Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@lopata píše:
já čtu pořádně, nemusíš mít obavy, píšu to všeobecně.. kdo ti zaručí, že tě zítra nesrazí vlak, nebo ožralec za volantem?? vaše důvody mně přijdou jako hodně přitažené za vlasy… kdo ti zaručí, že ho vemou?? nikdo.. kdo ti zaručí, že tvuj zaměstnavatel tě nevyhodí?? nikdo… kdo ti zaručí, že s ena tebe děcko nevyprdne a nezdrhne ti z partou feťáků?? nikdo..
To je jasné, že mi to nikdo nezaručí… Já spíš mluvím o tom, že lidi mají pár tisíc na měsíc, mají jedno dítě a do téhle situace si pořídí další, i když ví, že na něj pořádně nemají. Tohle nechápu. Je jasné, když má někdo 2 platy, má dvě děti, mají spokojený život a nedej bože se něco stane, tak to je něco jiného, že?
@lopata píše: ¨to je naprostý nesmysl… jako že bys řekla- nezlob se, máš sourozence, nemůžeš tam chodit… nezlob se, ale tomu sama přece nevěříš.. spíš napiš, že nechceš slevit ze svého životního standartu, tomu uvěřím víc, než se tu vymlouvat na to, že nemáš na kroužek pro děcko…
Ano, já nechci slevit ze svého standartu, můj muž také ne a nechci slevovat ze standartu ani svého budoucího dítěte (dětech). Pokud vím, že bych druhé (třetí, čtvrté…) dítě neuživila (současná situace), tak si je přeci nepořídím…
@lopata píše:
a kolik ta strašná akce stojí peněz?? moje sestra jela na erasmus na slovensko, dostala dotaci 30t korun, plus bydlení na intru.. naše to nebude stát nic.. vše platila škola… promin, ale tvoje argumenty- co se stane až.. mě prostě nepřesvědčily, spíš mě připadá, že si hledáš výmluvy na to, proč mít jen jedno děcko..
Tak 8 letý děti nebydlí na intru a dotace dává škola „pár“ stovek. Vesměs si vše platí rodiče sami, protože je to „nadstandart“. Třeba sousedka dávala malého v 11 letech na 1,5 měsíce do Londýna a platila necelých 60tisíc. Malej bydlel v rodině učitelky, chodil tam do školy a jednou byli na víkend mimo Londýn…
@renata123 píše:
Přispěli vám rodiče finančně na pořízení vlastního bydlení a pokud ano, kolik? Klidně anonymně…
Koupili mi byt do osobního vlastnictví 4+1 v Praze.
@Lenka002 píše:
Koupili mi byt do osobního vlastnictví 4+1 v Praze.
Bych si taky nechala líbit
. Nechtějí mě vaši adoptovat?
@Danitschka píše:
Dneska i kluci, co se učí na svářeče, si ten svářečský kurz ve škole musí platit ze svého, školy na to nemají.
A ono se někdy nemuselo? ![]()
Já synovi spořila stavební spoření, ale když jsem viděla, jaký vede život, nedala jsem mu nic. Snaše jsem dala 50 000 na jeho dluhy, aby jí exekutor neodvezl i kočárek ![]()
Teď spořím vnukovi. Tak uvidíme, jak to dopadne.
Maritimka
Mám 3 děti. Žiju na SM, takže platy nejsou ani průměrné. A přesto: Starší syn měl loni 2 kroužky (letos mu to bohužel časově nevychází). Dcerka měla loni taky 2 kroužky. Letos má syn jeden kroužek 2× týdně. Holka 2 kroužky (celkem 3 dny v týdnu). Malý je ve školce a kroužek bude mít jen v rámci školky. Stejně jako minulý rok. I já jsem chodila a budu chodit do kroužku.
Děti byli ve škole přírodě, na soustředění i na táboře.
Prostě napiš, že jsi se rozhodla mít jen jedno dítě a nesváděj to na finance. ROzhodně si myslím, že když se chce, tak všechno jde.
Značkové blbosti nekupuju. Ale spíš ze zásady než kvůli ceně. Bývají různé slevy a akce. Auto máme. Ojeté, stařičké, ale zatím spolehlivé. Mobily, notebooky, playstationy a jiné blbůstky přece děti k životu nepotřebují. Stejně jsou pořád v kroužcích nebo lítají venku. A kde uživíš jedno dítě, druhé hladovět nebude.
Samozřejmně, že si holky trošku nadsazují a nechtějí slevit ze svého standardu, aby nahodou jim nechybelo na podzim na hadříky… je to tak jak píšeš, druhé dítě stojí zlomek toho, co první, alespon než nastoupí do školy.. oblečení se vesměs dědí, stejně jako hračky atd… školku máme naštěstí v našem městě v poho, ročně berou snad všechny, máme tu 3 školky, takže OK.. pokud jde o počítač- za 7000 se dá koupit v electrowordu notebook včetně windows 7.. to je nějaká ohromná suma??? myslím si, že to je spíš o pohodlnosti, na emiminu je zde spoouuusta rodin, které mají méně něž většina dam zde a maj dvě, tři děti.. a zvládaj to.. značkový hadry nakoupíš na aukru, miminabazaru za třetinové ceny, v takku v akcích nakoupíš za pár korun kvalitní hadry, stejně jako v ostatních obchodech, my natrefili v FaF, nebo jak se to jemnuje na 30% slevy, takže jsme nakoupili na pul roku dopředu.,jde to, není nutné se vymlouvat na kroužky za X tisíce, když ani sami maminky neví, jestli tam děti budou chtít vůbec chodit..
No páni, tady se to teda rozjelo… Jak já to vidím ze sebe, tak mít jen jedno dítě kvůli penězům mi přijde alibistickě. Ne každé dítě touží cestovat po světě, studovat atd. Během VŠ studia mi naši taky nabízeli ať někam jedu, samozřejmě pracovat, ale peněz by je to stálo i tak dost, ale já jsem to prostě nikdy nechtěla a nechci. A to není nevděčnost z mé strany, ale já prostě vím, že bych tam byla nešťastná bez rodiny a přátel. Ne každý po tom touží, já jsem prostě třeba domácí typ.
@Kačta píše:
No páni, tady se to teda rozjelo… Jak já to vidím ze sebe, tak mít jen jedno dítě kvůli penězům mi přijde alibistickě. Ne každé dítě touží cestovat po světě, studovat atd. Během VŠ studia mi naši taky nabízeli ať někam jedu, samozřejmě pracovat, ale peněz by je to stálo i tak dost, ale já jsem to prostě nikdy nechtěla a nechci. A to není nevděčnost z mé strany, ale já prostě vím, že bych tam byla nešťastná bez rodiny a přátel. Ne každý po tom touží, já jsem prostě třeba domácí typ.
jééé a já myslela že jsem taková jediná…mám to stejně, jsem radši doma
Jasně, ne všichni chtějí studovat nějakou šáhlou vš, dost lidem se daří i s učnákem, nebo podnikaj a maj se dobře.. ne všechny baví cestovat a žít někde v…i.., ne všichni chtějí chodit na golf, balety, atletiky, potápění, skákání z padáku atd atd… pochopím to, že někdo chce mít jedno dítě ze zdravotních důvodů, nebo že zůstal bez partnera ok.. ale říct si- budu mít jedno, abych nemusela vysvětlovat děckovi, že nemá bráchu pro to, aby mělo na kroužky.. to mi přijde sobecký jak prase.. ![]()
Raději anonymně. Nedostala jsem od rodičů nic. Po SŠ jsem šla na nástavbu a nedodělala, takže jsem nedostala nic. Na vše jsem si musela vydělat a ještě jim splácet to co za mě zaplatili nějakou korunu. Sestra od nich dostala asi 50tisíc na auto, protože udělala zkousky na VŠ a studuje ji a ještě ji zaplatili kauci na pronájem bytu asi 30tisíc. A cítím to hodně jako křivdu, jen protože já jsem nešla studovat jsem od nich nedostala nikdy nic. Taplatili nám tedy snubná prstýnky s manželem. Nic jsem od nich nechtěla a nechci, ale toto mi přišlo jako křivda. Naopak jsem jim ručila na dům, který měli na hypotéku a ještě mají chalupu, měla jsem na sebe půl milionu půjčku aby si měli jak dům vybavit a ještě 100tsíc jsem si pro ně půjčovala. Takže když jsme s manželem žádali o hypo, měli jsme dost velký problém to dostat a dostali jsme to jen díky manželově vysokému platu. Nebýt toho, že jsme vzačátku mohli bydlet u jeho rodičů v tří patrovém domě, tak nevím nevím. Můj plat první po škole byl 15tisíc, takže bych z toho zaplatila prd a ještě by mi nikdo nic nedala a taky nedal. Od manžela jsme dostali 200tisíc od tchána a od tchýně milion, který tedy asi budeme vracet, ale to spíš protože já si to přeju. Jinak si vše hradíme a platíme sami. Nikdo nám nic nedává a ani to nechceme. Dětem ale měsíčně každému spořímě, aby nešli s holím zadkem jednou. Počítáme s tím, že pokud budou chtít na VŠ, tak jim to zaplatíme a naspořené peníze dostanou až se budou chtít osamostatni a at si s tím udělají co budou chtít. Ale vím, že jít s jednou kapsou prázdnou a s druhou děravou není nic příjemného, navíc bez výbavy, bez všeho, tak snad jim to jednou pomůže.