Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Přespávání v autě, zvlášť starém není bezpečné, mám švagrovou u hasičů (operátorka 112) a celkem jsem se divila kolik se vznítí zaparkovaných aut. Řekla mi to když jsem uvažovala jestli je lepší nezávislá klima v autě nebo si na cvičák koupit přenosnou kenelku. Koupila jsem tu kenelku.
@Anonymní píše:
Nejbližší vysoká škola je od mého bydliště 50km. V mém městě žádná možnost spolubydleni není.
V tom případě bydlíš někde na malém městě, kde se dá určitě najít levný nájem, jen to nebude ze dne na den. Mimochodem děti mě také v noci budí, do práce vstávám před pátou a žiju
Tak já myslím, že se to dá vyřešit třeba špunty do uší o víkendu, popř. domluvou s rodiči, aby si na víkend v noci vzali dítko k sobě, nebo si s mamkou vyměnit místo na spaní a zatím můžeš šetřit na kauci.
Problém je ve mě, každý večer je tady pro mě utrpení. Už si nepamatuju, kdy jsem se naposledy normálně vyspala. Do půl noci mě otravuje šestiletý brácha, je rozmazlený, hyperaktivní..v noci zase brečí ani ne roční sestra. Mám strašně lehké spaní takže se budim i 10× za noc a ráno kolem 6-7 zase bratr. Vážně to potřebuju vyřešit co nejdřív
@Anonymní píše:
Problém je ve mě, každý večer je tady pro mě utrpení. Už si nepamatuju, kdy jsem se naposledy normálně vyspala. Do půl noci mě otravuje šestiletý brácha, je rozmazlený, hyperaktivní..v noci zase brečí ani ne roční sestra. Mám strašně lehké spaní takže se budim i 10× za noc a ráno kolem 6-7 zase bratr. Vážně to potřebuju vyřešit co nejdřív
Spíš vidím problém v tom utrpení, štve tě to tam .. to spaní bude asi jen podružný problém
![]()
Nejspíš ano ale už jsem vážně z toho tady vyčerpaná. Aspoň přes tu noc chci mít klid.
Pokud můžu radit, vzdala bych se zatím myšlenky na auto. Nechci se Tě dotknout, ale jsou to vyhozené peníze, které využiješ spíše na bydlení.
Nezavrhuj inzeráty, poptej se, rozhoď sítě, zadej poptávku na zůzných webech.
Jinak tu ještě nebyla zmíněna bezpečnost.
@Anonymní píše:
Nejspíš ano ale už jsem vážně z toho tady vyčerpaná. Aspoň přes tu noc chci mít klid.
Naprosto chápu, ale auto opravdu není řešení.
Přespáváním v autě to nevyřešíte, za chvíli je podzim a zima, takže to auto byste měla možná tak na dva měsíce, pokud byste ho koupila co nejdříve…nezbývá tedy nic jiného než šetřit a hledat spolubydlení nebo garsonku nebo se pak odstěhovat do jiného města, jak jste psala…jo nejste jediná, kdo měl nebo má v 19 takové problémy, člověk nemůže mít bohužel všechno hned a musí být trpělivý…taky jsem to měla dost složitý, proto jsem si slíbila, že tak nebudou žít moje děti až na to, že mi trvalo dost dlouho něco vybudovat, já jsem byla hodně trpělivá, ale stálo to za to, první dítko budu mít až teď ve 32letech za to ho ale čeká lepší dospívání než jsem měla já, aspoň po té finanční stránce ![]()
Takhle, já 15 tisíc na auto nemám ale mamka mi asi před měsícem řekla, že by mi nějaké levné auto do 15000 koupila. Já zatím nemám našetřené žádné peníze. Našla jsem si práci, včera jsem tam byla poprvé a tam mi řekli, že teď o prázdninách budu chodit jen když bude venku pěkně a od září už bych chodila každý den. Práce mě baví ale teď přes prázdniny budu mít pouze takhle nárazovou práci.
S přítelem jsme se rozešli, doteď jsem byla u něho ale už přes měsíc musím být doma protože nemám kam jinam jít
Tak protizákonné to není. Kdybys od toho nápadu nehodlala ustoupit, tak si kup takové, kde jde sedačka spolujezdce sklopit téměř do lehu anebo ještě lépe, zadní sedačky tak, že se člověk pohodlně vyspí v kufru. Jinak určitě se na spaní zamykat.
My jsme během cestování v autě přespávali celkem často. Dá se to to, ale není nad postel ![]()
Blbost, teď přes léto je brigád velká nabídka, střídání dovolených a tak, můžeš si najít další ze dne na den. Zmrzliny, drogerie, pošta, obchody atd …
Auto za 15 tisíc bych nechtěla ani darem, opravdu se nevyplatí a investice v řádu 10 tisíců bude nezbytná. Na to se vykašli
Brigádu jsem si hledat nechtěla z toho důvodu, že nevím jaké přesně bude další den počasí a co kdyby náhodou bylo pěkné a já bych musela do práce a zároveň na jinou brigádu.
Pokud chceš spát v autě, tak hlavně neposlouchej nesmyslné rady fabiatiků a podobných o sklápění sedaček, a kup si něco, co má rovnou samo o sobě dvoumetrové letiště
![]()
Nejen brigád je všude hodně, ale i prací na stalý úvazek je všude hodně. Teď je opravdu skvělá doba na hledani zaměstnání, to před deseti lety to bylo naopak.