Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jsem už tady docela dlouho a narazila jsem na tuhle diskuzi teprve dnes ![]()
Taky se k vám s dovolením přidávam… ![]()
Je mi 22let a čekám druhé miminko, prvního syna jsem porodila měsíc před sedmnáctinama. Moc mi pomohli rodiče jen díky nim jsem se mohla vrátit po šestinedělí do školy… Sice mě mrzí, že mi prcek vyrostl moc rychle, ale dělala jsem to taky pro něj
… Už tři roky bydlíme ve třípokojovém bytě, já, Martínek (5let) a přítel (26)… Jsem moc šťastná a na nový přírustek (taky chlapečka) se všichni moc těšíme
![]()
ahojky, taky jsem si toho tady všimla až teď
mě je 20 a jsem ve 29tt, strašně to letí
jak si to tak tady pročítám, koukám že nás je víc, kterým miminko ostatní rozmlouvali. Ale takový ty chytrý rady typu : ,, jste ještě mladý, nejdřív si užijte, jeďte se někam podívat,… " se holt musej hodit za hlavu a žít si po svym. Já jsem se v létě vdala, teď čekáme rosinu a musim říct že prožívám nejšťastnější období, i když to těhulkování mi dává občas zabrat a popravdě obdivuju manžela že to semnou kolikrát vydrží
![]()
Ahojky Mně je 22 a mám doma 3 letou Nikolku a 6m Markétku. manželovi je 26 a musím říct, že bych to za nic nevyměnila. Střední školu jsem si dodělala už s bříškem a to samé bylo autoškolou. Závěrečky jsem dělala 14 dnů před termínem a teď si ještě dělám VŠ jen mám teď rok odklad, abych se mohla věnovat miminku, ale v září zase nastupuji. I když mám celkem pestrý život bez těch dvou zlatíček by mě život tolik nebavil a obě dvě holčičky byly plánované
Ahojky , miminko bych chtela klidne hned ted, je mi 18 let příteli 28 a oba si to přejeme. Akorat mam dotaz, jak to zvládnout ve škole, když bude miminko na světě ? S tím bych potřebovala poradit. Maturovat budu přišti školni rok v dubnu. Financne jsem zabespecena a miminko by bylo taky. prosim napište na mailik ![]()
Ahojky taky chci mit tedka miminko bylo by zabezpečene přiteli je 28 mě je 18. Oba si mimčo přejeme ale pořád mám dotaz jak zvládnout školu ? Jsem ve 3 ročniku v dalšim maturuju. Měla bych ho už ted ale mam strach že me rodice vyhodi z domu už ted do me mama huči. Jednou řekla tak by jsi mela odklad. Po druhe at si ji nepřeju. Poradíte ?
EweWilson píše:
Ahojky , miminko bych chtela klidne hned ted, je mi 18 let příteli 28 a oba si to přejeme. Akorat mam dotaz, jak to zvládnout ve škole, když bude miminko na světě ? S tím bych potřebovala poradit. Maturovat budu přišti školni rok v dubnu. Financne jsem zabespecena a miminko by bylo taky. prosim napište na mailik
A nechceš ještě vydržet, až odmaturuješ? To není zase tak dlouho.
EweWilson píše:
Ahojky taky chci mit tedka miminko bylo by zabezpečene přiteli je 28 mě je 18. Oba si mimčo přejeme ale pořád mám dotaz jak zvládnout školu ? Jsem ve 3 ročniku v dalšim maturuju. Měla bych ho už ted ale mam strach že me rodice vyhodi z domu už ted do me mama huči. Jednou řekla tak by jsi mela odklad. Po druhe at si ji nepřeju. Poradíte ?
No nevím, stres celé těhotenství. Škola, rodiče atd. Když se stane a náhodou otěhotníš,musíš to zvládnout i přes školu. Já taky měla touhu po miminku dlouho, ale řekla jsem si, první si dodělám školu, ať se zbytečně nestresuji.
Spis bych ho chtela co nejdriv. Jsem na to uz pripravena i na brek a prebalovani mam to uz zazity kdyz byl bratranek mimino. Spis potřebuju radu, jak zvladnout školu .
Plně s tebou souhlasím v tom, že se dá zvládnou vše, když miminko chceš tak jsi připravena na vše co to obnáší i školu a učení, držím palečky. Me je 18 let a miminko chci ze vseho nejvíce ale máma je proti kvůli škole ceka me ještě tento rok a maturita.
neboj see to maš za par. Každy porod snaši jiank. Třeba když moje mamka byla semnou v porodnici a byla jsem za 2 hod venku a to ještě čekala na doktory. A nektere maminy rodi třeba cely den. Ale držim aplečky. Ja chci taky mimišto. A mam dotaz jak jsi to zvladla se školou ? kdyžtak psini na email.
![]()
Ahoj, záleží jen a jen na Tobě jak se citíš. Já měla svého prvního chlapečka v 16ti letech. Každý mě to rozmlouval, že jsem mladá a chytrá a at nejdříve dostuduji. Ale já si nedala říct… Vše jsem skvěle zvládla. Narodil se malinký, ted bude Martínkovi 8 let, ve škole má samé jedničky a dělá mi radost. Nikdy jsem nelitovala, že ho mám. Moc si spolu rozumíme.. S jeho tatínkem jsme se vzali a stále jsme štastní. Mám ještě 4 letou holčičku, rodinný život je pro mě nadevše. A studia? Studuji dále s vyznamenáním. Takže můj názor je takový, že děti nejsou žádná překážka. Dělají mi radost… Ted jsem v 9tt a plánovaně a doufám, že vše bude v pořádku..
Víte, mám zdravé dětičky, štastné manželství a někdy mi je smutno z toho, že maminky ve věku 38 let nemůžou otěhotnět nebo o miminko přijdou. Proto si říkám, ještě, že už mám své dětičky. Nikde není napsáno jak má člověk žít a když se na to cítí, tak není co řešit. Je to štěstííí ![]()
Mějte se krásně
Máš pravdu, je to pouze na člověku jestli to malé chce nebo ne. A myslím že na názoru ostatních moc nezáleží. Být mnou chci mimčo ted. Ale ostatní jsou proti, takže mám asi smůlu. Jsem na něj připravena a školu bych zvladla. Bohužel asi m nikdo nepodpoří
![]()
Ahojky děvčata,je mi 29 let a mám 12 letou dceru.Co se stalo,asi tak mělo být,nikdy bych nevrátila čas a ani nemám pocit,že mi něco uteklo,Moje dcera je to nejlepší,co mě mohlo potkat a je to jediné,co je opravdu moje.Mějte se pěkně. ![]()
Ahoj
To jsem ráda jak tu čtu spoustu příspěvků od mladých maminek, že nemají pocit že jim něco uteklo a jsou rádi že své dětičky mají. My se snažíme od mých 22 let (asi půl roku). Studuju VŠ, ale myslím že i s mimi jí v pohodě zvládnu dodělat. Každopádně rodiče mě moc nechápou, chtěli by, abych si nejdřív „užila mládí“ jak se tak říká. Ale já už si nějak nedovedu představit jak bych si mohla užívat. Nijak netoužím cestovat, nebaví mě chodit „pařit“, řekla bych, že jsem prostě rozená „mamina“
Na druhou stranu, třeba to na mě přijde teprve ve 40, že mi něco uteklo, ale naopak si myslím, že života si můžu užívat i v těch 40-50 třeba. Děti už pak budou samostatné, já snad budu mít práci tak nevidím problém. Jinak přítel je o pět let starší a je taky pro mimi. Jen se zatím nedaří no…
fiala píše:
Ahojky děvčata,je mi 29 let a mám 12 letou dceru.Co se stalo,asi tak mělo být,nikdy bych nevrátila čas a ani nemám pocit,že mi něco uteklo,Moje dcera je to nejlepší,co mě mohlo potkat a je to jediné,co je opravdu moje.Mějte se pěkně.
Já měla syna ve 21 letech a každému, kdo tvrdí, že jsem si nic neužila odpovídám:
Užila jsem si mateřství, krásné dětství svého syna a dnes si užívám volnost, mám skoro 14 letého parťáka na výlety, legraci i sportování
Samo, že v pubertě je to i o rozčilování a dohadování… ale neměnila bych!!!!!