Přijímačky 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4637
14.4.24 11:29

Ty výkyvy v kvalitě jsou šílené, takže nejde o to, zda VŠ máš, kvalitativně pak spíš jakou nebo prostě - co umíš.

kamarádky dcera loni dělala napodruhé maturitu v září, nedala angličtinu, pak se rok flákala na jazykovce (ani si neudělala žádný certifikát) a ted se milostivě rozmyslela, že by ráda na vejšku, tak půjde na soukromou VOŠ, kde přijímačky nejsou, rodiče jí to naštěstí zaplatí.

bude mít vyšší titul než její spolužačka, která dala maturitu s vyznemenáním, ale nedostala se na filozofickou fakultu (těžká VŠ), a na soukromou nemá/nechce.

Ale tvl, to její dítě je totálně negramotný takovouto „pečující“ výchovou a do života si uplně zdravý přínos nenese, nicméně proplouvá, a rodiče si oddechli, že ji na vš nakonec přeci jen upíchli.

a takových dětí/mladých bude všude kolem mraky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
14.4.24 11:32

Dcery prioritu zvolilo 45 a berou 43. Nejhorší je, že ta naše kozena včera začala drmolit, že měla dát jinou prioritu :zed:. Stejné školy jo. Ale prý je měla jinak poskládat. Když jsem ji to říkala v únoru, tak byla jak papiňák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42156
14.4.24 11:32
@Niemeyer píše: Více

Tak i na FF jsou některé obory v pohodě. Je tam pár narvaných, ale i ty, co vypisují 2. kolo. V Praze i Olomouci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
14.4.24 11:35
@Kelsey píše: Více

U nás je to taky tak. Teď chce na školu č. 1 nebo na školu č. 3. Ono to teda nejspíš na tu trojku vypadá, ale může to být i dvojka, kterou nechce:-) Prý jestli by si nemohla zítra ten výkon trochu přihoršit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
14.4.24 11:36
@Havlova píše: Více

jo, já počítám, že ta holka zkisí znovu, ta je šikovná, ví co chce a neztratí se…

u kamarádky dcery budu teda do poslední chvíle pochybovat, jestli to dodělá a nesekne s tím, to bych na ni tipovala spíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
14.4.24 11:37
@Havlova píše: Více

Záleží kam. I já mám FF UK a byl to obor, na který brali 4 lidi z republiky, tenkrát i se Slovenskem. Bylo mi hned řečeno, že nemám šanci. Zvládla jsme to až ten následující rok:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
14.4.24 11:38

Ale zapomínáš, že v některých oborech se změnily zákony, které se na lidi, kteří měli studium ukončeno před určitým datem nebo, nevztahovaly nebo byly jinak upraveny podmínky pro doplnění příslušného vzdělání.
Taky jsem měla první práci po maturitě na pozici, na které bych si dnes bez VŠ neškrtla. Vůbec bych se tam nedostala. Stejně tak někteří spolužáci.

Tu VŠ jsem vystudovala až v dospělosti a nejsem sama, protože tenkrát to nehořelo. Měla jsem slušné šance na dobrou práci i bez ní. Dnes se to dá říct jen o minimu oborů a i když kvalifikaci zákon přímo neudává, zaměstnavatel často sáhne po někom kvalifikovanějším, když má výběr.

V bance se dělají zkoušky. Některé jednorázově, některé se musí opakovat po 5 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
@Francis6 píše: Více

a podle čeho to ty děti tak najednou napadne, že by chtěli jinou? není to jen rozmar? nic nového se přece o konkrétních školách nedozvěděli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42156

Vždyť píšu, že některé. Dcera se hlásí letos, tak jí držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56114
14.4.24 11:42

Jo, kluk taky na jednu už nechce:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56114
14.4.24 11:43

Přemýšlí, navíc je dostupne kolik se kam hlásí dětí..a jsou v puberte, k tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
14.4.24 11:46
@jkra píše: Více

tak to budou jen rozmary, asi ne žádný důležitý reason

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56114
14.4.24 11:47

No, hlavně je to jedno, kostky jsou vrženy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
14.4.24 11:50

Má to daleko a uvědomila si, co to znamená, pořádně až teď. Navíc zjistila o té škole č. 3 další věci a připadá jí atraktivnější, zajímavější. Nic. s tím neudělá, přiřadí j podle bodů a myslím, že bude spokojená v jakékoli z těch tří. Nejradši by teda přece jen tu první:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
14.4.24 11:51

To mi nedoslo. Pak chapu, proc to cele trva tak dlouho. No, jeste ze se pubos nejakym nedopatrenim upichl na 8G a pristi rok nas to neceka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí