Přestala jsem se stýkat se sestrami

Anonymní
26.10.18 14:43

Přestala jsem se stýkat se sestrami

Hezký den všem, předem se přiznám, že potřebují ulevit, vypovídat se a hlavně podpořit, že bude líp. Jak píšu v nadpisu, přestala jsem se stýkat se sestrami. S tou první již před třemi lety a tou druhou nedávno. Hrozně mě to bolí, je mi to líto a mrzí mě, že jsem zůstala sama. Ale ty důvody jsou velmi vážně a tímto krokem ochránil již svou rodinu. Je tu někdo, kdo učinil stejný krok? Jak vám je? Jak se tváří okolí?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1935
26.10.18 14:52
@Anonymní píše:
Hezký den všem, předem se přiznám, že potřebují ulevit, vypovídat se a hlavně podpořit, že bude líp. Jak píšu v nadpisu, přestala jsem se stýkat se sestrami. S tou první již před třemi lety a tou druhou nedávno. Hrozně mě to bolí, je mi to líto a mrzí mě, že jsem zůstala sama. Ale ty důvody jsou velmi vážně a tímto krokem ochránil již svou rodinu. Je tu někdo, kdo učinil stejný krok? Jak vám je? Jak se tváří okolí?

Ahoj.

Byl důvod vašeho „rozkmotření“ peníze nebo majetek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.18 14:59
@tininas píše:
Ahoj.Byl důvod vašeho „rozkmotření“ peníze nebo majetek?

Ahoj majetek, kterého jsem se následně vzdala , abych měla „klid“ a velmi závažná pomluva. Zvažovala jsem i TO. Táhlo se to léta . ..

• Citovat
  • Upravit
smurfka
26.10.18 15:02

tak určitě nejsi sama..máš svou rodinu, manžela, děti?
a okolí? proč by to mělo vědět? moje okolí neví, jak často se vídám se svou rodinou, nebo myslíš širší příbuzenstvo, nebo jaké " okolí" ?
na okolí bych si neohlížela, je to tvůj život, a ostatním je do toho prd, :nevim: Mě osobně nezáleží co si myslí ostatní,

• Citovat
  • Upravit
21398
26.10.18 15:13

vzdálená příbuzná a dobře udělala!! Její sestře a matince byl majetek a prachy přednější, pěkně ji škubaly :poblion: řekla bych, že to s nimi táhla na můj vkus až moc dlouho :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80109
26.10.18 15:17

ještěže my máme v plánu všechen náš majetek v důchodu utratit. děcka nic nezdědí, tudíž se nepohádají a naopak si budou hezky notovat, jací byli rodiče grázli a všechno projedli, propili a projezdili. A budou hezky svorní.
U nás ani darování domu jedinému členu rodiny nevedlo k takovému rozkolu, bohudík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
26.10.18 15:20
@Anonymní píše:
Ahoj majetek, kterého jsem se následně vzdala , abych měla „klid“ a velmi závažná pomluva. Zvažovala jsem i TO. Táhlo se to léta . ..

Ahoj.

A ty dvě sestry spolu vychází?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
26.10.18 15:27

Já vše sestře přenechala a nic jsem nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.18 15:27

@inkakřivák já své mamce vyhrožuju, že jestli na mě nechá cokoliv přepsat, okamžitě to daruji státu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
80109
26.10.18 15:40
@Anonymní píše:
@inkakřivák já své mamce vyhrožuju, že jestli na mě nechá cokoliv přepsat, okamžitě to daruji státu :mrgreen:

To má tolik dluhů? :jazyk: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.18 15:49
@tininas píše:
Ahoj.A ty dvě sestry spolu vychází?

Oblačno, zataženo…teď ano. Já se distancovala.

• Citovat
  • Upravit
1935
26.10.18 16:09
@Anonymní píše:
Oblačno, zataženo…teď ano. Já se distancovala.

Ahoj.

Třeba jsi ta spojnice mezi nimi. Vycházím z věty, kterou jsi napsala:

Hrozně mě to bolí, je mi to líto a mrzí mě, že jsem zůstala sama.

Rozhodně nepíšu, že jim budeš dávat peníze atd., ale že budeš ta, která si s nimi dokáže promluvit, např. na vycházce a poté si posedět na lavičce v parku :).

Krev není voda. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14955
26.10.18 17:28
@inkakřivák píše:
ještěže my máme v plánu všechen náš majetek v důchodu utratit. děcka nic nezdědí, tudíž se nepohádají a naopak si budou hezky notovat, jací byli rodiče grázli a všechno projedli, propili a projezdili. A budou hezky svorní.
U nás ani darování domu jedinému členu rodiny nevedlo k takovému rozkolu, bohudík.
:D Společný nepřítel utužuje vztahy, dávná pravda.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5633
30.10.18 15:32

Majetek dělá v rodině jenom peklo. Když už dojde na nespravedlivé dělení, pokud to jenom trochu jde, je třeba se přes to přenést a zachránit vztahy. Žádný blbý barák za to nestojí. U nás s darováním domu přešla na strýce i péče o rodiče a nebyl to žádný med. 1000× litoval, že se na to nevykašlal, protože rodiče ho skoro umořili. Naštěstí se po letech se sestrou smířili a když pak tragicky umřel, měli vztahy urovnané a všechno vyříkané. To je nade všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.11.18 14:13

Já jsem řešila něco podobného, a to prostě bolí… U nás si to sedlo, ale chtělo to pár let. To že jsi se rozhodla, že se se sestrami nebudeš bavit, je natolik závažné a bolestivé rozhodnutí, že tři roky jsou málo na to, aby si to „sedlo“. Je potřeba něco odžít získat jiné životní zkušenosti, aby člověk začal přehodnocovat. :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová