Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
hoji holky, tak jsem byla u doktorky na ultrazvuku a mam hodne vysoko sliznici ze jsem asi tehu, tak cema do 23.2 na Ms bojim boji,… ![]()
mikroskop píše:
Dobrý den, potřebovala bych poradit.. Čekáme teď na správný čas pro testování, ale myslím, že asi budeme těhu. Na potrat určitě nechci a myslím, že na miminko jsme připraveni, hlavně kvůli manželovi bych chtěla (letos mu bude 40 a děti ještě nemá).. Mě bude 22. I finančně bychom to nějak zvládli, ale řeším problém se studiem. Studuji první ročník na lékařské fakultě obor, kde nepřichází v úvahu dálkové studium, mám výborné studijní výsledky a nechci studium přerušit. Pokud by se nám těhu potvrdilo, rodila bych ke konci semstru a měla před sebou zkouškové období a potřebuji poradit, jestli to jde všechno zvládnout nebo si nemám dělat iluze? Mám vlastní auto, myslím, že by se dalo domluvit nějakou tu přednášku absolvovat s miminkem, pokud bude hodné, jinak na mateřské bude manžel, ale samozřejmě se nechci miminka vzát a vídat ho jen po nocích.. Spíš by mne zajímaly vaše zkušenosti, jestli to lze zvládnout psychicky i fyzicky? Vím, že to je individuální, ale jinak jsem docela drsňák a myslím, že zvládnu téměř všechno, ale nevím, jestli jsem si tentokrát nevzala příliš velké sousto..? Předem děkuji za rady.
Tak zvládnout jde všechno pokud se chce…Sousto to velké bude a nebude lehké to zvládnout…Pak záleží na tom, jak moc za to budeš bojovat a makat na tom. Vudeš unavená, nevyspalá, ale zkus se zeptat ve škole, jestli s tím mají zkušenosti a dokázali by ti aspon v něčem vyjít vstříc
EWELINES píše:
hoji holky, tak jsem byla u doktorky na ultrazvuku a mam hodne vysoko sliznici ze jsem asi tehu, tak cema do 23.2 na Ms bojim boji,…
Jestli má mláděna být, tak bude.
Jestli být nemá, bude tak i tak, jen o trochu později.
Držím palce.
ahoj, já jsem měla podobnou situaci, ale školu jsem přerušila a odložila si ji na dva roky. U tebe to nejde si zažádat z důvodu těhotenství o odklad? Já jsem mohla. A věř mi, že zvládnout se to možná dá, ale jde o to, že nevíš, jaké porodíš miminko…Můžeš porodit takové, se kterým to půjde, ale pokud budeš mít divocha a nenažrance a budeš muset pořád kojit, tak mi věř, že to studium opravdu nepůjde..měla by si lepší si to studium odložit a pak si ho dodělat…To je na to můj osobní názor, já jsem si taky myslela, že to zvládnu a to jsem silný člověk, ale bohužel jsem to vzdala a odložila si to…Měla jsem dost nevolnosti, nebylo mi moc dobře a ve škole na mě koukali jak na blbce, že jsem pořád doma…prostě to nešlo..ale je to jen můj názor, záleží na tobě
A že si mladá maminka, to ti jen schvaluju, mě je 21 a mám 5,5 měsíční holčičku
a jsem nejšťastnější maminkou, i když s trochu zlobivým miminkem
![]()
@janiee píše:
Ahoj, jsou tu nějaké maminky mezi 17-19 ?
Jasně ![]()
tak holky mimi neni zase
už 4 měsice se snažime a porad nic… mimisek k nam pořad nechce a čápa taky pořád hledám.
a on furt nic… kde se toulá
taky taky
je mi 18
rodit budu v 19 ale strašně se na našeho bobíka těšíme… Příští rok budu maturovat a termín porodu mám v září, takže škola individuálně, ale maturitu dáme ![]()
a jak to máte se zabezpečením ? přítel chodí do práce ? a co škola? ta mě zajímá ze všeho nejvíc. Bojím se, že na učení nebude čas a proto se snažím sehnat info ![]()
Bydlíme u rodičů. Teda respektivě jen u taťky, mamka je v Praze a přítel také pracuje už 2 roky, takže stálý příjem má a já jsem naštěstí hodně brigádničila, takže dostanu i mateřskou. A škola? no jsem strašně vděčná, že mi škola vyjde vstříc a udělá pro mě speciální individuální plán ( ale nic mi neodpustěj nebojte
) a budu dělat na konci každého pololetí komisionální zkoušky plus tu maturitu
ale budu mít individuální hodiny s učitelema atd.
myslím že se to dá zvládnout
Ahoj mě bude v červenci 19 a příteli je 22 a čekáme miminko je neplánované i přesto že jsem brala prášky tak jsem otěhotněla ale na miminko se moc těšíme ![]()
@kikinka158 Tak to gratuluji
my to máme podobně. mně bude 19 v srpnu a příteli v září 21. Já jsem měla 4 měsíční pauzu s práškama na očištění těla. Ale i přesto, že jsme si dávali pozor tak se to stalo
asi to tak má být
a na mimi se taky strašně moc těšíme ![]()
Dobrý den, potřebovala bych poradit.. Čekáme teď na správný čas pro testování, ale myslím, že asi budeme těhu. Na potrat určitě nechci a myslím, že na miminko jsme připraveni, hlavně kvůli manželovi bych chtěla (letos mu bude 40 a děti ještě nemá).. Mě bude 22. I finančně bychom to nějak zvládli, ale řeším problém se studiem. Studuji první ročník na lékařské fakultě obor, kde nepřichází v úvahu dálkové studium, mám výborné studijní výsledky a nechci studium přerušit. Pokud by se nám těhu potvrdilo, rodila bych ke konci semstru a měla před sebou zkouškové období a potřebuji poradit, jestli to jde všechno zvládnout nebo si nemám dělat iluze? Mám vlastní auto, myslím, že by se dalo domluvit nějakou tu přednášku absolvovat s miminkem, pokud bude hodné, jinak na mateřské bude manžel, ale samozřejmě se nechci miminka vzát a vídat ho jen po nocích.. Spíš by mne zajímaly vaše zkušenosti, jestli to lze zvládnout psychicky i fyzicky? Vím, že to je individuální, ale jinak jsem docela drsňák a myslím, že zvládnu téměř všechno, ale nevím, jestli jsem si tentokrát nevzala příliš velké sousto..? Předem děkuji za rady.