Přicházím o mléko? Problémy s kojením

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4535
1.5.15 22:14

@Lili5 jj, to jsem dělala

@Zireael jenže on si pak strká ruce do pusinky a mlaská, prostě má hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
1.5.15 22:17

@berry4 Rada kterou jsem psala, není nápad můj, ale toto řekla laktační poradkyně mně, když jsem měla podobný problém, který jsem řešila také neustálým přikládáním k horšímu prsu, vycházeje ze stejné logiky jako ty. Když si přečteš můj příspěvek, tak ten opačný názor logiku má, já to praktikovala a fungovalo to. Když se nabídne lepší prso, mléko se spustí i v horším, dítě tam nemusí dlouho tahat naprázdno, není demotivované, prso se mu postupně neznechutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
1.5.15 22:17

Mně prostě hrozně překvapilo, že včera najednou netahal z jednoho, druhé v pohodě, zakousl se okamžitě. Dnes celý den v pohodě a najednou ani to ani druhé.

Jak odstříkané mléko pak ohříváte. Ve vodní lázní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1824
1.5.15 22:20

@Mallorka neříkám, že nemůže mít hlad, ale kdybych se měla řídit podle rukou v puse a mlaskání, tak by naše mládě muselo být permanentně vyhladovělé :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
1.5.15 22:20

A ještě mě napadlo, jak některá z vás psala, že je večer unavený a hůř tahá… Tak jsme dnes dopoledně měli návštěvu a malý vůbec nespal. Potom spal jen hodinku v kočáru a odpoledne zase nic, byl protivný a nemohl zabrat. Šlo vidět, že je přetažený. Myslíte, že může být unavený?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
1.5.15 22:21

Zkus hodně přikládat v noci. To se tvoří nějaký (nemůžu si vzpomenout jaký) hormon na tvorbu mléka.
Prsa si před kojením promni.
A hodně tekutin a žádný stres.
Já taky vždy plašila, že nemám mlíko. Ale nikdy jsem neměla UM doma, takže než bych ho sehnala, vždyxcky jsem to nějak zvládla.
Syna jsem kojila 9 měsíců a dceru 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
1.5.15 22:24

@Mava tak to je super, doktorka mi řekla, že ho mám nechat v noci spát a budit max. jednou, aby se napil, aby si zase zvykl na režim dne a noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
1.5.15 22:26

@Mallorka Ten hormon je prolaktin. Jsem to raději našla
 http://zivaziva.webnode.cz/nocni-kojeni/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
1.5.15 22:31

@Mava tak jsem si to přečetla a malý se vždy vzbudí na kojení kolem jedné, pak po třetí a pak v šest ráno, tak v tom bych problém neviděla. Možná byl jen unavený :-( a snad se mi mlíko zase pěkně vytvoří. Chtěla jsem kojit min. 6 měsíců a ted budu myslím vděčná za každý další den. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
1.5.15 22:33

@Mallorka příkládej jak si řekne, hlavně se snaž být v klidu ty. Vím, lehce se řekne a hůř udělá. Třeba to bude záležitost dne nebo dvou a zase se rozpije jako dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
1.5.15 22:43

@Mallorka chce to opravdu hodně pit, caro, čistou vodu. Třeba vývar je super a prostě hodně přikládat, já jsem mela první tři měsíce téměř permanentně malou přísahou, taky jsem chtěla kojit. Povedlo se, kojim 13 měsíců a prakticky plně protože mala nechce jist. :-) ještě přijde určité par krizí, ale v každé to chce trochu za bojovat ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
1.5.15 22:47
@Mallorka píše:
@Mava tak jsem si to přečetla a malý se vždy vzbudí na kojení kolem jedné, pak po třetí a pak v šest ráno, tak v tom bych problém neviděla. Možná byl jen unavený :-( a snad se mi mlíko zase pěkně vytvoří. Chtěla jsem kojit min. 6 měsíců a ted budu myslím vděčná za každý další den. :(

Myslim, ze se zcela zbytecne stresujes necim, co neni zadna tragedie. Pises, ze vcera zacaly problemy a uz jsi z toho zhroucena, mas za sebou konzultaci s laktacni a dite uz ma v sobe davku UM. Trosku se uklidni, zbytecne to budes prenaset na dite, mimco vyciti stres, ten navic dokaze opravdu laktaci ovlivnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
1.5.15 22:55

On organismus není stroj. Člověka něco vychýlí, ani si to třeba nevšimne, neuvědomí, ale pak se to projeví třeba takto. Takže v prvé řadě je potřeba ZACHOVAT KLID a VĚŘIT, že se to srovná. Když se člověk vnitřně uklidní, srovnává se všechno.

Nedokrmuj ho UM. Tvůj mozek se zaměří na tuto „záchranu“ a nebude mít potřebu „opravit“ prázdné prso.

Také jsem si při prvorozeném prošla těžkostmi při kojení, ale vše se v dobré obrátilo, protože jsem prostě kojit chtěla. To chtění a víra, že to zvládnu tam bylo to podstatné. Ne úzkost, ale víra je důležitá.

Jinak pro mě byla důležitá informace, kterou jsem z knih, pokud to tam bylo, nebrala v potaz. A to, že musím více pít, že musím vypít navíc k tomu, co sama vypiji ještě to, co vykojím. Pomohla mi rada jedné kojící maminky, že si před každým kojením vypije šálek čaje, asi tolik, kolik vypije dítě. Opravdu mi tato jednoduchá rada dala potřebný objem mléka pak již napořád.

Existují i bylinky na podporu kojení, snad se i v lékárně dají koupit čaje na kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1773
1.5.15 23:04

Hlavně se nestresuj, všechno co prožíváš se odráží v mléku pro prcka! Snaž se být v klidu, hodně pij, před každým kojením zkus prsa nahřát teplou vodou, možná bych zkusila i z problémového prsa před kojením trochu odsát, třeba jen déle trvá než se mléko spustí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
2.5.15 00:31
@Mallorka píše:
@Mava tak to je super, doktorka mi řekla, že ho mám nechat v noci spát a budit max. jednou, aby se napil, aby si zase zvykl na režim dne a noci.

tyhle rady :roll:

do půlnoci ho jednou vzbuď - podle toho, v kolik naposledy pil… a pak už to nechej na něm… po šestinedělí už to nechej na něm úplně.

Před kojením vypij hrnek horkého čaje - lépe se ti spustí mléko…

nakoj z toho lepšího prsa… pak zkus dát horší… a na závěr to horší celé odsaj odsávačkou…

ale nedělej to tak pořád… jen párkrát… aby malý nebyl demotivovaný k sání… až uvidíš zase jeho aktivní přístup, tak mu dávej jako první to horší prso.

a pár dní ho (to horší) po každém kojení odsávej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová