Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Řekla bych, že asi nebudeš úplně nejoblíbenější teta, kamarádka, spolupracovnice, když ostatní nemají potřebu se s Tebou vídat/psát. ![]()
Já takový problém nemám, takže nemůžu posoudit.
Jinak k článku, je to v podstatě pravda, ale stále si myslím, že mobilní technologie mají víc pro, než proti a je na každém, jestli budou sloužit jemu, nebo on jim. ![]()
Co si myslíte o tomto článku?
https://www.zena.cz/…02590604f2e/?…
Máte také takovou či podobnou zkušenost?
Mně osobně dost vadí děti a dospívající, kteří jsou neustále zahleděni do svých mobilů a například naše neteř nás ani nepozdraví, když přijedeme na návštěvu, protože si nejspíš ani nevšimne, že tam jsme. Jejím rodičům to evidentně nevadí, stejně jako to, že na vysvědčení měla v osmé třídě pět čtverek!!!
Také se mi poslední dobou stává, že mi někdo slíbí, že se určitě příští týden zastaví, což je schopný mi slibovat opakovaně, nicméně se nikdy nezastaví, byť toho člověka upřímně na návštěvu pozvu. Vím jak moc mi to vadí, proto, když někdo srdečně pozve mne, a já mu řeknu, že přijdu, vždy to dodržím.
Další moje zkušenost s nekomunikací je například moje dobrá známá z bývalého zaměstnání. Po mém odchodu na mateřskou jsem pro ni zřejmě přestala existovat, nemá ani tolik slušnosti, aby mi odpověděla na mail, což je poslední způsob komunikace, na který předtím byla schopná reagovat. Mám pocit, že nějaké udržování vztahů a přátelství se už moc nenosí, snad jen to facebookové.