Příbuzní a vaše děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41519
27.1.25 09:59
@Anonymní píše: Více

a tou tetou myslíš svoji nebo manželovu bezdětnou sestru? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@unuděná jo to už proběhlo několikrát. Stejně jako vysvětlení, že na prázdniny prostě nemůže jet když se spolu vidí jednou týdně na hodinu a ještě pod naším dohledem, že by museli častějš. Nikdo jim. v tom nebrání.

Vím, že nejsme první ani poslední. Jenom prostě jak to kolem sebe vidíme nebo o tom partner mluvil s kolegy, tak to na nás včera večer s partnerem dolehlo no. Že se sice tváří jak pomůžou, ale vlastně to není a nebude.

• Citovat
  • Upravit
53190

A co se stane, když jim pak zavoláš, že holčička čeká na tu návštěvu s temperkami, jak slíbili? Já bych je s tímto opravdu konfrontovala, tohle se nedělá a měla by ses za dceru postavit. Ať držej pusu, když nechtěj své sliby plnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.25 10:00

@Keyllah všechny moji ségru i partnerovi sestry

• Citovat
  • Upravit
919
27.1.25 10:01

Mě třeba návštěva jednou týdně na dvě hodiny nepřijde málo. Resp. Z toho bych nevyvozovala, že nemají zájem. Stejně píšeš, že v jejich hlídací schopnosti nemáš moc důvěru, to by ses nebála jim děti nechat samotné? Kór to roční? A zkusila ses jich na rovinu zeptat? Že máte to a to, zda mohou pohlídat? Jako nečekat to automaticky, nebo že se samo nabídnou…ale třeba by žádost neodmítli. :nevim: nebo pokud ti jde o ten zájem, tak jak už tu někdo psal…navštěvují je sama, ať si ten vztah i hlídací dovednosti trošku vypěstují.
Ono je to těžké…jsou maminy, které si stěžují, že děti hlídat všichni chtějí a oni neví, jak se jich zbavit a pak zase ty, které to hlídání chtějí a zájem není.
Ale myslím, že ve tvém případě se přímo o nezajem nejedná a určitě se nesrovnavej s kamarádkami nebo kolegy. Stejně nikdy nevíš, jak to doopravdy funguje tam.

Příspěvek upraven 27.01.25 v 10:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41519
27.1.25 10:01
@unuděná píše: Více

přesně, vidím to na mamince a tchánovcích, po 60 dochází dech rychleji, už je zlobí zdraví atd…nemají problém pohlídat větší děti, uvařit oběd, zavézt, vyzvednout…ale víc až od doby co děti trochu povyrostli a oni jsou v důchodu…
A naši bezdětní sourozenci? tak těm bych ročáka opravdu nesvěřila a ani by mě to nenapadlo…a že nehlídají? nebo že mají vlažný zájem? :think: to je podle mě u bezdětných třicátníků naprosto běžný stav :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41519
27.1.25 10:03

a od nich očekáváš co? Hádám, že jsou všechny bezdětné, okolo třicítky, zaměstnané, budující svoje vztahy :think: a zaráží tě, že se do péče o děti do tří let bez zkušeností nehrnou? :think:
Jen pro zajímavost, jako bezdětná, jsi se do hlídání ročáka nějak sama hnala? nabízela ostatním? :think: ona to není žádná sranda, bez zkušeností atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41519
27.1.25 10:04

no a na ty prázdniny by si malou vzali? a v létě ji bude už kolik? proč to nevyzkoušet aspon na víkend? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.25 10:05

@unuděná to už proběhlo, ať to neslibuje. Když zavolám, že pak place, tak řekne no já to neměla říkat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.1.25 10:07

Nemůžeš dělat nic. Rodiče mého muže si berou děti pravidelně každý týden, na celý den, jedno, druhé, obě najednou nebo klidně všech šest vnoučat, co mají. Moje máma vůbec. Samotny bych ji je nedala - neumí to s nima. Nemaji k sobě vztah a i když jsem je k ní vozila, tak to příště nešlo. Tak na to kašlu a o nic se nepokousim. Mám ale štěstí, že jsme našli náhradní prarodiče, je kterým chodí děti taky každý týden na celý den, dcera tam i spí. Děti jim říkají babi a dědo a mají s nimi krásný vztah.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.1.25 10:08

@Keyllah tak znovu jde mi spíš i o to, že prostě slibují… A asi znovu už to psát nebudu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.1.25 10:10

@Keyllah je to takový zvláštní. Kdyz přijdou jednou za půl roku tak by se pretrhli. A diví se, že s nimi malá nejde na houpačku venku nebo od nich nechce dát vyčůrat venku a jsou pak dotčení

• Citovat
  • Upravit
1192
27.1.25 10:12

Ahoj, naprosto tě chápu. Mám to samé. Také jsem si vědoma, že to není jejich povinnost ale… když vidím jak ostatní funguji jako rodina, tak je smutné, že u nás to tak není. Třeba do porodnice, nikdo za mnou nepřišel. Když nepočítám rodinné oslavy, tak za 3 roky přišli na návštěvu 4× a 2 X to bylo na můj nátlak ze ji tady potřebuji. Bylo to na začátku když se male narodilo. Nezavolají jak se má jejich vnouče. Ale když něco potřebuji tak se umí ozvat. Kočárek ani neví jak vypadá. Prostě zájem 0. Dost me to mrzí, protože vždy když oni potřebují, tak jim pomáháme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.1.25 10:13

Tak příště přímo v té situaci řekni „neslibujte jí to prosím, víte, že vám to už několikrát nevyšlo a jí je to pak líto“. Klidně před dcerou. Snad jim to dojde.
Ale jak zde padlo, návštěva jednou týdně je podle mě super, proč tedy v té době nejdeš třeba na nákup nebo si prostě dělat své věci, aby oni mohli prohloubit vztah s dětmi a postarat se o ně a ty pak mít větší jistotu, že to zvládnou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41519
27.1.25 10:13

tak až příště začnou, tak to zaraž, že „uvidíme“ a nenech je nic malé slibovat…takže na ty prázdniny ji v reálu nechtějí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová