Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
jakou houbu na m y ti !!!!!
Omlouvam se,ale pisu v rychlosti
Jestli tam bude nejaka chyba,tak ji prosim prehlednete
![]()
no vidíš, jak jsi šikovná
gratuluju k přezdívce ![]()
Jinak teda dítko myju rukou ![]()
a s těma informacema s tebou jenom souhlasím, věeho moc škodí ![]()
Noemmi to byl jenom priklad
ja ditko myju s rukama taky(houba je na hrani ![]()
Chtela jsem tim proste rict,ze kdyz jsem byla mlada(to jsem i ted
a nemela jsem tolik informaci o tehotenstvi,miminkach atd. ,tak to prvni tehu bylo pohodovejsi,dcerka byla totalne spokojene miminko a to jsem nemela tolik veci jako dneska.Spoustu veci jsem neresila(treba,ze se jeste neotaci,ze nechodi(i kdyz ona chodila uz v 11mesicich),ze nemluvi atd.
Dneska je to tezsi,vim,co se muze stat v tehu(driv jsem na to fakt nemyslela
resim kraviny,jako proc se jeste neotaci,kdyz ostatni uz jo,proc nechodi,proc,proc,proc…pritom je to jedno,ja to vim,nechci deti srovnavat,ale nejak to vzdy prijde ![]()
PS: to jsem zvedava,co budu delat,az budu potreti tehotna ![]()
Ahoj HOlky, taky se pridam.
Ja otehotnela, kdyz mi bylo cerstvych 18. Priletela jsem po 9 tydnech z USA a celou radosti jsme na to s tehdejsim pritelem skocili. Meli jsme ochranu a i presto jsem to nedostala. Kdyz mi MUDr oznamila, ze ma pozitivni krev, tak jsem se totalne zhroutila, pred sebou vysokou skolu, karieru, a navic jsem se hrozne bala nasich. Memu priteli tenkrat bylo 17,5. Dle UTZ mi ale rekli, ze tehu nejsem, ale ja jsem vedela, ze jo. Nakonec jsem to neco v brisku zacala mit rada. Bohuzel ne na dlouho. Asi v 6tt jsem zacala mit hrozne bolesti a behem hodiny jsem mela krvaceni do bricha - praskl mi vejcovod. Odvezla me sanitka rovnou na sal. Nastesti jsem to prezila. Vysokou skolu jsem vystudovala a ted delam uz 6 let karieru, ale miminko stale nemame. Je mi 30 a letos se snazime poprve. Vim ale, ze to bude tezke, protoze mam jen 50% sanci a i ta se uz k memu veku snizuje. Pokud se to nepovede, zkusime do zimy IVF. Takze to je muj pribeh.
Kdybych se mohla ohlednout zpet, tak jsem nakonec i trochu rada, ze jsem v 18 mimi nemela, ale kdo vi, treba by bylo vse super a zivot by se ubiral uplne jinak. Dneska jsem ale vyzralejsi, zkusenejsi a fin.nezavisla, a vim, ze deti dokazeme zajistit. Ted uz jen doufame, ze se to brzy povede.
Drzim vsem snazilkam pesti, a tem, co jsou jeste mladinke, tak preju dobre rozhodovani v porizeni si miminka v tak mladem veku. Ale pokud se citite a muzete prcka zabezpecit, jen do toho!! Musi prece jenom nekdo vydelavat na ty z nas, az budeme na duchode, ne? ![]()
Zdravím všechny
,
koukám,že nás tu pár přibylo.Mám dotaz ohledně BT. Je úplně jedno v který den začnu s měřením a musí se měřit každý den v úplně tu stejnou hodinu? Já totiž vstávám o pěti ráno do práce a přes víkend si ráda přispím ![]()
Janniah:Tak držím palečky, ať vám to brzy vyjde. My se taky snažíme ![]()
zdavím omladimu, i trošku starší kariéristku
(ano, snažím se být vtipná, neberte si to osbně)…
Ad bazální teplota - začít můžeš kdykoli, asi je to nejlepší hned po MS (těch silných dnech), ale jelikož je nejlepší sledovat těch měsíců víc, budeš pak ráda za jakékoli hodnoty, které máš.
Nejlepší je to hned po probuzení. Myslím, že si nemusíš nařizovat budíka o víkendech na pět ráno, jen si třeba vyznač tam, kam si to budeš psát, že to byl víkend a tudíž jsi měřilapozději. Na zjištění plodných dnů to podle mě stačí, možná když s evám nebude dařit tak pak můžeš přejít na přesnější systém. Myslím, že je důležitý, aby to bylo hned po probuzení, jakmile vstaneš a něco děláš a pak si vzpomeneš, ta teplot už se hejbe.
Tož to můj názor. ![]()
janniah není to trochu brzo, do zimy? nebo jak dlouho se snažíte? já myslím, že pokud jsi tenkrát otěhotněla na jeden pokus, mohlo by to vyjít ![]()
jo, jo holky, neni to jako v 18. Ted uz to neni na povel, ted uz to chce obrovskou drinu. U me je ten problem, ze muzu otehu jenom z jednoho vajecniku, kdyz nemam levy vejcovod- vajicko se nema kudy dostat. Zapomnela jsem dodat, ze to tenkrat bylo mimodelozni tehot.
Vsak uvidite, az budete starsi, jak se na nektere veci nadrete ![]()
Ale jinak diky za povzbuzeni, snad to vyjde. Mejte se pekne a at Vam jde snazeni..
ahoj omladino, odjíždíme na dovolenou, na týden, no ale koukám, že s váma si člověk stejně moc nepokecá…
No aspoň je vidšt, že nesedíte furt u počítače a věnujete se dětem, případně jiným záslužným činnostem ![]()
Noemmi a kampak to jedete?
Tak přeju krásnou dovolenou, hodně sluníčka a ničím a nikým si ji nenechte zkazit ![]()
ahoj jsem tu nová,je mi19 a mám 2letého chlapečka,najde se někdo na popovídání? ![]()
ahoj..takže si ho měla v 17letech.. Já sem ve 3.mesici a je mi 16, narodit by se melo v mych 17..Můzu se zeptat, jak si to měla se školou a vůbec??.. nikoho kdo by měl dítě v mym věku neznám..
pa ![]()
ahoj omladino, jsme zpět z dovolené, bylo to fajn:)
zdravím nováčky, obzvláště Ivtvr, originální přezdívka
Ale chápu, plnoje toho zabranýho…
Dítě v 17 - to myslím můžeš mít i výjimku ze zákona a svatbu, pokud o to stojíte.A co děláš za školu? Já ti teda neporadím, ale babulda tu psala cosi o individuálním plánu (doufám, že jsem nespletla přezdívku).
Jinak je super, že to zvládáte, že jste nešly na potrat, fakt…
Ahoj Holcicky, vidim, ze se tady mnozite. Sama nevim, jak bych Vam poradila. Stejne Vas obdivuju, ze jste tak statecne, kdyz jste otehotnely takhle brzy a hlavne neplanovane. Kdyz se podivam zpetne, tak v 16 je kazda holka jeste sama dite, i kdyz si mysli, ze uz je dospela, ve 30 se to hodnoti jinak po tech zkusenostech. Tak jeste jednou - mate muj obdiv a hlavne, at vsechno klapne. My se stale s manzou snazime, ale uz mam kontakt do CARu, uvidim,jak nam dopadnou hormonalni testy a SPG a pak se rozhodneme, jak to budeme resit. To je presne ono,kdyz clovek nechce, tak je to hned a kdyz uz chce, tak to nejde. Ted to tak pocitam, kdyby tenkrat pred 12 lety vsechno dopadlo OK, tak uz jsem ted mela doma 11 pubertaka. No, nedovedu si to predstavit:-) Tak ahoooj a budte statecne a pokud mate chlapy nebo rodice, co Vas podrzi, tak je to super.
Ahoj mladice
Noemi nejak jsem jeste neprisla na to,jakou prezdivku(kdo by to rekl,ze je to tak slozite

Jak se vede Tobikovi?Jeste ma teplotu?
A je tu zase pondeli
Nejak se mi nic nechce(ale uz jsem vse udelala 
Anonym ja otehotnela v 17letech,bylo to tezke,ale zvladla jsem to.Urcite to zvladnes,i kdyz to bude obcas fuska(hlavne s rodinou)
Tak jsem premyslela,ze kdyz jsem byla poprve tehotna,tak jsem si spoustu veci neuvedomila,treba,ze bych mohla o miminko prijit,proste jsem si byla jista,ze vse je v poradku.Neresila jsem moc,jakou houbu na miti budu pouzivat,jaky kocar,jakou kosmetiku,jaky nocnik atd…(mozna to bylo tim,ze drive nebylo tolik veci).
casto jsem panikarila kvuli nicemu atd…Ted nez koupim neco,tak hodinu premyslim,jestli je to to nej nebo ne
ale asi to je taky tim,ze ctu moc internet,vzdy neco najdu,co je spatne 
Ted kdyz jsem byla tehotna podruhe,tak to bylo jine.Moc jsem se pozorovala
Proste moc informaci nekdy vic uskodi,nez pomuze.
T.