Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@chcimimink neblbni
máš čas, akorát si zničíš život, nejdříve si dodělej hlavně tu školu
Tvoje starosti bych chtěla mít
![]()
Pořid si panenku a hrej si s ní, jinak fakt nevím co ti nato říct ![]()
@hanka.br. píše:
@chcimimink Formulovala jsi to přesně. Chceš miminko.Voňavý uzlíček, který ti budou všichni závidět, který budeš převlékat do maličkých šatiček a udělá z tebe v tvém věku výjimečnou. Až budeš chtít dítě, bude ten pravý čas. Miminko velmi brzy vyroste, bude z něj únavné batole, mořivý předškolák a protivný puberťák. Abys zvládla roli maminky nejen miminku, musíš dozrát, vyrůst. Sen je to pěkný, ale v tvém případě jen sen a buď za to ráda! Věř mi. Není kam spěchat.
Velice pěkně napsáno.
![]()
Já měla miminko vlastně nakonec dvě v 17 letech školu nemám bohužel toho dost lituji jako že nemám školu toho že mám děti tak brzo nelituji vůbec mám dvě krásné slečny kterým budou 3 ročky a čekáme brášku který se narodí v únoru
Určitě si nech poradit tady od maminek není to žádná sranda já naštěstí mám skvělého přítele který mě i děti dokáže zaopatřit a jeho rodiče
a radím ti určitě si to pořádně rozmysli miminko není jen tak a pokud po něm tak moc toužíš tak skus být občas chůva někomu aby si věděla co to je za boj mít své miminko opravdu si dodělej školu a pak můžeš uvažovat nad miminkem uvidíš jak pak o to více se budeš na miminko těšit a na sebe budeš více pyšnější
Ahoj. Píšete tu o mladých maminkach. Za 14 dní mi bude 18. Let dnes mi gynekolozka zjistila z krve, že jsem těhotná. Vždycky jsem si miminko přála i takhle brzy, ale mám přítele, s kterým jsem chvilku. Přítel akorát ví, že mi vyšel těhotensky test, ale že už to vím na 100 jsem mu neřekla. Jeho první reakce nebyla pozitivní, ale nějak dál jsme se o tom nebavili. Vím, že o miminko se postaram, mám mamku, která mi pomuze a dokonce se i těší.. Ale kvůli pritelovi se bojím… Mám kvůli tomu furt stres. Své dítě bych vychovala a milovala, ale co když nás nebude chtít tatínek??… Toho se bojím… Mám rodinu, která mi pomůže, s detmi to umím, miluju děti, ale co ten přítel? Máme krásný vztah a jediné co řekl bylo, že teď do tohohle světa neche privest miminko. Teď mu ještě říci, že jsem na 100%?? ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj. Píšete tu o mladých maminkach. Za 14 dní mi bude 18. Let dnes mi gynekolozka zjistila z krve, že jsem těhotná. Vždycky jsem si miminko přála i takhle brzy, ale mám přítele, s kterým jsem chvilku. Přítel akorát ví, že mi vyšel těhotensky test, ale že už to vím na 100 jsem mu neřekla. Jeho první reakce nebyla pozitivní, ale nějak dál jsme se o tom nebavili. Vím, že o miminko se postaram, mám mamku, která mi pomuze a dokonce se i těší.. Ale kvůli pritelovi se bojím… Mám kvůli tomu furt stres. Své dítě bych vychovala a milovala, ale co když nás nebude chtít tatínek??… Toho se bojím… Mám rodinu, která mi pomůže, s detmi to umím, miluju děti, ale co ten přítel? Máme krásný vztah a jediné co řekl bylo, že teď do tohohle světa neche privest miminko. Teď mu ještě říci, že jsem na 100%??
Hold si budes muset vybrat, budto dite nebo pritel
na to si mela myslet driv
Co bys ráda slyšela - že to bude určitě nejlepší tatínek na světě? To ti bohužel nikdo dopředu nepoví. Vypadá to, že sice má rozum v hlavě, ale pozor si nedal a těhotná už jsi. Takže jsou zbytečné veškeré stesky a musíte se k situaci postavit čelem. Mít kde bydlet, z čeho žít - miminko mít takhle brzy je spíš veliká starost.
Možná by sis měla uvědomit, že ïkdyž ted spřítelem to dopadne dobře, stejně můžeš být bez něj. Za několik let. Nechci být prook špatných zpráv, abys mne pochopila. Přeji ti to dobré, ale tohle bude zjevně hlavně na tobě a mamince. Pochopotelně vyživovací povinnost má i tatínek, ale ten předpokládám bude chodit do školy a do práce. DOma budeš ty. Jestli ses rozhodla jakkoliv, tak mu to řekni at to dopadne jakkoliv. A nestresuj se… Maličké bude chtít klidnou maminku
![]()
@hanka.br. píše:
Co bys ráda slyšela - že to bude určitě nejlepší tatínek na světě? To ti bohužel nikdo dopředu nepoví. Vypadá to, že sice má rozum v hlavě, ale pozor si nedal a těhotná už jsi. Takže jsou zbytečné veškeré stesky a musíte se k situaci postavit čelem. Mít kde bydlet, z čeho žít - miminko mít takhle brzy je spíš veliká starost.
Ano je to velka starost, bez vzdelani, bez penez, bez partnera
vim o cem mluvim, rodila sem v 17ti letech. Nicmene bez syna si to nedokazu predstavit, ale jde o to poradne sk to vsechno rozmyslet, kazdopadne hodne stesti, treba pritel zmeni nazor ![]()
Ja vím, že by se postaral, je starší. Ale bude to šok. Peníze máme, což o to, ale aby malý/malý měl tatínka.
@Bibi116 I když je to třeba kruté, ale bude ho mít i bez něj. Jeho povinnosti nezkončili. Naopak. Právě začínají. Uvědom si, že i kdyby couvl a já nevím nutil tě do potratu a podobně pořád má n dítě i tebe potažmo nějakou vyživovací povinnost!
Přítel je starší, pracuje. O peníze tu vlastně nejde, ale vím jaké to je být bez tatínka a to budu muset překousnout. Až mu to řeknu a on mě pošle na potrat, co mu mám říct. Dítě bych si kvůli chlapovi vzíT nenechala..
@Bibi116 píše:Ja vím, že by se postaral, je starší. Ale bude to šok. Peníze máme, což o to, ale aby malý/malý měl tatínka.
Itace] @hanka.br. píše:
Peníze nejsou všechno…Ale teď je na všechny rady pozdě. Máš dodělanou školu?
@Anonymní píše:
Ahoj. Píšete tu o mladých maminkach. Za 14 dní mi bude 18. Let dnes mi gynekolozka zjistila z krve, že jsem těhotná. Vždycky jsem si miminko přála i takhle brzy, ale mám přítele, s kterým jsem chvilku. Přítel akorát ví, že mi vyšel těhotensky test, ale že už to vím na 100 jsem mu neřekla. Jeho první reakce nebyla pozitivní, ale nějak dál jsme se o tom nebavili. Vím, že o miminko se postaram, mám mamku, která mi pomuze a dokonce se i těší.. Ale kvůli pritelovi se bojím… Mám kvůli tomu furt stres. Své dítě bych vychovala a milovala, ale co když nás nebude chtít tatínek??… Toho se bojím… Mám rodinu, která mi pomůže, s detmi to umím, miluju děti, ale co ten přítel? Máme krásný vztah a jediné co řekl bylo, že teď do tohohle světa neche privest miminko. Teď mu ještě říci, že jsem na 100%??
pro něj je to ještě brzo, spoustě chlapů to trvá dýl..myslím že je reálná možnost, že do týdne dorazí s kytkou
a gratuluju k miminku ![]()
@Bibi116 Jestliže tě pošle na potrat tak mu řekni to, jak ses rozhodla. Jestli si ho nechat chceš, tak mu řekni, že na potrat nepůjdeš a že se bude muset postarat a postavit čelem a nejen.. No škoda mluvit. Tohle jste měli holka zlatá řešit dřív. Ted se musítë oba postarat, když ho chceš
@hanka.br. Myslímn, že v otázce početí je zbytečné ptát se na školu ne? Děti si nevybírají jen ženy s dodělanou vysokou, nejlépě dvěma..