Přispěli vám rodiče na bydlení?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5239
9.10.12 22:35

Ano, já jsem dostala od rodičů novej řadovej domek, který měl před sedmi lety hodnotu 3 miliony.
Nemám čas pročíst celou diskuzi, ale rozhodně to pro mě není žádný závazek, ale obrovský plus, protože nemusíme platit hypotéku a o to víc můžeme nabídnout svým dětem.
Jednou bych pro své děti chtěla udělat to samé. Je to obrovská pomoc. Svým rodičům jsem za to moc vděčná. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
10.10.12 14:50
@princeznaL píše:
Ano, já jsem dostala od rodičů novej řadovej domek, který měl před sedmi lety hodnotu 3 miliony.
Nemám čas pročíst celou diskuzi, ale rozhodně to pro mě není žádný závazek, ale obrovský plus, protože nemusíme platit hypotéku a o to víc můžeme nabídnout svým dětem.
Jednou bych pro své děti chtěla udělat to samé. Je to obrovská pomoc. Svým rodičům jsem za to moc vděčná. :srdce:

nechci te nejak strasit, nebo ti zavidet, ale mnoho nemovistosti melo pred 7 letz cenu 3 miliony a dneska po nich nestekne pes.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
10.10.12 17:22

Tchýně spořila manželovi na stavebku a za výsledných 130 000,– jsme si pořídili okna do novostavby. Takže nám pomohli dost :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5239
10.10.12 19:51
@lopata píše:
nechci te nejak strasit, nebo ti zavidet, ale mnoho nemovistosti melo pred 7 letz cenu 3 miliony a dneska po nich nestekne pes.. :think:

Strašit? Dneska má právě hodnotu cca 4,5 milionu. Bydlíme 5 minut od centra, kde se další pozemky na stavbu domu prodávají za 4500,–/m2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
10.10.12 20:55
@princeznaL píše:
Strašit? Dneska má právě hodnotu cca 4,5 milionu. Bydlíme 5 minut od centra, kde se další pozemky na stavbu domu prodávají za 4500,–/m2.

mít může, otázka je kdo a jestli to dá.. u nás se prodává taky barák, začali na 3,5 a ted jsou na 3 a nikdo to nechce… neříkám, že to musí být váš příklad, ale lidi si myslí kdoví co nemaj a pak se nastačí divit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
10.10.12 20:59
@lopata píše:
nechci te nejak strasit, nebo ti zavidet, ale mnoho nemovistosti melo pred 7 letz cenu 3 miliony a dneska po nich nestekne pes.. :think:

vždyť je to skoro jedno ne? :)
bydlejí bez hypotéky od začátku a o to jde :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5239
11.10.12 12:45

Já taky nechápu, co lopata řeší. Já jen odpověděla na otázku zakladatelky. Netušila jsem, že to tady začně někdo rozebírat.

A proč by mi měl za barák někdo dávat peníze? Já ho nechci prodávat. :D Jsem šťastná, že bydlím a navíc bez hypotéky.

Toto jsem nepochopila. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.12 13:07

Ano. Ja i bratr jsme dostali 1 200 000,– na byt. A dalsich 300 000 jako svatebni dar, za ktere jsme zrekonstruovali socialku, kuchyn + dalsi vybaveni bytu.
Otazka proc by meli? mi prijde hloupa. To neni neco, co musi udelat, ale co udelat chteji a dela jim ti radost. Kdybych to odmitla, tak by to meho tatku snad zabilo. Je moc rad, ze nam takhle pomohl nebyt zadluzeni a bydlet ve vlastnim.
Tchanovci nam prispeji mensi castkou na vanoce, ale taky to pomuze. Oni nas zase zasobuji produkty ze zahradky a manzel jednou napul s bratrem zdedi byt 3+1 a rodinny dum. A z toho pak zase prispejeme na bydleni my nasim detem.

• Citovat
  • Upravit
4181
11.10.12 16:24
@princeznaL píše:
Já taky nechápu, co lopata řeší. Já jen odpověděla na otázku zakladatelky. Netušila jsem, že to tady začně někdo rozebírat.

A proč by mi měl za barák někdo dávat peníze? Já ho nechci prodávat. :D Jsem šťastná, že bydlím a navíc bez hypotéky.

Tim se netrap. Zavist je hrozna vec ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
11.10.12 16:35
@princeznaL píše:

Asi trochu závidí. :lol: Být bez hypo je rozhodně obrovské plus. Přála bych si, abych to mohla dopřát svému vnukovi, ale milion na garsonku v Praze mu na stavebku nenaspořím :( Každopádně tam něco mít bude a až zaklepu bačkorama, zbude po mně i chata u Berounky, v hodnotě cca 400 tisíc. :mrgreen:

Každopádně teď žiju s přítele v praze ve vile za cca 14 mega a rozhodně to nijak nepociťuju (drahá je hlavně ta lokalita). je to starý barák jako kdekoliv jinde… Cenu baráku má smysl řešit, když ho někdo chce prodat. :mrgreen:

Pro lopatu: můj není a ani nikdy nebude, MOŽNÁ mi přítel odkáže garsonku, možná taky ne, každopádně tam jsem jako věcné břemeno a nebojím se, jeho synové jsou rozumní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
26.11.12 17:12

No nemam cas to tu procitat…ale aspon jsem se nad tim zamyslela…me dal tatik do zivota to, ze mi nechal muj vysokoskolsky kontokorent cca -25tis abych si ho splatila sama z prvnich vyplat :?..a ted po par letech ziju v podnajmu s pritelem, rocnim synackem a psem…v 1+1…hypoteku by nam sice dali, ale jen,,malinkou", takze musime pockat az zacnu zase pracovat a snad se pak prestehujem do vetsiho…obcas je mi z te situace smutno, ale co nadelam..zitra zase slunce vyjde a hlavne ze jsme vsichni zdravi :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.12 19:08

Ano přispěli mi na koupi bytu a jsem jim za to hrozně vděčná!!! Sama se také budu v budoucnu snažit zajistit dětem bydlení, pokud to bude v mých silách.

Nikdy jsem si ale o peníze nebo dokonce o byt neříkala, dost dlouho jsem z toho byla i špatná, je to hodně peněz :( Navíc moji kamarádi z okolí spíš rodišům peníze odevzdávali než aby něco dostali.

Doufám, že budu mít ještě možnost jim to nějak vrátit. :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný