Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj!
Mobil mi pomalu ale jiste odchazi do vecnych lovist, takze se zacinam poohlizet po jinem, nez mi chcipne uplne. Mam strop 3000Kc, vic se mi nechce investovat. Ale jak jsem tak koukala, v tehle cenove relaci uz se jich da sehnat opravdu velke mnozstvi a spousta z nich je dualni. A mne by zajimalo, jak to funguje a zda se daji nejak ovladat ty simky jednotlive. Jakoze jednu bych pouzivala pouze na data a tu druhou na to ostatni. Lze to vubec?
Pořídil jsem před časem čínu - thl 4400. Má perfektní kapacitu baterky, nabíjím jednou týdně, což dneska málokdo. Ale nevejde se do tvého limitu.
Způsob přístupu k SIM je nastavitelný. Já to nám tak, že se před voláním/sms zeptá ze které sim chci volat/psát. Ale jde to nastavit napevno. Data to samé.
Ano. Pri volani nebo smskovani budes volit, zda chces volat ze SIM1 nebo SIM2. Da se to nastavit v v tlf, ze primarne pouzivas SIM1.
Co se tyka dat, pak nektere tlf umoznuji datovy tok jen na SIM1. Kazdy tlf je jiny.
Prichozi hovor vidis, na kterou SIM je volano.
Je to lepsi mit vse v jednom tlf, nez tahat 2 (soukromy a pracovni).
Diky moc. Ja bych ho jako dualni pouzivala jednou za cas. Doma mam wifi, ale kdyz jedu s detma na tyden k babicce, tak to prave resim dvema telefony, takhle bych si tam proste na tu dobu strcila druhou sim. Ale prave si rikam, jestli to neni zbytecne. Druha sim mi normalne lezi doma netknuta klidne i nekolik mesicu, protoze pokud nepotrebuji u rodicu nic resit, tak se bud pripojim jen na den ze sve sim a nebo se na tu dobu proste bez internetu obejdu.
@cecetka Od te druhe simky nikdo nema telefonni cislo. Takze jde spis o to, ze ze sve hlavni sim mam pomerne levne volani i SMS a u te druhe mam zase levny internet, ale volani a SMS jsou drahe (a jak jsem psala, nikdo to cislo nezna). Takze bych pouzivala jako hlavni to cislo bez dat.
Hele to ja spis resim opacny problem, chtela bych mit jednu sim na dva telefony - nejaky nechytry (zato rychly) na volani a druhy chytry na GPS a internet a podobne zbytecnosti
@Pudloslava píše:
Hele to ja spis resim opacny problem, chtela bych mit jednu sim na dva telefony - nejaky nechytry (zato rychly) na volani a druhy chytry na GPS a internet a podobne zbytecnosti
Kup takovy, aby ten nechytry umel sdilet internet pres wifi a ten chytry si na nej pres wifi pripoj.
@Amys Jojo, to lze.. já měla Lenovo A5000, super výdrž baterie (týden) a na jedné simce jsem používala data a na druhé volání. Vše je v nastavení simkaret
a seženeš ho do 3 tisíc ![]()
@Pavlinka87 Lenovo mame tablet a uplne se mi nelibi ovladani. Ale momentalne se nebranim nicemu. Lze snadno ta data vypinat? U samsungu proste v nastaveni vypnu data a mam je tam vypla. Takze bych tam proste mela simku a vypla data treba mesic, dva
Jako porad si rikam, ze je to zbytecne, ale zas na druhou stranu, za rok mi konci rodicak, takze bych pak data nejspis vyuzivala casteji?
@Amys samozřejmě že data jdou vypnout a to hned v hlavní nabídce a můžeš mít zaplou jen wifi
Za mě ten telefon fakt poměr cena/výkon super ![]()
@Pavlinka87 Takze si to mam predstavovat, jakoze mam nabidku zapnout/vypnout data a u toho vyber simkarty? Hihi a co kdyz zapomenu, ktera je ktera, da se to nejak zjistit (vim, ze se ptam jak trotl, ale ja fakt nikdy zadny telefon z dualsim v ruce nemela).