Příliš mladé maminky

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2251
8.6.11 08:48
Monjie píše:
Jenom v rychlosti!

Drzim ti pesti, at vse dopadne dobre.Koukam ze jsi v zacatcich tak se rozhodni spravne!coz je ted hlavni priorita a jste s pritelem stastni! Na reci mamky se vykasli, kazda mama chce pro dceru to nejlepsi,ma nejaky predstavy apod.Ale nezapomen, ze je to tvuj zivot a nema pravo ti neco rozmlouvat, ani te posilat na potrat, protoze jenom ty a nikdo jiny bude s tim cely zivot zit.. Az bude drzet uzlicek v naruci, bude ta nejhotovejsi a nejuzasnejsi babka pod sluncem.

Hlavne jsem chtela napsat k te VŠ.Nejspis uz mas prijmacky za sebou a dopadly spesne, takze gratuluji!

Jinak te uklidnim! ja delam VŠ magistra 6 rok:D tj. jsem ve 4 Mgr. pred 4 lety jsem podstoupila lecbu le.a nasledne transplantace, ted mam prerusene i s raubirkou a nikdy nebyl problem, naopak! Jinak je vzdycky volba a moznosti individualniho nebo kombinovaneho studia tudiz dojizdet napr. dva dny,vikendy v mesici, kazda skola to ma jinak… apod.

Takze KLID! VSECHNO SE DA ZVLADNOUT! A VITAME TE ZDE NA EMIMINU!AT SE TI U NAS LIBI, COZ URCITE BUDE o tom neni pochyb' :pankac: :pankac: :potlesk:

A kamaradcine rady? nakonec ony budou zavidet jak jsi vsechno krasne zvladla!

A penize??? penize budou,my nebudeme.. vzdycky se to da nejak zvladnout!!!!!!

A neboj nic jsi neprosvihla, o to vic si budes uzivat az deti vyrostou! :pankac: :pankac:
:palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
8.6.11 09:22

Ahojky Monjie,
to jsem ani nečekala tak rychlé reakce :-)
mamka o potratu neřekla a ni slovo, když jsem se jí ptala, řekla, že to ne. To bylo velice zarážející a zajímavé - jen tam mimo, když už jsme u toho. ;-)
Na škole už jsem druhým semestrem, na mojí škole bohužel nejde kombinované-dálkové studium, ale můžu mít individuální plán. Úplně školu nechci přerušit, bojím se, jestli bych se vrátila… možná bych zpohodlněla, ale na druhou stranu pro miminko by bylo asi nejlepší, kdybych se mu věnovala naplno. :-P
Jinak moc děkuji za uvítání, zdá se, že je to tu příjemné :huban:
Kamarádka za mnou bude vždy, vím to, jen je to šok, já vím, že se boudou - teda doufám - jednou prát, kdo bude hlídat :-D
A přesně tak si to říkám, že až budou děti velký, budu mít klid, na rozdíl od jiných… :) Ale šok je šok, když má člověk volnost a vše co chce, je těžko se toho vzdát i za největší sen. Ale věřím, že miminko zvítězí :srdce: :srdce:
Musím to právě celé promyslet, aby se nestala chyba. Momentálně řeším převážně své pocity, tak doufám, že převáží ty dobré :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1153
8.6.11 09:26
chromajda píše:
Ahojky Monjie,
to jsem ani nečekala tak rychlé reakce :-)
mamka o potratu neřekla a ni slovo, když jsem se jí ptala, řekla, že to ne. To bylo velice zarážející a zajímavé - jen tam mimo, když už jsme u toho. ;-)
Na škole už jsem druhým semestrem, na mojí škole bohužel nejde kombinované-dálkové studium, ale můžu mít individuální plán. Úplně školu nechci přerušit, bojím se, jestli bych se vrátila… možná bych zpohodlněla, ale na druhou stranu pro miminko by bylo asi nejlepší, kdybych se mu věnovala naplno. :-P
Jinak moc děkuji za uvítání, zdá se, že je to tu příjemné :huban:
Kamarádka za mnou bude vždy, vím to, jen je to šok, já vím, že se boudou - teda doufám - jednou prát, kdo bude hlídat :-D
A přesně tak si to říkám, že až budou děti velký, budu mít klid, na rozdíl od jiných… :) Ale šok je šok, když má člověk volnost a vše co chce, je těžko se toho vzdát i za největší sen. Ale věřím, že miminko zvítězí :srdce: :srdce:
Musím to právě celé promyslet, aby se nestala chyba. Momentálně řeším převážně své pocity, tak doufám, že převáží ty dobré :palec:

Mám 12 letou dceru a je mi 30 let,věř mi že nikdy nebudeš litovat at to dopadne jak chce.Je to skvělé,jsme nejen matka a dcera ale super kamarádky. :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
8.6.11 09:29
Klementýnka píše:
Chromajdo, záleží na tom, jakou školu studuješ. Není škola jako škola, ale v podstatě kromě mediny se dá dodělat za pomoci rodičů a odříkávání snad každá.

Znám jednu jedinou ženu, která otěhotněla už v prváku a vystudovala. Tvrdí, že to bylo hodně náročné, zapojili se rodiče a je pravda, že je úplně jiná než my všichni osatní. Vypadá starší, i se tak chová, je více rozumná, je vidět, že toho má hodně za sebou. Prý to chtělo nejen železnou disciplánu, ale i odříkání.

Každopádně by jsi se musela zříct toho všeho, o čem tady píšeš - žádné kavárny, vycházky, cestování, poznávání nových lidích a světa. Záleží na tom, jak moc je právě toto pro tebe důležité. Pro mě to bylo důležité do té míry, že bych se toho zříct nedokázala. Ale každý má jiné hodnoty a jinou míru touhy po poznání.

Pak také jedna spolužačka otěhotněla na konci pátého ročníku a zarazil mě velmi negativní přístup učitelů. Byla to vzorná studentka, nadějná budoucí vědecká pracovnice, ale věda se nakonec nekonala. Myslím, že jí to trvalo 2 roky, než dopsala diplomku, ne-li déle a to měla už všechny zkoušky hotové a pilná a šikovná byla.

Klemenýnko,
to je těžké, já vím. Proto jsem z toho nervózní. Ale poměrně upřímně mám relativně jednoduchou školu, první ročník jsem teď zvládla relativně levou zadní, ale i tak je to vysoká a je to občas trošku horší.

Kafe a další kultura věřím, že jde i s mimčem, jen to jde hůř. Bydlím na Kladně momentálně, tr.bydliště v Praze a na Prahu jsem hodně vázaná. Představuji si, že nás narvu do auta a vyrazíme. Jenže je pravda, kde je ta škola… Možná proto uvažuji o ročním přerušení, ale zase by se mi pak možná do školy nechtělo. Nejdřív prostě zkusím individuál a po porodu se uvidí, jak to půjde. Taky je otázka jestli celé těhotenství a matěřství zvládnu, zda na to mám, musím to vymyslet.
Ale moc děkuji za názor, jsem hrozně moc ráda! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
8.6.11 09:34

Fialko,
sama to znám moc dobře, maminka mě taky měla ve 20. Proto jsem nikdy o ničem jiném ani neuvažovala. Vždy jsem to takhle chtěla a chci. Jen najednou je to zas o něco jiný, ta VŠ, ta pohoda a klid, dodnes jsem nemusela nic než do školy a občas s kamarádkama do hospody, nepočítám starost o domácnost, na to si člověk zvykne rychle a ani už o tom nevím :-D Jen jak je to čerstvý, jsem z toho celá divná a rozhozená. Vůbec už jsem s tím nepočítala, myslela jsem si taky vždy, že nebudu moct mít děti - nějaký náznaky byly. A ty tři měsíce mě tak utvrdily :mrgreen: ale vynecháí mě utvrdilo zpět, to se mi totiž nikdy nestalo, naposledy v největší pubertě snad :-)
Samosebou že se těším, jen ještě nevím, jestli je to dobře nebo špatně, celá tahle situace. Určitě to zvládnu, vím to, musím a chci. Ale bojím, bojím :oops: :wink: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1153
8.6.11 10:20
chromajda píše:
Fialko,
sama to znám moc dobře, maminka mě taky měla ve 20. Proto jsem nikdy o ničem jiném ani neuvažovala. Vždy jsem to takhle chtěla a chci. Jen najednou je to zas o něco jiný, ta VŠ, ta pohoda a klid, dodnes jsem nemusela nic než do školy a občas s kamarádkama do hospody, nepočítám starost o domácnost, na to si člověk zvykne rychle a ani už o tom nevím :-D Jen jak je to čerstvý, jsem z toho celá divná a rozhozená. Vůbec už jsem s tím nepočítala, myslela jsem si taky vždy, že nebudu moct mít děti - nějaký náznaky byly. A ty tři měsíce mě tak utvrdily :mrgreen: ale vynecháí mě utvrdilo zpět, to se mi totiž nikdy nestalo, naposledy v největší pubertě snad :-)
Samosebou že se těším, jen ještě nevím, jestli je to dobře nebo špatně, celá tahle situace. Určitě to zvládnu, vím to, musím a chci. Ale bojím, bojím :oops: :wink: :roll:

Držím palečky at je vše super,ještě dnes si pamatuji jak jsem taky měla strach,neuměla jsem nic ani uvařit,nakonec mě situace donutila vše se naučit a rychle dospět.Není to na škodu,alespon jsem neměla čas na vylomeniny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ewe Wilson
8.6.11 10:52

:)

Gratulace, uvidiš že vše zvladněš, pokud mas rada děti, budes moct se postarat a zajistit, myslim že neni nikde problem. S pritelem jsme od sebe 10 let. Po střední chci nejaky roky pracovat a pak chceme taky pořidit mimiško… 8-)

• Citovat
  • Upravit
7
9.6.11 11:29
fiala píše:
chromajda píše:
Fialko,
Samosebou že se těším, jen ještě nevím, jestli je to dobře nebo špatně, celá tahle situace. Určitě to zvládnu, vím to, musím a chci. Ale bojím, bojím :oops: :wink: :roll:
Držím palečky at je vše super,ještě dnes si pamatuji jak jsem taky měla strach,neuměla jsem nic ani uvařit,nakonec mě situace donutila vše se naučit a rychle dospět.Není to na škodu,alespon jsem neměla čas na vylomeniny :lol:

Děkuju moc, jste holky zlatý :-) vařit aspoň už umím, to si snad ani neumímpředstavit, to by bylo další velké strachování :-D ale můžu říct, že se uklidňuji :-P jen jsem takovej malej jedináček, což se konečně projevilo, takže jsem se nejvíc bála o sebe :oops: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
9.6.11 11:33

Jinak holky moc děkuji - snad nikomu nevadí, že jsem rovnou u tykání :-)
už jsem se uklidnila a je mi dobře, tak snad jsem tu, prozatím, buňku moc nevynervovala :wink:
A chtěla bych se ještě zeptat, jestli neznáte nějakej čas na bolest pro těhotný, co se týče třeba dělohy?
Vím, že to brzo přejde, ale špatně v noci spím a je to ohromně nepříjemný :-? Děkuji moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2872
10.6.11 15:40
chromajda píše:
Jinak holky moc děkuji - snad nikomu nevadí, že jsem rovnou u tykání :-)
už jsem se uklidnila a je mi dobře, tak snad jsem tu, prozatím, buňku moc nevynervovala :wink:
A chtěla bych se ještě zeptat, jestli neznáte nějakej čas na bolest pro těhotný, co se týče třeba dělohy?
Vím, že to brzo přejde, ale špatně v noci spím a je to ohromně nepříjemný :-? Děkuji moc :kytka:

Jak to myslíš čas na bolest???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.11 20:59

ahoj je mi 16 let a jsem těhotná.S přítelem(24) jsme se rozhodly si miminko nechat,ale co jsme udělaly jako první bylo že jsme si oběhaly socialku a vyptávaly se jak co bude atd.Školu si na rok odložím a až nastoupím bude hlídat babička a tatínek,bydlet budem u mích rodičů:)tak neměj strach jestli miminko s přítelem doopravdy chcete,tak ho budete milovat a miminko strádat nebude,kdyby se měli rodit miminka jen plánované, tak by jich moc nebylo!!není to žádná tragedie :lol:

• Citovat
  • Upravit
1153
9.8.11 09:52
Anonymní píše:
ahoj je mi 16 let a jsem těhotná.S přítelem(24) jsme se rozhodly si miminko nechat,ale co jsme udělaly jako první bylo že jsme si oběhaly socialku a vyptávaly se jak co bude atd.Školu si na rok odložím a až nastoupím bude hlídat babička a tatínek,bydlet budem u mích rodičů:)tak neměj strach jestli miminko s přítelem doopravdy chcete,tak ho budete milovat a miminko strádat nebude,kdyby se měli rodit miminka jen plánované, tak by jich moc nebylo!!není to žádná tragedie :lol:

souhlasím,z vlastní zkušenosti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2872
9.8.11 10:50
fiala píše:
Anonymní píše:
ahoj je mi 16 let a jsem těhotná.S přítelem(24) jsme se rozhodly si miminko nechat,ale co jsme udělaly jako první bylo že jsme si oběhaly socialku a vyptávaly se jak co bude atd.Školu si na rok odložím a až nastoupím bude hlídat babička a tatínek,bydlet budem u mích rodičů:)tak neměj strach jestli miminko s přítelem doopravdy chcete,tak ho budete milovat a miminko strádat nebude,kdyby se měli rodit miminka jen plánované, tak by jich moc nebylo!!není to žádná tragedie :lol:

I já souhlasim ně se první miminko narodilo taky v sedmnácti čerstvích a všecko supr mimčo jsem chtěla a tet je jí devět a jsme kámošky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1153
9.8.11 14:02
Petra1239 píše:
fiala píše:
Anonymní píše:
I já souhlasim ně se první miminko narodilo taky v sedmnácti čerstvích a všecko supr mimčo jsem chtěla a tet je jí devět a jsme kámošky.

taky jsem měla dceru v sedmnácti,všechno je super,dneska má 12 let a ted čekám druhé miminko.Hlavně nestresovat :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2872
9.8.11 14:32
fiala píše:
Petra1239 píše:
fiala píše:
Anonymní píše:
taky jsem měla dceru v sedmnácti,všechno je super,dneska má 12 let a ted čekám druhé miminko.Hlavně nestresovat :-D

Já měla v devatenácti sruhý a tet mám ve 26ti dvouměsíční miminko a je to upúlně o něčem jinym tenkrát jsem z toho nebyla tak vyplašená a tolik jsem ho nezkoumala a neřešila a bylo to daleko lepší :D :D jak jsem starší tak mi přijde že řešim věci který mně předtim ani nenapadli :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí