Přímá adopce - zkušenosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
mámzájem
14.5.12 19:06

Jenže na těchto stránkách je psáno, že FOD s tím nechce nikdy nic mít. Nebyli jsme žadateli o adopci, protože jsme přijali kamarádčinu nabídku. Přesto dík za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
779
14.5.12 19:43
@mámzájem píše:
Jenže na těchto stránkách je psáno, že FOD s tím nechce nikdy nic mít. Nebyli jsme žadateli o adopci, protože jsme přijali kamarádčinu nabídku. Přesto dík za odpověď.

Ano oficiálně nemohou moc mluvit, jsou podle mě i dost mediálně sledovaní…ale jak je to ve skutečnosti nevím. Nicméně za pokus to stojí, pokud jim detailně vysvětlíte situaci, možná vás mohou alespoň nasměrovat jak dál. Mělo by jim jít hlavně o dobro dítěte a ne o umístění prcka do kojeňáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marjan.jana
15.5.12 02:22
@mámzájem píše:
Dobrý den, máme k Vám velkou prosbu, jsme opět v zoufalé situaci. Nemohu mít děti. Mám kamarádku, která se rozhodla mi pomoci a děťátko pro nás porodit.Porod by měl být příští měsíc. Byli jsme tak potěšeni, že budeme mít miminko a jak nás i jiní ujišťovali, bude hned naše. Vždyť ona by jinak další děťátko ani nechtěla. A teď, kdy jsme se tolik těšili na naší holčičku, dávají kamarádce v porodnici jednu překážku za druhou. Chtěli dohodu přes právníka -dobře zajišťujeme jí, chtějí plno listin, zdá se nám to zmatečné a dnes kamarádce řekli, že maličkou stejně musí dát ne nám, ale do děcáku. Jsme z toho všichni zoufalí-tohle snad není možné. Kamarádka jen nám k vůli nosí miminko, jsme s ní skoro denně v kontaktu od samého začátku porodu, sledujeme, jak se holčinka vyvíjí a teď by neměla být naše. Prosíme, prosíme poraďte, jaké papíry doložit, co máme dělat. Jsme tak nešťastní. Prosím odpovězte obratem. Termín porodu se nám blíží a co teď?

Ahoj, dá se to ještě udělat tak, že vaše kamarádka, řekne že je vše v pořádku a dítě je jení a vašeho partnera, u porodu tak může být on a taky bude hned v rodném listě a všude, za příplatek můžete být u porodu taky. Po odchodu z porodnice se bude řešit péče, ta se hodí na otce dohodou a až to nabyde právní moci, vy jako partnerka otce dítěte si dítě prostě osvojíte. :D Bez handrkování s úřady a řešení blbostí, může být holčička do půl roku vaše, celou dobu od narození

• Citovat
  • Upravit
9
15.5.12 13:32
pravda je to jako když si pořídíte náhradní matku aby odnosila vaše embryo a náhradní matka udá jako bilogického otce vašeho přítele-manžela a svěří mu pak dítě do výhradní péče a vy ho dodatečně také adoptujete také zvažujeme tuto možnost a vám přeji at vše dobře dopadne :palec:
@marjan.jana píše:
Ahoj, dá se to ještě udělat tak, že vaše kamarádka, řekne že je vše v pořádku a dítě je jení a vašeho partnera, u porodu tak může být on a taky bude hned v rodném listě a všude, za příplatek můžete být u porodu taky. Po odchodu z porodnice se bude řešit péče, ta se hodí na otce dohodou a až to nabyde právní moci, vy jako partnerka otce dítěte si dítě prostě osvojíte. :D Bez handrkování s úřady a řešení blbostí, může být holčička do půl roku vaše, celou dobu od narození
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jitka.ces
2.6.12 16:25

veškeré dohody přes právníky jsou zbytečné. dítě vám může předat normálně před porodnicí, musí se o tom sepsat protokol o předání a vy už pak jen nahlásíte převzetí dítěte na úřadu s rozšíř. působností v místě vašeho bydliště (OSPOD)a zažádáte o svěření do péče u soudu, který proběhne nejdříve po 6týdnech od narození dítěte.
Tak proč to komplikovat, hlavně to netahat přes sociálku tak jak chtějí porodnice a jejich soc. pracovnice. Vše chtějí řešit tou nejednoduší cestou tak aby oni z toho neměli problémy, ne tak jak je nejlepší pro dítě. Nenechte se ukecat, dítě pak nebude mít ani vy ani matka. A nemusíte se vůbec bát, předání je naprosto legální, bio matka má právo se rozhodnout komu dítě svěří do péče. Takže pokud jí důvěřujete, nevidím v tom jediný problém.

• Citovat
  • Upravit
simca32
19.10.12 22:28

poradite

Mam prozbu mame maminku co nam da dite do prime adopce zvolily jsme volbu zapsat meho manzela do rl a jaky je pak postup muze si ho otec po propusteni z porodnice odvezt domu matka dite nechce po narozeni videt muze se o nej teda starat otec a odvezt si ho domu?

• Citovat
  • Upravit
marjan.jana
28.10.12 19:51

Ano, ale dítě musí zůstat v porodnici 72 hodin po porodu, pak si ho samozřejmě může vyzvednout tatínek.

• Citovat
  • Upravit
kajjja
12.11.12 20:00

Dítě nemusí zůstat v porodnici 72 hodin po porodu!
V žádném právně závazném předpise není stanoveno, že dítě musí být 72 hodin po porodu v nemocnici. To, že je to úzus a někteří lékaři a sociální pracovnice to si to vykládají jinak je věc druhá.

• Citovat
  • Upravit
marjan.jana
20.11.12 22:59

Nemusí, ale musí se podepsat revers, my jsme si malou nesli domů druhý den po porodu s pupíkem a všechno bylo ok, pupík se krásně sloupnul sám. U nás to bylo tak, že bývalá přítelkyně mého manžela byla těhotná a chtěla dát dítě k adopci, ale v záchvatu těhotenství jí naštěstí napadlo, že o tom příteli poví, protože jako otec má právo to vědět. Přítel řekl, že chce napsat normálně napsat do rodného listu jako otec a že si miminko odneseme z porodnice, ona ho nechtěla už vidět. Normálně se to vysvětlilo u sestřiček a všechno bylo v pohodě. Dnes už manžel mě tam vzal i s sebou, takže mě miminko znalo hnedka. Jen jsem ještě chtěla napsat, že mi při chování kapalo mlíčko, ale neroztahala jsem to, tak aby to malé stačilo, každopádně doktorka říkala, že kdybych se víc snažila a měla lepší odsávačku ( silnější), takže jsem mohla klidně kojit. Ale chtělo to fakt poctivě přikládat při každém hladu a pak ještě sedět na tý odsávačce, my jsme to měli nakonec půl napůl, tak aspoň něco. :oops:

• Citovat
  • Upravit
simca32
20.11.12 23:42

Holky dekuji moc za odpovedi ja si prave nebyla jista hlavne jsem se bala aby nam nedelala problemy nemocnice budem rodit v chomutove tak snad nam ve vsem vidou vztric)

• Citovat
  • Upravit
3221
27.11.12 22:50

Ahoj holky

Nevím jestli jsem správně ale chtěla jsem se zeptat jestli tady není nějaká slečna nebo paní anebo jestli neznáte někoho kdo by chtěl dát miminko k přímé adopci. Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
simca32
28.11.12 09:57

Asi ne tady spis resime jak postupovat pri prime adopci kouknete na prima adopce cz a tam najdete maminy ktere jsi dite nechat nemuzou

• Citovat
  • Upravit
simca32
28.11.12 09:58
  • Citovat
  • Upravit
3221
28.11.12 10:46

Díky Simča ale tam jsem psala již 2× a neúspěšně.2 maminky se ozvaly a když jsem odepsala, že máme zájem tak nenapsaly, tak nevím jestli to jsou holky které si dělají legraci anebo si to rozmyslely…nevím… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
simca32
28.11.12 17:34

No oni jsi asi vybiraji ja jsem take parkrat odepsala a nic pak jsem si tam dala inzerat sama s mailem a tel. cislem a ozvala jse mi holcina a ted uz jen cekame az se to narodi musis skouset a kontrolovat to tam kazdy den jestli tam nepribyde inzerat a kdyz jo tak hned odepsat urcite se vam brzo postesti jako nam drzim palecky :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex