Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahooj, mám dotaz. Loni jsem do půlky června pracovala, plat jsem měla něco málo přes 11tis. čistýho a pak jsem byla na ÚP a momentálně ještě jsem. Brala jsem podporu po dobu pěti měsíců a chci se zeptat zda má cenu podávat si daňové přiznání, jestli mi vůbec něco vráti a popřípadě kolik přibližně? Někdo mi tvrdí, že něco dostanu, někdo ne, tak by mě to zajímalo. Každopádně by se to hodilo ![]()
@Vodralka A jestli Ti vrátí? otázka, zda jsi platila nějaké daně - při tomhle výdělku asi jo, takže podat. Každopádně přiznání podat..
Nemám teď u sebe žádnou výplatní pásku, ale určitě jsem platila daně. A můžu se zeptat jak spočítám kolik mi vrátí? Já tomu nerozumim:/ žádnou hypotéku ani pojištění nemám..
@Vodralka píše:
Nemám teď u sebe žádnou výplatní pásku, ale určitě jsem platila daně. A můžu se zeptat jak spočítám kolik mi vrátí? Já tomu nerozumim:/ žádnou hypotéku ani pojištění nemám..
tak pokud jsi dostávala výplatní pásku, tak od mzdové účtárny, a tam by ti měli poradit, ne?
Už tam nepracuju a volat tam nechci, neodešla jsem zrovna v dobrém. Teď jsem na ÚP a tam mi určitě houby poradí. Mám člověka, který mi daňové přiznání vyplní, ale myslí si, že mi nic nevrátí:D
Pokud jsi pul roku platila dane a pul roku ne, tak ti urcite vrati.
@Vodralka píše:
musíš mít z práce potvrzení o zdanitelných příjmech - pak si na netu najdeš online kalkulačky - tam Ti to přímo ukáže, co máš kde napsat, vratku Ti to vypočítá ![]()
@Vodralka jinak si zadej do googlu výpočet daně 2013 online - vyjede Ti jich několik - např na mesec.cz a pod. Tam se Tě to zeptá na částky, vyplníš dle toho potvrzení a hned uvidíš, kolik dostaneš zpět - tu není vhodné řešit částky - je to soukromé - kdyby nebylo, napíšu Ti to třeba já (výpočet je otázkou pár vteřin).. ale jak říkám - tohle nikde neuváděj, najdi si na netu kalkulačku.
Zápočťák mám. No prostě si to podám a nechám se překvapit:D a přijít to má do konce dubna?
@Vodralka píše:
Zápočťák mám. No prostě si to podám a nechám se překvapit:D a přijít to má do konce dubna?
potřebuješ to potvrzení - nikoliv zápočťák. Jinak podat do konce března, do konce dubna to přijde na účet, na složenku o pár dní později.
Aha, tak ja mám doma jen zápočťák. To potvzení mi musí poslat pokud zavolám na mzdovku do predchoziho zamestnani?
@Vodralka píše:
Aha, tak ja mám doma jen zápočťák. To potvzení mi musí poslat pokud zavolám na mzdovku do predchoziho zamestnani?
ano, musí Ti ho poslat - a chce to sebou hodit - ať to pošlou včas
Jmenuje se to přímo „potvrzení o zdanitelných příjmen ze závislé činnosti a z funkčních požitků, sražených zálohách na daň a daňové zvýhodnění“
správně Ti to měli vydat, jak jsi odcházela ![]()