Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Znám jich hodně ale osobně jen pár, a vše v poho. Většina adoptovanych děti, chce vědět kdo jsou jejich biologicti rodiče a mají na to od zákona právo. Kdybych byla adoptovat, chtěla bych to vědět
@Anonymní píše: VíceZnám jich hodně ale osobně jen pár,a vše v poho. Většina adoptovanych děti,chce vědět kdo jsou jejich biologicti rodiče a mají na to od zákona právo. Kdybych byla adoptovana,chtěla bych to vědět
@hopsalka píše: Více
V Německu bylo těch poradu více. ČASTO hlavně, když to byla zahraniční adopce se ty matky vzdaly dítěte neboť byly hrozně chudé, nebo je do toho dotlacily rodiče či manžel. Spoustu mladých holek, kde je rodiče k té adopci tlacily
@Anonym27307 píše: Více
Nevím jak je to se sociálním, ale myslím že si udělala pro to dítě to nejlepší. Hodně štěstí a sil ![]()
Byl ještě v té době hodně mladý, často to přijde až se jim narodí vlastní děti, že to chtějí vědět. A milování adoptivní rodiče by ho měly podporovat a není strach ze to dítě ztratí, to se stane asi jen tehdy, když nebxli dobří rodice
@Cizinka 999 píše: Více
tohle je klišé, jsem adoptovaná a nezajímají mě moji biologičtí rodiče, píšu to sem pořád, a v jedné diskusi nás adoptovaných bylo víc a všichni jsme se shodli, že nás bio rodiče nezajímají,
to klišé šíří psychologové asi, ale skutečných adoptivních dětí se jaksi nikdo neptal ![]()
Znala jsem jednu holku, ta byla adoptovaná. Jen co dospěla, začala pátrat po své „milované“ bio mamince. Našla jí. Byla nadšená do doby, než zjistila, že to je vyč. ůraná kriminálnice, co si z ní udělala oslíčku otřes se. Tatínek byl to samé v bledě modrém, akorát tou dobou seděl. Tehdy si uvědomila, jak svým adoptivním rodičům ublížila. Bohužel, maminka už byla po smrti, když se vrátila. Zlomilo jí to. Tak má aspoň adoptivního tatínka. Své bio rodiče už vidět nechce.
Já ti moc držím palce a aby se malou podařilo dát do adopce ke slušným lidem. A s tím dětstvím mě to moc mrzí a nemám důvod ti nevěřit, že dětství nebylo u pěstounů hezké. Jestli jsem to dobře pochopila, bylas v pěstounské péči u své biologické rodiny. Bohužel, důvody, proč jsi byla odebraná, jsou často problémy, které se táhnou generacemi a tak se mohlo stát, že se ty problémy opakovaly u příbuzných. Jsem nebiologická pěstounka a některým biologickým pěstounům bych dítě nesvěřila. Jenže stát upřednostňuje biologické rodiny, které žádným psychologickým prověřováním neprochází, takže to někdy je dost špatné pro dítě. Nejsou ale takoví všichni. Bohužel, ty jsi měla smůlu, že tě to potkalo. Já třeba vím, že kdyby se měli naše pěstounské děti dostat do svých biologických rodin, tak to dopadne špatně a jejich dětství by nebylo hezké. Naštěstí nemají zájem. Drž se. Kdybys chtěla, můžeš mi napsat. Zatím tu budu anonymně, ale můžeme se domluvit na kontaktu.