Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Lili5 už nemám strach o mlíčko. Dnes v poradně 3,6 za 14 dní nabral 600g
, je to náš cvalíček. a to kojím max. 7× denně a prý stačí i míň, nemusím ho nutit po 3 hodinách, stačí, až si řekne sám
@Mallorka to je krása… nenuť ho, nehlídej čas… koj dle potřeby dítěte… ![]()
Ahoj,
tak kojení stále ok. Malý přibírá pěkně. Dokonce nám kadí jen 1× týdně a paní doktorka řekla, že umí krásně vstřebat mlíčko, tak je to v pořádku.
Jinak teď mě trápí vlčí hlad. Sním oběd (normální porci) a mám pořád hroznej hlad. Jsem fakt rozežraná. Sladkostem se vyhýbám, jediný, co si neodpustím je zmrzlina. Jinak mám hlad a střídavě je mi taky zle od žaludku, jako těhotencká nevolnost. Nevím, jestli to má souvislost z kojením nebo ne.
@3HE to nejsem určitě
těhotná, ještě jsme to po porodu nedělali, čekáme na konec šestinedělí.
@Mallorka tak to jooo
tak si trochu vylepši jídelníček - jíst co dvě hodiny - nezapomínej na svačinky… Nutné jsou sacharidy - ne cukry, ale sacharidy… a bílkoviny.
Asi jsi vyčerpaná kojením a nedostatkem spánku - třeba ten pocit nemáš, ale tělo si zvyká… a tu energii hledá jinde - tak to ukazuje hladem. Trošku mu přidej a pak to zase dorovnáš
@Mallorka no super, nádhera! Gratuluji! S tím hladem to mám stejně, přičítala jsem to cukrovce, ale prostě je to hlad
. Mívám ho i na nočních, jen teda nevím, na co to svedu, až syna odstavím (chci na konci léta, bude mít 2,5 roku) ![]()
@Lili5 máš můj obdiv, to si nedokážu představit 2,56 roku. Já chci dát těch půl roku a budu za to vděčná. Jelikož mám to levé prso pořád problémové a vždy musím dát malého i k pravému, tak jsem ráda za každý den a dávám si cíle. Prvně to bylo šestinedělí, to máme zítra za sebou
, tak teď jsou to 4 měsíce
. Táta dnes zasadil na zahradě mrkev a má tam dýně a cukety atd. tak jsem ráda, že bude mít malý bio zeleninku od dědouška ![]()
@Mallorka neboj, to půjde. Já kojím celou dobu z obou prsou, v tom není přeci problém, ne? Kojila jsem tak všechny své děti. Kojit můžeš jak dlouho budeš chtít. Opravdu si nedělej zbytečné obavy, že by to nešlo, protože pokud maminka chce, tak to jde
. Když se nepoužívá dudlík, nedává se flaška, není důvod, proč by to nemělo jít. S příkrmama super, za 4 měsíce zkusíte třeba poprvé, třeba taky ne, mě děti s příkrmama vypakovaly na dost dlouho. Jen u šestého jsem zkoušela příkrm už v půl roce (u zbylých dětí od 8. měsíců, ale někteří týpci jedli až v roce…), první dva dny to vypadalo nadějně a pak 4 měsíce nic… Chodila jsem do práce, tak manžel chtěl aspoň jeden příkrm, syn neuměl z flašky - ani jsme ho to neučili, dával mu přímo z hrníčku nebo sklenice jako ostatním dětem mé odsáté MM - a na tom vydrželi do jeho 10. měsíců, kdy vzal příkrmy na milost ![]()
Ahoj holky, tak máme zase krizi s kojením. Dnes nám jsou tři měsíce, plně kojený. Malý je spokojený, směje se, povídá, nic ho netrápí, téměř nepláče. Vypadá pěkně. Problém je v tom, že mi za poslední 3 týdny přibral pouze 200g
, vytáhl se o 6cm. Doktorka zatím neřeší, prý mám kojit častěji, ale já jsem z toho smutná. Mám problém od začátku s levým prsem. Prakticky už jedeme jen na pravým, tam je mlíka dost. co s tím? nestalo se vám to?
@Mallorka Klid
Taky bych to moc neřešila. 6cm za 3 týdny, to je teda síla ![]()
Normálně přikládej častěji, na začátku vždycky k tomu levému prsu, pak teprve přehoď k pravému, a po kojení ještě zkus z levého odsát nebo odstříkat
A neřeš, kolik toho vyteče, důležitá je stimulace ![]()
@Mallorka Jo a ještě poznámka - tříměsíční dítě už by si rozhodně dokázalo „říct“, kdyby mělo hlad. To není jako novorozeňátko, co ti usne vysílením, takže opravdu se neboj ![]()
@poppaea píše:
@Mallorka KlidTaky bych to moc neřešila. 6cm za 3 týdny, to je teda síla
Normálně přikládej častěji, na začátku vždycky k tomu levému prsu, pak teprve přehoď k pravému, a po kojení ještě zkus z levého odsát nebo odstříkatA neřeš, kolik toho vyteče, důležitá je stimulace
ok, taky myslím, že je to celkem v pořádku… a váhový přírůstek ve třetím měsíci je také fajn… pak už tolik nepřibývají na váze… od 3.m se to snižuje.
@Mallorka a pokud máš dojem, že je úbytek mléka, tak se zaměř na svůj pitný režim… a po kojení odsávej… jako první prso nabízej vždy to horší.