesterilního vzduchu s prachem, toxiny, viry, bakteriemi. Doporučuji se podívat na epozodu o dýchání že seriálu Byl jednou jeden život :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
19.9.20 01:44

@Heivka
A ses si jistá, že tvé plíce jsou natolik odolné, že te různé mechanismy dokážou ochránit? By sis taky mohla rict, jeee mam imunitní systèm tak ti se mi nemůže nic stát, ale ono tontakhle jednoduše nefunguje 8o lidé chronicky nemocní, kuřáci apod ty bariéry a odolnost opravdu nemejí jako z,,pohádky,, 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
19.9.20 01:47

@Heivka
Musím řîct, že ne vždy je to prostředí tak dokonalé a kolikrát na tebe padajî mndloby než si zvykneš, ale chápu! Kuchař to bude mít extra těžké, ale asi pořad lepší než být bez práce.

Příspěvek upraven 19.09.20 v 01:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
19.9.20 01:48

@unuděná
Joo, však klid jde jen o diskuzi :) máš pravdu, že spoustu těch nařízení nedává smysl no!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69116
19.9.20 10:10
@Hedvikaaa píše:
Joo, však klid jde jen o diskuzi :) máš pravdu, že spoustu těch nařízení nedává smysl no!

No a to je ale přesně ono! Všichni viděj, že spousta toho nedává smysl, ale dodržovat to musíme povinně všecko. Jako rizikový byl vyhodnocen skupinový zpěv. Taky děti ve škole. Takže těm dětem nasadíme roušky. A děti mají hodinu zpěvu. A protože se v roušce blbě zpívá, tak si ji na ten zpěv sundáme.
Včera jsem vedla dítě do hudební školy. Výuka hry na flétnu jeden na jednoho. Rodiče nesmí do budovy, takže v určenou hodinu přichází učitel před školu, vyzvedává dítě. Oba si nasazují roušky, aby prošli 10 metrů liduprázdnou chodbou do učebny, kde si je sundají, proběhne hodina, zase nandají a tou liduprázdnou chodbou zase odvedou zpět před budovu.
Třídy ve škole se nesmí stýkat, na chodbách se striktně nosí roušky. Po obědě celý první stupeň (12 tříd) sesypou do pěti družin, kolikrát tak, že půlka 1.B do motýlů (kde se setká se 2.B a 3.C) a druhá do žab (kde už je 1.A a 3.A). A tam už zas mít roušku nemusí. Ale když jdou na záchod, tak jo, protože co kdyby na chodbě nedejbože potkali… třea Pepíčka, se kterým sedí celé dopoledne v lavici.

A my máme být děsně happy, že se tu navzájem chráníme. Něco jako „zdravej rozum“ je tady přísně zakázaný, protože kdyby si moje dítě na cestu na záchod tu roušku nenasadilo, to by bylo haló. To, v jakým stavu mi roušky odpoledne odevzdává, když je permanentně nandavá a sundavá, radši pomlčím. Mám být naprosto v pohodě s tím, že moje dítě takhle terorizují, když se večer tatínkové těch dětí slezou v hospodě a stráví tam spolu x hodin bez roušek, protože pijí pivo.

Takže buď ať někdo nahoře proboha konečně už použije hlavu, aby ta nařízení dávala smysl, nebo ať mi aspoň nikdo nevyčítá, že ač to dodržuju, nadávám na to jako špaček a smysl nevidím žádnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
19.9.20 10:25

@ugluk
To je mizerný tohle no. Spíš teda se snažit omezit třeba tu hudebku jako kroužek, co má dítko navíc a to slejzaní v hospodách atd. Při ty děti je to těžký to chápu, ale nejlip do skoly a domu no :nevim: Zima bude krutá snad se to povede zpomalit :roll: Švagrová má akutní problém, měla by jít na operaci, ale je odložená na neurčito, protože nemocnice nestíhají 8o To same babička testy na srdce, oči a cukrovku 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69116
19.9.20 10:58

@Hedvikaaa to mi nepovídej, sama mám nějaký chronický choroby, co by se měly pravidelně sledovat, a od minulýho roku mě nikdo neviděl a léky mi na základě „jak se cítíte“ předepisují po telefonu. Protože covid, na jaře zrušení ambulancí, pak extra dlouhý čekačky a doufám, že za měsíc mi to nezrušej zas :jazyk:
Zrovna hudebka mě nedeptá, jak jsem psala, je to výuka v liduprázdné budově jeden na jednoho, to jsou povolený výrazně rizikovější věci, kterých se neúčastním. Ale prostě mě sejří totální nesystematičnost těch nařízení.
Jo, na jaře jsme si s dětma zažili pár měsíců totální sociální izolace, kroužky zrušený, jediný povyražení výlety s rodičema do přírody, a viděla jsem, jak to to velký dítě hrozně deptá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí