Příliš mladé maminky

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2619
17.1.06 23:02

Ahojky Teriku,

myslim, ze se kamaradky ptat nemusis, holky uz si urcite poradily. Taky me to prekvapilo, ale diskuze je stara 4 roky. Skoda, ze nam ted nepisnou, jak to zvladly… To by me moc zajimalo :-)

Koukam, ze mas skoro stejny TP ;-)

Hezky vecer

Mata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
18.1.06 08:50

Pravda je, že o věku to není. Dokonce si troufám říct, že ani o finančním zabezpečení (protože to já bych nemohla mít miminko nikdy) ale prostě o zralosti a zodpovědném přístupu k životu. Někdo ho získá v 18ti jiný třeba ani do konce života. Být na miminko zralá v 17 je extrém ale proč by se to nemohlo stát. To se na dálku posoudit nedá. Já si pamatuju, jak jsem byla v 17 zamilovaná a chystali jsme se po maturitě vzít a hned mít miminko. Naštěstí jsem se vzpamatovala a teď bych si o toho kluka ani kolo neopřela. Došlo mi, že mne v mé najivnosti zmanipuloval, chtěl mne mít jen pro sebe a udělat mi dítě mu připadalo jako dobrá pojistka, že nebudu toužit po zábavě, dobrodružství, cestování…Byla jiná doba a vdávat se v 18 nebylo nic neobvyklého. Z šesti mých největších kamarádek se 4 vdaly ještě před maturitou. Mají teď odrostlé děti a spíš, než že by se vedle mne chovaly jako zasloužilé matky, jsou z nich veselé holky se spoustou času na zábavu a dovádění s námi dvěma dosud neprovdanými. Vídáme se každý měsíc a dost si o všem povídáme. Ta jedna chystá ještě třetí dítě, aby „měla na stará kolena nějaké pomazlení“ a tak se nám možná narodí miminka skoro stejně. Je mi 32 a radostnou událost čekáme v létě. Hodně rozumu přeje Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
18.1.06 13:03

Škoda, že se holky neozvaly jak dopadly, docela by mě to zajímalo!
Já jsem se ve 3. ročníku na gymplu nastěhovala k přítelovi do bytu - jen tak! S rodiči mám kamarádskej vztah ( mamka mě měla v 19) a věděli, že jsem samostatnost sama tak mi nebránili, ale řekli, že se domů můžu kdykoliv vrátit.
Vloni jsem 3 dny před 20. naozeninama zjistila, že jsem těhotná - málem jsem se sesypala, ale přítel ( 25let) byl úplně štastnej, což mě šokovalo, protože děti jsme ještě neplánovali. Tak jsem se z těhotenství začala radovat a teď mám doma nádherného 3. měsíčního synka a je nám krásně - nic krásnějšího na světě není…
Začala jsem dělat dálkově vysokou a jde to! Moji vrstevníci na mě koukaj jako na exota, protože oni chodí jen po diskotékách a akcích, ale mě je fajn. Žádnou mladou matku v okolí neznám, jsem sama s bobánkem, studuju, starám se o byt a vím, že to zvládnu.....

Tak bych chtěla vzkázat všem mladším mamčám ať se nebojí, pokud toho tvorečka, který mý přijít na svět chtěj, tak to určitě zvládnou!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
18.1.06 16:09

Ahoj holky,

záleží na tom, jak je maminka „vyzrálá“. Mě se synek narodil v mých 21. letech a stejně jsem měla pocit, že jsem měla počkat, ale to přišlo později. Bylo to neplánované a zpočátku jsem si myslela, jak jsem in, když mám bříško, později kočárek, ale pak mi chybělo to „klábosení“ s holkama u vínka apod. Nějak to ale přešlo. Dnes čekám druhé miminko a za synka bych se rvala jako lvice, je to můj poklad :wink:

Ale pak je tu případ jako moje sestra. Miminko se jí narodilo v 18-ti a všichni vidíme, že je to - bylo - brzy. O malou se moc nestará, spíš ji vrazí babičkám nebo otci malé (nežijí spolu) a sama si užívá. Je to smutné a kolikrát je mi malé líto.

Takže, když se na to cítíte a jste si jisté, že o miminko stojíte - proč ne? Ale pokud tam je ta nejistota a ten pocit, že jsem ještě mladá… nevím, asi bych o tom přemýšlela.
Každopádně držím palečky, ať je vše v pořádku!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
18.1.06 16:19

My tady polemizujeme, kdy se nám to zdá brzy a kdy tak akorát ale myslím, že pokud už je miminko na cestě, není co řešit! Že jo? :lol: Je to fuška, jsou to strasti, musíte si projít ledasčím ale já bych neváhala ani po všem, co jsem kolem sebe zažila. A nebylo toho málo, to mi věřte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MaK
5063
24.4.06 22:46

Ahoj holky,
nechci zakládat novou diskusi,tak obnovuju tuhle.
Zajímalo by mě,jestli jsou tu nějaké hodně mladé maminky.

Věkový rozdíl mezi mnou a mou holčičkou je 20 let :oops: .
Kristýnka byla pečlivě plánovaná a toužebně očekávaná.Vím,že mít dítě brzy je v dnešní době „trochu divný“ :roll: ale my jsme to právě TAKHLE chtěli a jsem šťastná,nejšťastnější.
Nemívám pocit,že zatímco stavím komíny z kostek a obkresluju malou ručičku na papír,něco mi utíká.Občas s manželem někam vyrazíme,jdem do kina,někam zapařit a když se nad ránem vracíme domů,řekneme si,že to bylo fajn a že dnes půjdem do zoo a to bude fajn ještě víc 8) .

Myslím,že extra mladě nevypadám,takže když někomu řeknu,který jsem ročník,tváří se asi takhle 8O 8O 8O 8O .K tomu se většinou zatváří jako že:„chudák holka,jestlipak si ji aspoň vzal…“ :lol:

Pevně doufám,že až se mě jednou naše dcera zeptá,jestli jsem to tenkrát neuspěchala,budu jí moct říct,že nikdy a že mě mateřským štěstím skoro bolí srdce celý její život.Jako tenkrát.

Jak to máte vy? :)
Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
24.4.06 23:49

Mak: mezi mnou a starsi 7l dcerou je taky 20l rozdil :D No kdybych v 18l samovolne nepotratila mohla sem jiz mit 8l decko :? Ted mam jeste rocni dceru a musim rict ze tenkrat sem na dite byla asi fakt moc mlada pac si ted teprve dokazu materstvi uzivat :( Taky sem chytla nejaky „druhy dech“-pri druhem tehu sem se prihlasila do skoly (dalkove) kde momentalne uspesne studuju druhym rokem, no a nedavno sem si poridila bici soupravu na kterou se ucim hrat 8) . A dalsi aktvity mi srotuji v hlave :twisted: A vzhled :twisted: kdyz vyslovim svuj vek a matersky stav vetsinu lidi sokuju… :lol: Maji me spise za pubertandu, vzpominam ze kdyz starsi byli 2r (me 22l) tak me tenkrat nechteli pustit do klubu „ze mi neni 18l“ :twisted: Ale je fakt ze jen o vzhledu to u me neni (to mi rikaji ostatni) ze je to taky pry mym zivotnim elanem apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MaK
5063
25.4.06 00:21

Týjo,to jsi teda dobrá :)
Já se pořád na nějaký to studium chystám,ale zjistila jsem,že si pořád říkám-tak za rok to fakt zkusim :oops: .No a furt nic,samozřejmě :lol:
Tak jsem aspoň začala se squashem a spinningem,manža hlídá,aby si to naše zlato taky pořádně užil :lol:
No a příští rok už fakt zkusim tu školu :D .Možnááá :roll:
 Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
25.4.06 00:57

Ahoj, mně je 20let a mám doma tří měsíčního chlapečka, plánovaného, otěhotněla jsem tři měsíce po svatbě a ničeho nelituju. Je to to nejkrásnější co mě mohlo potkat. Manželovi je 24 a i když spoustu lidí tvrdí, že jsme to uspěchali, já jsem takhle šťastná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7708
25.4.06 06:28

Tak asi taky patřím k mladýžm maminkám. V březnu mi bylo 21 a podle metříku si snadno spočítáte že se mi malej narodil v 18. Teď se s manželem pokoušíme o druhý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7708
25.4.06 06:49

Mám kamarádku,které se narodila holčička v 15 a teď v 19 chlapeček. Vždycky se dokázala postarat, opravdu perfektně. Pak mám „kamarádku“ která měla dítě někdy ve 23 a stejně je malej často u babičky, ona si chodí užívat… na věku zas tak moc nezáleží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
25.4.06 07:05

Ahoj holky,
já jsem měla/mám broučka ve dvaceti, 21 mi bude až v srpnu. Měla jsem už dobrou práci, kde jsem měla spoustu kamarádek, taky mě to moc bavilo, a v měsíci kdy jsem měla podepsat smlouvu, tak jsem zjistila, že jsem těhotná. Naši byli v šoku, oni vždycky pro mě chtěli jen to nejlepší, kteří rodiče ne, že? :D Přítel měl 23, a taky zrovna začal pracovat, pro něho to byla jasná volba - miminko je dar, to samé mu taky tvrdili v práci, jeho šéf miminko nemohl mít, tak jak slyšel, že jsem těhotná byl šťastný i za nás. Když jsem zjistila, že příjdu o své mládí, tak jsem se toho děsila, byla jsem proto si ho vzít, ale nakonec jsem se rozhodla, že budu doma, a budu mít svého broučka. Teď už na nějaké blbnutí vůbec nemyslím, je mi zatěžko vůbec od něho odejít.Ahoj Kačka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11935
25.4.06 08:51

Ahojky,

tak i ja se hlasim k mladsim maminkam (nebo spis zatim skoro maminkam). Miminko se mi narodi v zari a to mi bude cerstve 21let :) Priteli je stejne jako me. Nase okoli si mysli ze jsme to uspechali atd. ale miminko je planovane a vymodlene (kvuli zdravotnim problemum). Obcas si rikam ze cas uzivani pro me skoncil, ale zase na druhou stranu kdyz si povidam se svym rostoucim briskem a citim pohyby tak mi to vsechno vynahradi :) a urcite se v nasem okoli najde i par lidi kteri nechodi po „akcich“ ale zajdou s nami a s malym mimcem treba do cajovny odpoledne a ne vecer :) takze to zase az tak neresim a resit ani nebudu :) ale je fakt ze spousta lidi v nasem okoli se zacala chovat jinak (hur)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
25.4.06 09:01

Tak ja se taky dobrovolne prihlasim :lol: mam skoro 7letou dcerku,otehotnela jsem v 17letech a mesic po 18 narozeninach se mi narodila.
Nemyslim si,ze to je o veku,o dcerku jsem se dokazala postarat,skolu jsem dostudovala bez problemu.Myslim,ze je to o tom,jak jsi silna uvnitr sebe a pripravena se postarat o nekoho jineho.
A ze by mi neco uteklo?Ani o tom nevim :D Jsem stastna,ze ji mam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
26.4.06 15:29

Svojí prvorozenou dceru jsem porodila taky ve 20letech. Měla jsem dobrou práci, finančně jsem zajištěná nebyla, ale ta touha po miminku byla tak veliká, že jsem nezažila šťastnější období než když se narodila. Svět byl úžasný, štěstí a radosti bylo spousta. Jenže život se vyvíjí i směrem, kterým nechceme a nečekáme. S tehdejším manželem jsem se rozvedla (chtěl se bavit a já chtěla mít spokojenou rodinku - výlety, vyprávění pohádek…), mojí dceří bude už brzo 15. Strašně to letí, teď jsem podruhé vdaná a mám ročního uličníka. Z mého dnešního pohledu, bych si ve dvaceti mimčo nepořídila. Nevím proč, ale teď je to mateřství úplně jiný než tenkrát.

Ale přeju Vám to, a hlavně ať se máte moc moc rádi a věřím, že to zvládnete v pohodě.

Pajuska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky