Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojda, já porodila 2 měsíce před mýma 18tkama, a taky se svět nezbořil. Teď mám v postýlce 7M starý mimi a radujeme se z prvního zoubku. S mýma rodičema se moc nestýkám, výučák mam v kapse a přítelovi rodiče jsou jak ze zlata..
všichni jsme spokojeni.
Na krev můžeš hned zítra ale být tebou počkám ještě 2 týdny a objednám se rovnou na UTZ
Zdravim, bude mi 16 let. A muj sen ted je mit miminko.Jsem hloupa vim, ale co mam delat?
Myslim si, ze jsem pripravena. S mamkou jsem o tom take mluvila kdyby nahodou, ze mi pomuze. Udelam cokoliv ![]()
Mam pritele, kteremu je 24 a rika, ze si musim dodelat skolu ad.To ja vsechno vim, ale nespim a brecim.
Myslim si ze bych byla dobra mama.Co mam delat? Ja chci proste miminko.Ste rozumejsi a starsi
poraď te.
Prosímtě neblbni
udělej si školu, to dítě taky musíš nějak materiálně zabezpečit, ne že se to samo nějak udělá
Tvoje máma by ti měla jednu střelit, aby jsi se probrala a začala v první řadě myslet na dodělání školy.
Tak a teď do mě ![]()
Máš našetřeno? Máš stálý příjem? Jsi schopná ho uživit? Nespoléhej na pomoc ostatních, dítě není panenka kterou hodíš do kouta, to je nadoživotí. Předpokládám že přítel je první láska…
Ne holka, fakt vydrž až budeš dopělá, ted jsi jen dítě se splašenýma hormonama ![]()
Jo měla jsem to taky, ale počkala jsem si aspon na par odpracovanych mesicu, abych dosahla na PPM. Vydrž…
@chcimimink Máš v dosahu někoho, kdo má malé mimino? Pokud možno náročnější typ? Domluv se na zkušební stáži a strav s nimi víkend. Přebaluj, přepírej h*, chystej mlíko (pokud matka nekojí), vstávej uprostřed noci na krmení (neulejvat se!), řeš prdy, dej si „kojící dietu“ - v mnoha případech je to suchý, den starý rohlík s kojícím čajem.
Nabídni hlídání zdarma nějaké mamince v okolí - předpokládám, že bude chtít být třeba poblíž, ale i tak jí to může pomoct a bude si moct odpočinout.
Zkus takhle strávit všechny víkendy příštího čtvrt roku. V kuse. Snaž se přitom dělat školu a být kontaktu s přítelem, ale mimino nepouštěj z ruky, svoje bys taky pustit nemohla.
Pokud tě to nepustí, choď pomáhat do nejbližšího kojeňáku, třeba se tím tvá touha po miminu uspokojí.
@chcimimink Ahoj,nebudu psat muj presny vek, ale byla jsem ve tvem veku presne v tve situaci. Nevim jak jste zabezpeceni, ja mela stesti v tom, ze muj tehdejsi pritel, ted jiz manzel byl uz ve vysim strednim veku a miminko chtel take, zabezpeceny byl az az, skolu jsem tehdat resila dalkove. Bohuzel se mi nepodarilo porodit zdrave miminko, mam za sebou od toho veku par tehotenstvi a vzdy skoncila tragicky. Nastesti novy gynekolog prisel na to proc se to delo. Takze ted uz snad budu po roce zdrava a uvidime co dal. Snad ti vse dopadne, jak by jsi si prala.
@chcimimink ahoj,na me tohle taky přišlo ve tvim věku, mela jsem taky staršího přítele a nakonec mi to dikybohu rozmluvily, sice jsem se k němu v 17nastehovala a v 19 všechno skončilo a já jsem rada, byli jsme spolu 6let..ted mám manžela 2roky,(jsme spolu 6let)je mi 25,jsem zajištěna, nějakou malou kariéru jsem stihla a čekáme 1.miminko..
zkus si to nechat projít hlavou, tohle ti neutece a hlavně si mas uzivat diskoték a bavení s přáteli..mohla by jsi jednou litovat, ze kamosky se skvěle baví a ty musíš smrdet doma a prebalovat..a určité máme nechce s taky zůstat na krku..nech si to projít hlavou, nemusis mi odpovídat..jen jsem ti chtěla říct můj názor, snad se rozhodnes správné..ahoj
Dodělej si školu..mezitím mužeš pudy uchlácholit a chodit třeba do kojenáku zkusit si tam najít brigádu nebo hlídat děti a tak..
@chcimimink Ja kdyz slysim typy vet -,,jsi mlada, uzivej si diskotek, to te prejde, jsi dite se splasenymi hormony " mam uplne husi kuzi, ja rikam, byla jsem ve stejne situaci jako, ty na skolu jsem se nevyprdla, a s chlapem jsem zustala dodnes a myslim, ze vztah mame skoro dokonaly ![]()
Já v tvém věku taky chtěla miminko to chce asi většina holek být tebou tak se řídím radou výše a udělám si takovou praxi u miminka ono tě to možná rychle přejde
@chcimimink Formulovala jsi to přesně. Chceš miminko.Voňavý uzlíček, který ti budou všichni závidět, který budeš převlékat do maličkých šatiček a udělá z tebe v tvém věku výjimečnou. Až budeš chtít dítě, bude ten pravý čas. Miminko velmi brzy vyroste, bude z něj únavné batole, mořivý předškolák a protivný puberťák. Abys zvládla roli maminky nejen miminku, musíš dozrát, vyrůst. Sen je to pěkný, ale v tvém případě jen sen a buď za to ráda! Věř mi. Není kam spěchat.
Přestaň tak na půl roku chodit za jakoukoliv zábavou, seď doma, maximálně choď na procházky do okolních parků. Ale jen tak na hodinu, pak utíkej domů, protože musíš kojit.
Zapoměň na jakýkoliv alkohol, diskotéky, výstavy, dlouhé nakupování v supermarketech, divadlo a kino, setkávání s kamarádkama a dlouhé telefonáty, ty musíš vždy přerušit tak po 3 -5 minutách.
Pořiď si panenku, v intervalu cca 3 hodin ji tak půl hodiny lžičkou krm. Neustále jí nos a často na ní mluv, asi tak 15 denně jí přebal, vytři celý byt, ukliď pořádně, vař 2× denně teplé jídlo. Televize jen tak na hodinu denně večer, někdy i méně.
Nahraj si dětský pláč a pouštěj si ho tak 2 hodiny denně zblízka, nesmíš od toho utýct.
Nařiď si budíka tak aby tě po 3 hodinách v noci budil, pak musíš vydržet vzhůru vždy tak 20 minut.
Jestli tohle vydržíš bez mrknutí oka půl roku, dostuduješ a budeš mít vlastní bydlení a dítě z čeho živit, tak jsi připravená na mateřství ![]()
Nezlob se, ale nebyla bys dobrá máma. Dobrá máma musí vědět, kdy se řídit rozumem a kdy city. Není dobrá máma tak, která vědomě otěhotněla, protože se chovala jako rozmazlené děcko, které dupe nohama já chci a chci a chci..ale ta, která má dítě, když mu může nabídnout bydlení, jídlo, oblečení, potřeby… které pořídí ona s otcem dítěte a ne jejich rodiče.
Btw. zkus udělat projekt - vem si vajíčko -musíš se o něj starat jako o dítě - nesmí se rozbít, musíš ho pravidelně cca po 3 hodinách zhruba půl hodiny krmit, přebalovat, musíš s ním ob dvě hodiny hodinu chodit v náručí a houpat a zpívat a vydrž to minimálně 3 měsíce, mezitím si najdi brigádu, abys mohla po škole vydělat peníze, z kterých bys živila mimino a pořídila mu komplet výbavičku