Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@poppaea píše:
No a nakonec něco pro dobrou náladu, ta je při kojení důležitá
https://www.youtube.com/watch?…
@poppaea píše:
@MallorkaKefír bych zatím nedávala, jen tu švestkovou šťávu
Ale jestli je spokojený a bříško nebolí, tak možná ani to ne
Pochopila jsem to tak, že to chce @Mallorka malému poslat přes mlíko, to bych schválila (protože je to oboje dobré, teda pokud se to nemíchá
)
@poppaea píše:
Mimochodem na stránkách kojeni.net psala laktační poradkyně, že měla případ kojeného miminka s rekordem - stolice po 21dnech
Mám dokonce pocit, že tady jednou někdo zmiňoval, že měli miminko snad až 24 dnů bez kakání, a když s tím byli pro jistotu u doktora, tak ten se jim zmínil, že rekord v jeho péči je 28 dnů
.
Jo jo, nostalgicky vzpomínám na období, kdy měl jeden kakací den po třech až čtyřech „čistých“ ![]()
@Zireael děkuji moc za rady.
Teď mám nový problém. Včera mě píchla vosa, i když dávám ocet, gely atd. tam já stále větší jelito. Svědí to, pálí a štve mě :-/ Teď dosáhlo snad v průměru 15cm
a nemizí, spíš naopak. Nevím, co s tím, normálně bych si vzala zodac nebo zyrtek, ale asi to nesmím teď, že? Nemáte radu?
@Mallorka Fennistyl, ten můžou i mimina, tak předpokládám, že při kojení by neměl vadit.
@Mallorka nase mala kdyz byla jen plne kojena mela rekord 22 dnu nekakani ![]()
@Zireael píše:No vida, tak ještě lepší
Mám dokonce pocit, že tady jednou někdo zmiňoval, že měli miminko snad až 24 dnů bez kakání, a když s tím byli pro jistotu u doktora, tak ten se jim zmínil, že rekord v jeho péči je 28 dnů
@Zireael píše:V tom případě samozřejmě ano
Pochopila jsem to tak, že to chce @Mallorka malému poslat přes mlíko, to bych schválila (protože je to oboje dobré, teda pokud se to nemíchá)
Tak abych shrnula dnešní den, tak byl nejhorší s malým. Prostě doktorka řekla, ať kojím co dvě hodiny, protože nepřibírá, ale on to vyloženě nechce
ted večer to dospělo k tomu, že poslední dvě kojení v sedm a v devět tak hystericky řval, že se skoro nenapil. pil snad dvě minuty a pak se odtrhával a řval
i když jsem ho dala odříhnout a potom znovu, tak pít nechtěl. Ted uplně vyřízenej spí. Doteď jsme měli tak hodný miminko. Vůbec mu to nevyhovuje, jenže když najedu na starý styl, tak mi nepřibere, jsem fakt zoufalá. Vím, že to dobrý není, ale nemůžu si pomoct. Předtím jsem kojila, jak si řekl, teď nevím, jestli nemá hlad, když u kojení tak naříká. Je to peklo
@Mallorka Já bych prostě často nabízela, ale nenutila. Když nechce, tak si prostě dá později. A neřešila bych, jestli to konkrétní kojení nevzal vůbec, trochu cucnul nebo pořádně napil.
@AliTad já ted nevím, jestli ho trápí, že natáhne vzduch nebo tak. Jenže on mi za poslední měsíc nepřibral ![]()
@Mallorka Kolik byla PV a kolik váží teď ve 3 měsících? Ony kojené děti přibírají skokově…
@AliTad narození 2750g, 49cm, 3. měsíc 4850g a 60cm, za poslední měsíc nabral jen 50g týdně,.
@Mallorka Ale nech toho, přibral a vyrostl. Jestli nechce co 2 hodiny - nevadí, jak píše @AliTad nabízej, ale nenuť. Přibere, uvidíš.
Já si ten pocit pamatuju, taky jsem se u starší dcerky pořád koukala na hodinky, jak dlouho, jak často pila atd. a byl to jeden velký stres - docela se divím, že jsem kojila tak dlouho. Teď u mladší neřeším nic, prostě nabídnu, buď si vezme, nebo ne, tečka, puntík
Moc ti přeju, aby ses dostala taky do tohohle klidu ![]()
@poppaea je to peklo, nevím, co mu je
to byl ted hysterák, že snad musel vzbudit celý barák, pil vážně tak jen dvě minuty možná ani to ne, pak se prohl jako luk a řval. Nevím, jestli to je tím jak dlouho nekadil, prdíky, hlad, po očkování, fakt nevím, je mi ho líto. Hned usnul
@Mallorka Jak říkám, kojené děti přibírají skokově, od narození přibral opravdu moc pěkně. Z očkování to taky může být. Jak tu psal někdo výš, takto staré dítě už dobrovolně hlady nebude, určitě by se ozval.
@Mallorka Neboj, to se prostě stává
Zkrátka byl třeba přetažený, a tys po něm chtěla tak namáhavou činnost, jako je kojení, tak už toho měl plný kecky ![]()
I 2 minuty nejsou málo, viz moje předchozí příspěvky.
Prosím tě, trochu si odfrkni, neřeš to tolik a důvěřuj malému. On dá najevo, co potřebuje.