Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Markéta188 No mě fakt bolela 3 dny. Pak už málo. Už jsem ani nechtěla opiaty. A jak dlouho to bolelo?
@warita no sestřička vždycky nadávala, že na mou výšku už jsem přibrala hodně a řekli mi, ať se držím zkrátka, ale co jsem měla dělat s nízkým cukrem, ještě když mi samotný cukr předepíšou ![]()
Kamarádka vážila na 183cm 55kg a v těhotenství přibrala 29kg. To byl teprve masakr. Je rok po porodu a taky má stále +10kg a to přitom byla vždycky jak průtokáč, co snědla - hned vy….la ![]()
Ale musíme se fakt utěšovat tím, že máme zdravé děti ![]()
@Švédka87 ty jsi fakt šťastná ženská
Asi máš hodně elastickou kůži, proto ses dala i rychleji do formy.
Já jsem rodila letos v lednu, po porodu jsem chodila rychle, po týdnu už bylo vše Ok, ale po 3 měsících, jak se jizva zahojila, tak začala bolet tak nějak jinak. Není to tak intenzivní, ale bolí při prudkým pohybu, škube mi v ní a prostě jí cítím a teprve teď začínám nějak aktivněji fungovat. Začala jsem každý den cvičit, ale to jsem musela přehodnotit na obden, protože ta jizva fakt bolí.
@Markéta188 To mě mrzí. No měla jsem štěstí. Snažila jsem se abych mohla domu. V porodnici jsem strašně otravovala. Byla nuda. Elasticitu mám asi dobrou protože ani strie nemám. Bála jsem s eporodu sekci jak blázen. Taky to byla má první operace a nebylo to tak hrozný. Po týdnu jsem nevěděla že nějaký císař byl. Každá žena je asi jiná. Jako znovu bych to podstupovat nemusela ale těhotenství bylo super. Bylo mi líp než před ním. Asi hormony štěstí nebo co. Nepoznávala jsem se a to ani po porodu. A to jsem se bála Teda dost. No já jsem toho nedodrzela víc.
pokud by mě potkal někdo kdo mě dlouho neviděl a nic o mě neví ani by neřekl že mám syna.Jsou mu tři měsíce a já si pohrávám s myšlenkou jít od ledna do práce.
@Markéta188 píše:
@warita no sestřička vždycky nadávala, že na mou výšku už jsem přibrala hodně a řekli mi, ať se držím zkrátka,
me nerekl nikdo ani popel… hmmm
Ja zacinala na 54kg a skoncila na 72, nebo tak nejak. Merim 162.
@Markéta188 píše:
Není to tak intenzivní, ale bolí při prudkým pohybu, škube mi v ní a prostě jí cítím a teprve teď začínám nějak aktivněji fungovat. Začala jsem každý den cvičit, ale to jsem musela přehodnotit na obden, protože ta jizva fakt bolí.
ze by nejake srusty? Co s tim ovsem netusim…
@deniskateniska8791 píše:
Ahoj, už jsem zoufalá, mám stále 15 kg nahoře po porodu a nejde mi váha dolu ani nahoru. Myslela jsem, že to půjde hladce a nic. Nekojila jsem, možná i to by tomu pomohlo ale nešlo to. Jak jste to měli vy holky? Procházím tedy celý rok náročnějšími situacemi a do toho prcek a práce a sem tam to sladký padne ale nějak mi nejde se hecnout, jak jsem často unavená. Nechci, aby to takto zůstalo
.
Ahoj mám to stejně, malej bude mít 15 měsíců a mám teď už,,jen,,6 kilo nahoře.. měřím 167 a celej život i po prvním porodu jsem měla 57 kg…pak u druhýho jsem dostala těhotenskou cukrovku, do toho lockdown a já jen byla doma a zrala…
v těhotenství jsem měla plus 20 kilo a pak těch 10 shazaju do teď…začala jsem si víc hýbat a míň se cpat a už to jde dolů…a taky jsem nekojila ani jednoho…
Ahoj, ja patrim k tem stastnym, do 2 tydnu od porodu neni poznat, ze jsem kdy byla tehotna. Strie se mi udelaly az pri 4. tehotenstvi, ale jen malo a tenke. Ani si nemusim hlidat stravu, jim i sladke. Vazim 56 kg pri 174 cm. Kuze neni vytahana. Jen mam celulitidu na stehnech, ale tu jsem mela uz pred prvnim tehotenstvim.
Ale po 3. porodu jsem nejak moc spolehala na moji bezpracne stihlou postavu, denne (po dobu cca 3 mesicu) jsem vypila 2 l kofoly a k tomu dalsi sladkosti
A pak jsem videla svoje fotky z dovolene a zdesila jsem se. Vazila jsem teda jen 62 kg, ale mela jsem povolene bricho a silna stehna
Prestala jsem s kofolou a zavedla jsem velmi svizne prochazky v kopcovitem terenu. Behem par dnu byly znat vysledky, podle me to bylo hlavne tim pohybem.
Ahoj, já měla před těhotenstvím 50kg, přibrala jsem rovných 10kg a po šestinedělí zase 50kg. Mně pomáhá rychlá chůze, chodím denně, opravdu rychle, alespoň hodinu. Jím hodně a vše, kromě sladkého, to mi nechutná. Podle mě je chůze nejlepší sport.
Holky, to nebude ani rychlou chuzi ani drzenim se zpatky behem tehotenstvi.
Z vlastni zkusnosti vim, ze kdyz se telo rozhodne, ze chce nabrat 17kg, nezbrani tomu ani sam pan buh.
Kazdy ma ten metabolizmus nekde jinde. Nekomu staci snizit kaloricky prijem a prestat zrat sladke, trosku pohybu k tomu a vaha leti dolu. Jine zeny se muzou postavit na hlavu a odrazet usima a nezhubnou ani pul kila. K te druhe kategorii patrim ja. Nadvahu nemam, takze neni to tragedie, ale hubena uz taky nejsem a co ja proto musim delat, abych zhubla, to nechtejte vedet. Proste, muj metabolizmus je takovy, jaky je, hubnout se mu rozhodne nechce.
Já se taky ještě marně snazim a závidím všem, co mají slušnou genetiku a vypadají dobře do půl roku od porodu.
Já jsem přibrala 29kg a to jsem fakt nejedla žádné sra*ky. V porodnici jsem nechala jen 2 kila. Jsem po císaři a měla jsem diastazu, takže jsem prvně cvičila, abych si ty svaly stáhla zpátky. Teď se fakt omezuju v jídle, žádný cukr, což je pro me utrpení, protože jsem byla zvykla jist kdy chci, co chci a kolik chci. Před tehotenstvim jsem měla 58, teď mám 70. Takových 10 kilo by to ještě chtělo. Cvicim doma HIIT a takový ty 30 denní výzvy, ale nějak se vsechno zastavilo.
Jo jinak mi popraskáo břicho, takže mám strie, ale naštěstí ne nějak viditelný, tenký a světly, ale poprvé v životě mám celulitidu a poprvé za 32 let se mi dotýkají stehna, což fakt nenávidím. Procházel muzu mít kolik chci a jak rychlý chci, nic se neděje ![]()
@warita píše:
Holky, to nebude ani rychlou chuzi ani drzenim se zpatky behem tehotenstvi.Z vlastni zkusnosti vim, ze kdyz se telo rozhodne, ze chce nabrat 17kg, nezbrani tomu ani sam pan buh.
Kazdy ma ten metabolizmus nekde jinde. Nekomu staci snizit kaloricky prijem a prestat zrat sladke, trosku pohybu k tomu a vaha leti dolu. Jine zeny se muzou postavit na hlavu a odrazet usima a nezhubnou ani pul kila. K te druhe kategorii patrim ja. Nadvahu nemam, takze neni to tragedie, ale hubena uz taky nejsem a co ja proto musim delat, abych zhubla, to nechtejte vedet. Proste, muj metabolizmus je takovy, jaky je, hubnout se mu rozhodne nechce.
No uznavam, ze zalezi na metabolismu a taky na hormonech. Ja jsem vzdycky silene zrala, ale fakt hrozne, i hromadu sladkeho, a pri vysce 174 cm jsem se nedostala nad 50 kg. Mela jsem rychly metabolismum. Ten prutokac, jak tu nekdo psal. A to bez ohledu na to, jestli jsem mela pohyb, nebo ne.
A pak jsem v 24 letech podstoupila umely prechod. Je pravda, ze jsem v tu dobu nesnizila energeticky prijem, coz byla chyba. A tak jsem za 2 mesice pribrala na 70 kg
Metabolismus se najednou zpomalil. Nasledujici roky - kdyz jsem neco zhubla, tak jsem to rychle nabrala zpatky. Ale nad 70 kg jsem nesla.
V 28 letech jsem vlivem extremniho stresu behem 2 tydnu zhubla ze 70 kg na 62 kg. Pak jsem zacala se sportovnim lezenim. To mi opet nastartovalo metabolismus, takze zase muzu prasit a mimo tehotenstvi se vetsinou drzim okolo tech 56 kg.
Jinak ty svizne prochazky myslim rychlosti okolo 8 km/h. Fakt fofr, zadychat se, zadne kochani krajinou.
Hele já jsem začala hubnout až tak dva roky po porodu v době, kdy jsem měla víc hlídání = míň stresu kolem malýho, líp jsem se vyspala, přestala jsem to řešit, hodila jsem se do pohody a začala jsem i hodně cvičit (třeba ob den 45-50 minut), ale ne proto, že bych se nutila, ale protože jsem na to měla náladu a energii a dělalo mi to hrozně dobře. V jídle jsem se nějak víc neomezovala. Počítání kalorií mi předtím nefungovalo. Takže u mě to bylo kombinací stresu/nevyspání/kojení/málo jídla. Možná prostě i u tebe ta správná doba na hubnutí přijde až později.
No každé tělo je fakt jiné. Já obě těhotentví musela proležet i v nemocnici a pokaždé jsem přibrala přes 30 kg-nejedla jsem moc, ale asi jak jsem ležela. Pak jsem tedy vždy do 3 let zhubla, po prvé dokonce ve výsledku o 8 kg méně než před otěhotněním, teď se mi nedaří poslední 2kg. Bohužel po 2 císařích to břicho není ono no…a u mě už asi i věk.