Převod bytu darem

10134
11.3.14 09:49

převod bytu

Ahoj,
Naši na mě převedli darem byt. Kvůli bratrově zadluženosti. V bytě bydlí, platí si všechny poplatky. Chtějí, abych to vyřídila i na finančáku, protože daň z nemovitosti je stále psaná na ně… Je zaplacená, ale říkají, že by pak mohli naběhnout na mě, že to jako vlastník neplatím.. Jak to převést? Co vše k tomu je třeba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
11.3.14 09:51

@xsaleen stačí Ti k tomu smlouva - darovací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
11.3.14 09:55

@xsaleen Jestli jste to převáděli až letos, tak stačí do konce ledna 2015 podat přiznání k dani z nemovitosti, letošek ještě platí oni. Pokud jste to převáděli loni, tak to přiznání mělo být buď do konce ledna 2014 nebo do 3 měsíců od povedení převodu, záleží co nastane později.

@martina.se A smlouva k tomu potřeba není, stačí, že je zapsaná jako vlastník v katastru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10134
11.3.14 10:10

@j.a.n.i1 mno, mám to už 3r :oops:

jak zjistím, jestli jsem v katastru? Tenkrát jsme to dělali přes právníka.. takže jsem jen podepsala smlouvu.. víc jsem se toho neúčastnila, zařizoval to táta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10134
11.3.14 10:16

A když na mě budou chtít převést chatu? To už nechtějí udělat darem ale závětí. Tam už se ale platí dědická daň, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
11.3.14 10:30

@xsaleen Tak to bych proste podala příští rok v lednu to přiznání a víc to neřešila. A jinak to zjistíš na nahlizenidokn.cuzk.cz

Dedicka daň se neplatí, ale odměna notáři ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
11.3.14 11:10

@xsaleen ale pokud je bratr zadlužený, může chtít peníze z chaty a pak může napadnout závěť, protože nedostal ani dům ani chatu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
11.3.14 11:19

Ahoj, podej daňové přiznání raději hned, pak by rodiče měli finančáku ohlásit, že nemovitost už nevlastní, protože jinak jim může být daň dále vyměřována jako ostatně dosud - řeší to úřednice v různých kancelářích, které si informace zásadně nevyměňují a software tak nastavený není, aby na jednu nemovitost mohla být jen jedna daň. To je zájem poplatníka, ne státu :lol:. A s bráškou se dohodni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10134
11.3.14 12:32

@ynax táta ho právě chce v té závěti vydědit, právě kvůli dluhům, takže bych byla jediným dědicem já.. což by podle nového zákoníku jít mělo
@canaglia on je vyměřována, i řádně placena, jen je na složence jiné jméno.. o nic víc tu nejde..
S bratrem se dohodnu těžko, už skoro 3r o něm nikdo neslyšel a kontakt nemám.. je zadluženej až po uši, naši mu toho plno zaplatili, udělal to znova.. je to prostě jen obrana, kdyby se s jedním rodičem cokoliv stalo, tak aby na to hned neskočili exe, protože na vyplacení bychom neměli a muselo by se něco prodat a to naši nechtějí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
11.3.14 12:37

@xsaleen A proč neuděláte darovačkou i tu chatu? Je to jednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10134
11.3.14 12:39

@j.a.n.i1 nevím proč nechtějí.. napřed že jo, ted zas, že to udělají přes závěť…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
11.3.14 12:43

@xsaleen Tak v tom případě bych se do toho nemontovala, jejich věc, jejich problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10134
11.3.14 12:51

@j.a.n.i1 tak tak, jejich majetek, oni si na to vydělali.. stejně je na tom věcné břemeno, tak nemůžu nic.. ale mě je to naprosto jedno je to jejich a tak to zůstane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák