Přicházím o mléko? Problémy s kojením

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
2.5.15 21:19

Prdy to taky můžou být. Malou trápí koliky a dneska je to echt výživné, s krátkými pauzami tu řve od dvou odpoledne. Za tu dobu byla u prsa x krát a subjektivně bych řekla, že taky moc nepije a jen dudlá. Ale vzhledem k tomu, že permanentně ublinkává, tak z prázdného břicha mi tu asi opravdu nekvílí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
3.5.15 12:48

@Svistice je to boj, ale při pohledu na prcka je mi nejlíp v celým životě :-), náš dnes pospává. Prdy teda má, při cvičení s bříškem to z něj jen lítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.5.15 15:27

@Mallorka Tak co, jak jste na tom? Už se to srovnalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
6.5.15 09:40

@Mallorka ono ty večerní pláče jsou časté, nechala bych ho u prsu jen dudlat, když je tam spokojený, ono přeci jen kojení má i anestetické účinky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
6.5.15 09:42

@JayLee je zvláštní, že jsi nikdy neslyšela o kontaminaci umělého mléka. Do 2 hod. se musí spotřebovat, aby nenarostly bakterie, které může obsahovat a nepřipravily tak celé rodině perné chvilky. Kamarádky dcera bojovala o život ve 4. měsících věku, kdy ji kontaminovala Nutrilonem, dostala salmonelu, nechybělo moc a umřela… Nemusí se stát nic, ale taky tragedie, nemá smysl to moc riskovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
6.5.15 13:17

Ahoj holky, začala jsem pít čaje a je to lepší, určitě je to nejlepší v noci a nad ránem, to mám prsa nalitá a tvrdá, dávám mu z obou pro podporu laktace. Ráno super a odpoledne a večer horší. Kojím dlouhou dobu, aby se prcek najedl. Přemýšlím nad tou odsávačkou, že bych v noci odsála a večer dokrmila případně, co si o tom myslíte? Jak se mateřské mléko ohřívá? Ve vodní lázni, mám taky myslím ohřívačku starší. Teplotu měříte nebo dáváte na ruku a odhadujete. No a mám lahvičku avent s tvarem dudlíku jako prso, ale stejně bych radši použila stříkačku. V porodnici jsem ze začátku dokrmovala max 30ml, tak to by snad po kojení ještě stačilo, začínáme 4. týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
6.5.15 14:05

@Mallorka jestli je to večer zvlánutelné, tak nedokrmuj… zbytečně si přiděláš práci, zbytečně ho budeš učit, že se k jídlu dostane i jinak… podvečery a večery bývají u většiny miminek horší - jsou už unavená, přetažená… tak chtějí být pořád u prsa.

koj takto - vykojit jedno celé prso… pak nabídnout druhé…

další kojení dáš nejdříve to prso, které bylo předtím druhé - zase vypít celé a pak nabídnout to první…

pokud vypije obě celé a pořád chce pít, tak dát pořádně odříhnout a pokračovat v přikládání ke kojení a stále střídat prsa - mezitím, než vypije jedno, vytvoří se ve druhém zase něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
6.5.15 14:06

@Mallorka pokud máš celkově pocit, že je mléka málo, tak si navyš tvorbu odsáváním po každém kojení během dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
6.5.15 14:14

@3HE náš neodříhává, jen když se teda hodně pere o jídlo, tak potom asi po minutě kojení, pak už si neříhne. Já pořád přemýšlím, jestli do tý odsávačky investovat nebo ne. Zatím mi to přijde zbytečný, ale když budu muset někam jít, tak by to byla jistota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
6.5.15 14:17

@Mallorka já jsem odsávačku měla, ale moje dítko si mléko z ničeho kromě prsa nevypilo… tak jsem stejně nikam nechodila :D nebo jsem zaběhla mezi kojeními.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
6.5.15 14:22

@Mallorka Odpoledne a večer horší ve smyslu, že se vzteká a nechce pít? Nebo jak to mám chápat.
Přibírá? Neřeš stav prsou (nalitá/prázdná). Já mám prsa měkká od příchodu z porodnice, ale mlíka je dost, malá konstantně přibírá.
Odsavačka je dost opruz, odsávala bych jen pokud by bylo vyloženě málo mléka (nepřibírající dítě nebo evidentně hladové dítě krátce po nakojení).

Jinak MM se ohřívá ve vodní lázni, já tam vždycky strčila malíček aby to mělo takovou plus mínus teplotu těla. Ale je fakt, že synovi bylo putna, jestli je mlíko studené nebo teplé.
Případý dokrm dávat přes stříkačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
6.5.15 14:26
@Mallorka píše:
@3HE náš neodříhává, jen když se teda hodně pere o jídlo, tak potom asi po minutě kojení, pak už si neříhne. Já pořád přemýšlím, jestli do tý odsávačky investovat nebo ne. Zatím mi to přijde zbytečný, ale když budu muset někam jít, tak by to byla jistota.

Nemaluj si to tak růžově, ono se může stát, že nic neodsaješ. Já musela na jednu dávku opro syna odsávat třeba na 3× z obou prsou. Mlíka bylo dost, ale moje prsa zas nějak extra s odsávačkou nespolupracovala. A má to tak spousta ženských.
Takže poprvé jsem se hla od dítěte na dýl jak 2 hodiny v jeho půl roce v rámci tréningu na můj návrat do práce, kdy jsme zkoušeli, jestli si to rozmražené ohřívané mléko vůbec bude ochoten z té flašky vypít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
6.5.15 14:40

@Svistice no, já plánuji jít poprvý pryč 1.srpna, takže času dost :-) a kadeřnici na dvě hodinky v kočáře s taťkem snad dá. Já právě vím, že to odsávání nebude nic moc, takže se mi nechce dávat třeba 500,– za odsávačku.

Večer míň saje, ale když zmáčknu na prso, tak mlíko teče. No a jak jsem měla problém s tím levým prsem, tak tam už pije, ale vydrží max. dvě hodiny bez mlíka, z pravýho 3 hodiny. No, a přibral na poslední poradně dost za týden 25dkg. Teď půjdeme v rozmezí 14 dnů, tak uvidím. Jinak malej už druhý den nekadí, takže mlíko asi pěkně vstřebává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
6.5.15 14:45

@Mallorka Prosím Tě, tak to se vůbec nestresuj, že by jsi neměla mlíko, když Ti takhle krásně přibívá. Moje malá má týdenní přírůstky v průměru 170g. ;) Takže odsavačku bych fakt neřešila.
Pokud míň saje, tak prostě buď nemá takový hlad, nebo už je unavený, nebo má potřebu víc dumlat. Nedělala bych z toho vědu.
Kojené dítě málokdy vydrží bez jídla víc, jak 2 hodiny. Kojené dítě krmící se po 1,5-2 hodinách neznamená, že je málo mlíka - u mateřského mlíka to prostě funguje jinak než u UM, kdy dáš flašku a další až za 3 hoďky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
6.5.15 14:50

@Svistice jenže to byla ten den fakt krize, že po každým kojení řval hlady a už nic neteklo :-( tak jsem mu dala příkrm a byl klid, od tý doby už ani jednou. On je prťavej, narodil se 2750g, ted má 3kg. Tu odsávačku stejně budu potřebovat do budoucna. Já na to kojení potřebuju vyloženě klid, vadí mi i zapnutá tv (nevím, proč) a když budu chtít třeba někam posedět v léta s kamarádkou, tak si nedovedu představit kojit někde mezi lidma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová