Případ k zamyšlení, jsem strašně naštvaná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.10.25 20:09

Ja mam v blizke rodine pripad, kdy nutily urady deti ke styku s otcem, protoze otec mel zajem, a ze strany otce k nim bylo behem spolecneho casu fyzicke i psychicke nasili. Pro matku neskutecna tortura, protoze ty deti otci dat musela, protoze to schvalil soud, ze zacatku je dokonce premlouvala, aby do toho pekla sly, aby nemela problemy s institucemi, nakonec s premlouvanim prestala, nedavala to psychicky, pak je prestala posilat, mela kvuli tomu s institucemi dost problemu. Po dlouhych 4 letech se prokazala pravda, matku to ale stalo 450.000 na pravnicich :zed:. Otec se smi stykat s detmi jen pod dohledem treti osoby. Kdybych nezazila, neuverim :,(. Bohuzel instituce nemaji moc metod, jak byt rychlejsi, coz je samozrejme alarmujici, to je na tom to nejhorsi. Sehnat psychology, mediatory… projit posudky… nekolik soudu… to vsechno strasne trva a bity jsou zejmena ty deti :,(.

• Citovat
  • Upravit
1847
18.10.25 21:41

@Takyjedna
bývalý psychopat :roll: Schválně, najdeš tenhle výraz na Googlu?
Víš, kdo je to psychopat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
18.10.25 22:07
@BeaL píše: Více
:) jde mi o ten výraz, teď už se nepoužívá, ale potřebovala jsem pádné označení. Nebo v tomle případě, možná užší výraz - narcis.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1847
18.10.25 22:19
@Takyjedna píše: Více

Nemyslela jsem nový psychologický termin. To fakt ne.
Psychopat nerovná se narcis. Psychopaty lidstvo potřebuje. Narcisty ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
11.11.25 12:45
@stinga píše: Více

Setkávám se s tím v rámci své praxe (rodinný advokát) denně. Psychologických posudků jsem viděla mraky.
Nejčastěji jsou oba rodiče nevyzrálí a neschopni oddělit, co je jejich partnerský konflikt a co je reálná rodičovská inkompetence expartnera/ky.
Běžné rozdílné přístupy k výchově (přítomné i ve funkčních rodinách) nabývají v jejich hlavách obludných rozměrů.

Narcistické rysy jsou také časté, ale zrovna tohle je škála a určité povahové rysy máme všichni a většinou to skutečně není intenzita poruchy osobnosti.

Já se obvykle snažím konflikt chladit, ukazovat druhou stranu a její motivy, „překládám”, učím je oddělovat konstruktivní a nekonstruktivní části zpráv (a reagovat jen na ty první), dost často se mi daří, klienti mi důvěřují. Ale občas je prostě na druhé straně někdo, kdo se chová jako kre_tén a řádí jako černá ruka, protože jeho advokát si s ním tu práci nedá a nebo žádného nemá. A to že se někdo chová jako kre_tén, ještě neznamená, že nutně musí mít diagnózu. Prostě většinou jen narazil na svoje hranice, už toho má plný zuby, je vyčerpaný, nešťastný, má pocit ztráty kontroly nad svým životem, hroutí se mu rodina a všechno tohle dohromady strašlivě neskutečně bolí.

Cesta ven existuje jediná: Rodinná terapie. Funguje na všechny kdo chtějí, kromě poruch osobnosti.
A čas běží, čím dýl jsou v tom zapikaní, tím hůř se to dává dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová