Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
minime píše:
Jsou to kuchynske skrinky s bilyma dvirkama, takze nezmensuji opticky prostor. A koupila jsem je v IKEA, ale udela je i sikovny truhlar.
Jediny co mi pak doma pribylo, byly schudky, abych se nahoru k vecem dostala
prosím, hoď se odkaz, ať vím, jaké přesně to jsou
To není problém jen malých bytů, ale i velkých domů. Jednou se taky zaplní. Jen to trvá déle. Neboj, my máme garáž a tam už se skoro nevejdou ani moje truhlíky!
Taky jako u nás. Tajně vyhazuju věci, protože přítel je schovávací typ. Hodně odklízím do sklepa co nepotřebujeme. V chodbě máme u stropu police - dávám tam zimní oblečení, boty, větrák, topení do eletriky a pod. A chci koupit vakuový pytle na nesezonní oblečení
Hodně věcí dávám pod postel, postýlku, stul - do krabic, nebo jen zasunout
a na skříně do beden, nebo krabic
hkac píše:minime píše:prosím, hoď se odkaz, ať vím, jaké přesně to jsou
Jsou to kuchynske skrinky s bilyma dvirkama, takze nezmensuji opticky prostor. A koupila jsem je v IKEA, ale udela je i sikovny truhlar.
http://www.ikea.com/…tchen/12314/?…
vybirala jsem ty nejlevnejsi…
jako u nás doma
máme 2+1 jeden pokoj má 16-ti letý syn má tam sedačku na kočárek hračky malé skříň nabitou miminkovskýma věcma které ještě budou potřeba,v další skříni mám věci já neboť už se mi nikam nevešly. my sdílíme pokoj s dvouletou dcerou a miminkem,také zakopáváme o autosedačku lehátko v kuchyni u stolu z jedné strany z druhé židlička pro malou. Akorát s prádlem jsem to konečně vyřešila koupila jsem si pračku se sušičkou takže v zimě mi odpadl sušák s prádlem a nepotřebné hračky jsem odvezla ke tchýni
![]()
minime píše:hkac píše:vybirala jsem ty nejlevnejsi…minime píše:prosím, hoď se odkaz, ať vím, jaké přesně to jsou
Díky.
my máme 29O metrů čtverečních obytné plochy a stejně mám problém občas něco někam dát ato jsem před tím bydlela v 1+1 o 4Om
My máme doma to samý, nějaký skříňky jsme dali taky ke stropu, ale ne moc, protože máme hrůzu z plísní, se kterými bojujeme. Naším snem je velký dům, k tomu garáže, dílny, stodoly, sklepy
Ne ne, určitě je správné nepotřebné věci vyhazovat, bohužel manžel toho není schopen ![]()
Luuucik píše:
Vyhodit vse na cosi dele nez rok nesahla
jj mam stejne pravidlo, manzel ho ale moc nerespektuje ![]()
Ahoj, jsme na tom podobně
Podkrovní byt - úložných prostor minimum. Takže co můžu prodám nebo věnuju. A hlavně vyhodím, to mě strašně baví
Chodím po bytě, koukám na věci a říkám „ty pudeš a ty taky!“ ![]()
K tomu sušáku … sousedky u nás v baráku suší prádlo na chodbě před bytem
(Ale u nás se moc nekrade
)
Zrovna dnes tu byl svoz charity, takže pytel (oooobrovský pytel) už je pryč. Pak tu mám další věci po dětech, které se chystám rozdělit kamarádkám. Věci, kterých se zbavit úplně nechci, ale momentálně překáží (to jsou zvláště dětské věci, miminkovské hračky, hrazdičky, lehátka a kdesicosi) půjčím dál, vím, že třeba na rok od toho mám pokoj
Já tedy jedu nekompromisně pravidlo jednoho roku. Chlapovi věci třídím, když není doma. Jediné, čeho si všimne je, že má porovnané věci ve skříni
, nikdy mi nepřišel na to, že jsem mu třetinu věcí vyházela ![]()
Dětské hračky…objemné velké hračky zůstávají u obdarovatelů (oba dědečkové se vyžívají v kupování co největších autíček…no, to bych se doma zabila), aby si tam s tím děti mohli hrát, když tam přijdou. Hračky doma, kterým se cokoliv stane, jdou bez debat do popelnice (podědili jsme od sousedky půl igelitky autíček, většina neměla ani kolečka
…takže tohle u mě fakt nehrozí).
Jinak je pravda, že nejvíc nevyužitého prostoru je pod stropem. Takže to chce hodně závěsných skříněk, hodně poliček a co jde, to stěhovat do výšky. Bydlíme v 1+1, jsme tu 4 a stísněně si tu nepřipadám. Jo, ale velká výhoda je naše vysoká postel (cca 1,2m nad zemí), pod níž mám moře úložného místa…tam se schová fakt hrozně moc, jsem hrozně moc ráda, že jí mám, i když při slézání k dětem třeba 10× za noc jí proklínám ![]()
Ahoj,
ideální je udělat čistku a většiny věcí se zbavit, jak psali holky. Dělám to pravidelně 2× do roka a třídím, likviduji, vyhazuji, daruji a prodávám. Dětem teda věci schovávám do sklepa, ale už je tak zaskládaný, že to budu muset poslat švagrové ať si to někam schová ona, jsou to věci pro ni až snad jednou budou mít miminko. Manželovi věci vyhazuji, když není doma, většinou si toho ani nevšimne. Věci, co nepoužíváme, jako staré hrnce, ručníky, ložní apod. daruji nebo vyhodím. Jinak sezonní věci mám v krabicích na skříních nebo pod postelí, tam se toho vejde dost. Dětské méně oblíbené hračky vozíme ke tchánům a když tam přijedeme tak se hodí a děti jsou nadšené, co tam mají.
Jinak není to o bytě a prostoru, tchání mají barák jako kráva a totálně zaskládaný krámama, které jsou jim na prd a ani sami neví, co tam mají. ![]()
Ja to teda proste nechapu - my bydlime asi v 80 metrech ctverecnich, mozna o chlup vic. Mame jen jedno dite. Co delaji ty lidi , co maji napr. 60 metru a deti dve a nektery maji i napr. psa?
Kam si lide davaji brusle, lyze, kola, bezky?
Příspěvek upraven 13.01.12 v 08:51