Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojky,
jen chci rict ze o veku to neni.ja a muj(ted uz 2roky manzel)sme se zacali snazit o mimi v mych 18letech jemu bylo 23.bohuzel,teda ted uz hura se to povedlo sice az po 2letech(mela sem zdrav.problemy musela sem na laparoskopii a hormon lecba)ted cekame sveho vytouženeho mimiska a moc se tesime.je teda pravda ze ty 15lete matky me teda vadi-dite rodi dite!!soudim ze touto dobou uzje tvj mimisek na svete,ze?takze gratuluji.Mili
Teda holky,
mně se náhodou stráááááášně líbí mladé maminy. Už slzim nad každým kočárem… Je mi 23 a mám za sebou jeden samovolný potrat, takže teďka si dáváme pauzu až dodělám školu ![]()
Připadá mi takový hloupý, že puberťákovi se půjde na prodlouženou v tanečních podívat pětapadesátiletá matka! Ano, je krásný, že ženský si uspokojí mateřský touhy i takhle pozdě, ale měly by brát ohled i na to malý
Taky preferuju, když je ta máma mladší. Nevím proč, ale hodně mých známých říká, že když měly první dítko třeba v 21 a další ve 30, tak na to mladší už neměly tolik energie a trpělivosti.
Kamarádova mamka ho měla někdy ve 20 a dnes je jí 44 a jeho kamarádi říkají: „Ty jo, ta tvoje mamina, to je kost.“ To mi připadá úplně super!
Ale to je každýho věc!
Ahojky holky
souhlasim s tim, ze pokud se na to ta mlada maminka citi, tak proc ne. Fakt je, ze se by se mely zvazovat i financni zajisteni a bydleni. Mne je 23, cekam sve prvni mimco a termin mam posledniho kvetna.
Vzdycky jsem byla ten typ, co si rikal, ze ma na deti dost casu a ejhle… ![]()
S pritelem, se kterym jsem se znala jen 2 mesice jsem si zadelala na miminko. Zatim to vse bravurne zvladame, tak jen doufam, ze nam to vydrzi. ![]()
Uz se moc tesim az uvidim toho skritka, co me celou tu dobu okopaval zevnitr. ![]()
Ono je to i o tom, kdo se jak citi. Treba ja jsem se pred 26tym rokem necitila na dite dospela. Porad jsem taky zila s nasima. No kdybych otehotnela, tak bych o potratu neuvazovala. Ale sice budu asi starsi matka v tanecnich. Br. Ja tanecni nesnasela. A jestli potomek bude po me a po priteli, tak myslim, ze do tanecnich ani nepujde.
U me to rozhodne nebylo o budovani kariery, nebo, ze bysme si chteli jeste uzivat. Uzivame si i ted s ditetem. Je to takovy maly cestovatel.
Kdyz se nekdo na dite citi driv a ma zazemi, partnera. Tak proc ne. Ja se drive rozhodne necitila. Takze se syn narodil, kdyz mi bylo 28 let.
Ale jinak tem , kdo jsou tehotni a mladsi, preju stesti a zdrave miminko a ostatnim, at se jim povede zdrave miminko. Rika se, ze mladsi maminky byvaji vic v klidu a ne takove ustrasene.
Neverim, ze vsichni, kdyz jsou starsi, uz nemaji energii venovat se potomkovi. My mame energii porad stejne. No uz ne tolik cas, jit do kina nebo na kolo. Ale s Vitanem vyvadime poradne. Moje mamka je superakcni babicka a ma doma najednou treba 4 vnoucata a jak s nima radi.
Pritelova maminka je zas takovy klidas. Vitka miluje a nechci ji pomlouvat jako tchyni. Patri k tem lepsim. No ale i kdyz je mladsi, tak Vitek se s ni nudi.
Je to proste i o povaze. Nechci reagovat, jako ze me nastval nejaky prispevek tady. jen napsat muj nazor:-)
Nepatřím mezi „mladé“ maminky /bude mi 31/, ale naprosto souhlasím s názorem, že se na to ženská musí cítit. Když se cítí ve 20-ti, proč ne…? A když až ve 30-ti, nevidím v tom problém ![]()
Já sama jsem do těhu šla teď, protože dřív se mi prostě nechtělo a ani jsem nechtěla mít odpovědnost za něco tak malinkého a bezbranného. Jsem spokojená se svým rozhodnutím a nic bych neměnila.
Moje sestřenice otěhotněla nechtěně, když dovršila 15. Nejspíš to bylo přesně v den jejích narozenin
Bála se to doma říct a nikdo jsme to na ní nepoznali /měla bříško asi v zádech/ Prostě vypadala spíš jakoby přibrala. No, její mamina jí vezla v devátém měsíci na pohotovost, protože jí začaly por. bolesti. Rodiče si mysleli, že jí chytli ledviny ![]()
Takže porodila, rodiče si vzali malou do opatrování a hodně sestřenici pomáhali. Dodnes je to ve vztahu sestřenice vs. její dcerka nic moc. Když jsem se ptala, jestli by chtěla další mimčo, tak rozhodně ne.
Abych to shrnula: Když je maminka mladá a miminko si přeje, tak je to OK a když chce miminko až ve 30 /třeba jako já/ tak je to taky OK ![]()
Mějte se fajn, Klára
mi je 22 let a můj přítel je o půl roku starší.Miminko chci už moc a když vidím kamarádky jak už miminka mají nebo je čekaji tak jim jen závidím.Plánujeme že se o mimi začneme snažit příští rok v létě,ale některým lidem v mém okolí připadáme na mimi ještě mladí a že jediná věc o jakou se mám starat je práce.Jenže já nejsem typ,co by dělal nějakou závratnou kariéru.Takže příští rok už doufám se na to vrhnem.
Aladina a Skotik,
ja to nemyslela tak, že jste špatné, mě jen připadá přirozenější mít radši mimčo dřív než pozdě (tím myslím mít první třeba ve 40). Ve 30 je to ok! To pak není tak hrozný.
Jen můj názor ![]()
AHOJ holčiny,
přeji pěkné prvomájové ráno
chtěla bych také reagovat na tuto diskusi, čekáme s manželem první miminko na zač. srpna (5.8.) me bude v červnu 26 let. Takže si myslím, že na miminko je to tak akorát na první.
Jinak jsem také toho názoru, pokud holka chce miminko už třeba ve dvaceti, je fin. zajištěná, bydlení atd. tak proč ne
A z druhé strany zase neodsuzuji ženy co mají miminko třeba těsně po třicítce, je to každého věc ![]()
papa a přeji pěkný líbací den
Ahoj maminy mladší i ty starší.
Já se můžu počítat k oběma skupinám. První syn se mi narodil, když mi bylo 20, byl plánovaný. Teď je mu bude 14, měří 180 cm a vypadá jako můj mladší bratr. Možná i mladý milenec
i s tím už jsem se setkala. Občas někdo nevěří v jakém jsme příbuzenském stavu, protože on díky své výšce vypadá mnohem starší a mě naštěstí hádají mnohem míň. Nikdy jsem ovšem neměla pocit, že bych kvůli tomu, že se narodil, o něco přišla.
Teď mám druhého chlapečka, čerstvé miminko. To už mi okolí věří, že je můj syn
Narodil se mi před mýma 34. narozeninama - takže nyní jsem matka starší. Vidím to tak, že s ním jsem si vrátila mládí, je to krásný.
Tuhle diskusi bych ukončila tím, že je jedno v kolika máte dítě (nemyslím tím ovšem extrémy jako je 15 nebo naopak 40 let), hlavně musí být chtěné a milované!!!
Tracy píše:
mi je 22 let a můj přítel je o půl roku starší.Miminko chci už moc a když vidím kamarádky jak už miminka mají nebo je čekaji tak jim jen závidím.Plánujeme že se o mimi začneme snažit příští rok v létě,ale některým lidem v mém okolí připadáme na mimi ještě mladí a že jediná věc o jakou se mám starat je práce.Jenže já nejsem typ,co by dělal nějakou závratnou kariéru.Takže příští rok už doufám se na to vrhnem.
Tracy, me je 19, jsme s manzelem asi 1,5 po svatbe a cekame miminko - neplanovane, ale hrozne se tesime. A ja si rikam, proc jsme to miminko nechteli driv:-) uz jsem ho mohli treba skoro mit, ted musim cekat do prosince… nechci tě do ničeho přesvědčovat, jen aby sis pak až budeš těhotná a zjistíš, jak je to krásný neřikala, proč jen jste čekali příštího roku:-)
Ahoj holky, mě je taky 23 let takže taky mladá maminka s manželem jsme svoji 3 roky, ale chodíme spolu celkem 6 let. Postavily jsme si domaček takže už nám nebránilo nic mít rodinu snažily jsme se od listopadu a teď jsem skoro v 10 tt. Je to nádherný pocit mít v sobě malý život. Hrozně jsem si přála být mladá maminka a vyplnilo se mi to. ještě aby vše probíhalo v pořádku tak jak má a budu ten nejšťastnější človíček na zemi. Takž držím palečky všem ať jste taky pořád spokojený!! ![]()
Ahoj holky,
teda to jste mi udělaly radost,kolik vás(nás) je ![]()
Já si totiž někdy fakt připadám jak exot
.
Monika
Noemmi- tento rok to bohužel nepůjde,máme k tomu hodně důvodů.Musíme něco dělat na baráčku a to nás bude stát nějaký ten penízek,teď jsme si koupili nové autíčko takže budem platit min.rok úvěr 3000 měsíčně,příští rok se bereme a chtěli jsme miminko až po svatbě a taky jsem trošku postoupila v práci a nemůžu jim to udělat,že bych příští rok odešla.Musím tam min. rok vydržet ať se to trošku zajede.Jsem ráda,že mi ta práce takhle vyšla(doufám,že už do toho nic nepřijde) budu mít hodně práce a nezbyde mi ani čas myslet na nějaké miminko.Tak doufám,že to vyjde příští rok,určitě vám tady dám vědět,pokud ovšem diskuze stále pojede. ![]()
ahojky holky,
taky koukam kolik nas je.a sem rada ze se vsichni schodnem na jednom,ze pokud se zena citi mit dite ve 20tak proc ne?jak uz sem psala my se o miminko snazili od mych 18.a ted mi deli 4tydny od porordu-uz se hrozne tesime.pred 3roky sme si koupili byt a pred rokem sme od nasich dostali dodat.darek k svatbe-auto.takze uz nam schazi jen to mimi.
Platime hypoteku 6tis a dalsi poplatky jako najem atd.ale zvladame to .zijeme z jedne vypltay a taky to jde.a ja rekla i kdybych mela jist suchy chleba nase mimi bude mit vse.
Preji vsem co se na mimi chystaji ci cekaji i uz maminky stastmy zivot!!dit mit mimi je neco uzasneho.zatim papa
![]()