Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
jenže já zatím na to kojení potřebuju klid a než si malýho nastavím, teď on se vzteká. Už jsem odsávačky poptávala tady na bazaru, ale nikdo nereaguje…
@Mallorka mrkni na mimibazar…
kojo vychytáš, neboj… zatím jsi na začátku, ale časem to půjde i mimo domov v jiné poloze…
@Mallorka a přisává se ti dobře? možná bych zrušila povijan… měl by u kojení být trochu schoulený… jako měsíc… a ležet v ose - ucho - rameno - kyčel - koleno.
@3HE on tak leží, přisaje se tak na třetí pokus. Je to pro mě pohodlný, jsem po sekci. I v porodce mi to doporučili
@Mallorka píše:
@3HE on tak leží, přisaje se tak na třetí pokus. Je to pro mě pohodlný, jsem po sekci. I v porodce mi to doporučili
Sekce není důvodem ke kojení jen v jedné poloze.
Zkusila bych i jiné polohy. Zrovna ten fotbalista do terénu není.
@Svistice já si pořád myslím, že až bude držet sám hlavičku, že to bude pak lepší. Přece jen dnes začíná čtvrtý týden. Já jsem ráda, že už je to v pohodě, dokonce jsme teď přišli z venku a vyndám prso ven a než jsem malého nastavila, už kolo na tričku. Myslím, že super je ten gravy milk. Ten „den krize“ Jsem byla asi celkově unavená i prcek.
@Mallorka ono kojit dítě v zavinovačce už není nejlepší nápad, přeci jen kojení je záležitost tělo na tělo, ne zavinovačka na tričko… Fotbalista je fajn, ale po císaři můžeš kojit ve všech polohách. Mám za sebou dva císaře u posledních dětí a nikdy jsem na fotbalistu nekojila, jen u retance mlékovodu. Na odsávačku je lepší kouknout na bazos.cz nebo mimibazar.cz - tady ten bazar není ještě tak rozjetý.
@Mallorka fotbalová poloha není problém… problém může být to zavinování… nedovoluje tu přitulenou pozici… dítě je v něm prostě moc rovně. Nemůže si chytit maminku…
Ahojky, ještě se Vás zeptám. Malý si doteď neodříhával. Takže jsem to dělala tak, že po kojení jsem ho 10 minut nosila, pak ho dala do postýlky na bok a ještě cca 20 minut hlídala, jestli si neublinkne. Takže drahocenná ztráta spánku cca na 40 minut. Teď už krká pěkně, bez ublinknutí. Myslíte, že ho můžu dát rovnou spát bez hlídání? Mám už to takhle z porodnice navyklé, že ho hlídám, ale ráno jsem pak jako zombie.
Příspěvek upraven 11.05.15 v 11:39
@Mallorka jasně, že můžeš, ideál na bok, já dávala i na monitor na bříško. Neodříhávalo mi žádné dítko. Není to potřeba
@Lili5 No tak to nám v porodnici kladli na srdce, že ho nesmíme nikdy nechat na boku ani na břichu bez dozoru
![]()
@Mallorka a v inkubátoru se polohuje nejvíce na bříško a na boky
. Od dozoru je tam monitor. Mi tak spinkalo všech šest dětí, přežili všichni
Na bříšku je vyšší riziko sids, ale o kolik… vysoké je u dětí uměle živených, dvojčat, dětí kuřaček - daleko vyšší než při úmrtí na bříšku…
@Lili5 co to je sids? 6 dětí? tak to jsi zasloužilá maminka teda. Krásný, ale nedovedu si to představit.
@Mallorka syndrom náhlého úmrtí dítěte je SIDS. Jak Vám to jde?