Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ano, já jsem dostala od rodičů novej řadovej domek, který měl před sedmi lety hodnotu 3 miliony.
Nemám čas pročíst celou diskuzi, ale rozhodně to pro mě není žádný závazek, ale obrovský plus, protože nemusíme platit hypotéku a o to víc můžeme nabídnout svým dětem.
Jednou bych pro své děti chtěla udělat to samé. Je to obrovská pomoc. Svým rodičům jsem za to moc vděčná. ![]()
@princeznaL píše:
Ano, já jsem dostala od rodičů novej řadovej domek, který měl před sedmi lety hodnotu 3 miliony.
Nemám čas pročíst celou diskuzi, ale rozhodně to pro mě není žádný závazek, ale obrovský plus, protože nemusíme platit hypotéku a o to víc můžeme nabídnout svým dětem.
Jednou bych pro své děti chtěla udělat to samé. Je to obrovská pomoc. Svým rodičům jsem za to moc vděčná.
nechci te nejak strasit, nebo ti zavidet, ale mnoho nemovistosti melo pred 7 letz cenu 3 miliony a dneska po nich nestekne pes.. ![]()
Tchýně spořila manželovi na stavebku a za výsledných 130 000,– jsme si pořídili okna do novostavby. Takže nám pomohli dost ![]()
@lopata píše:
nechci te nejak strasit, nebo ti zavidet, ale mnoho nemovistosti melo pred 7 letz cenu 3 miliony a dneska po nich nestekne pes..
Strašit? Dneska má právě hodnotu cca 4,5 milionu. Bydlíme 5 minut od centra, kde se další pozemky na stavbu domu prodávají za 4500,–/m2.
@princeznaL píše:
Strašit? Dneska má právě hodnotu cca 4,5 milionu. Bydlíme 5 minut od centra, kde se další pozemky na stavbu domu prodávají za 4500,–/m2.
mít může, otázka je kdo a jestli to dá.. u nás se prodává taky barák, začali na 3,5 a ted jsou na 3 a nikdo to nechce… neříkám, že to musí být váš příklad, ale lidi si myslí kdoví co nemaj a pak se nastačí divit..
@lopata píše:
nechci te nejak strasit, nebo ti zavidet, ale mnoho nemovistosti melo pred 7 letz cenu 3 miliony a dneska po nich nestekne pes..
vždyť je to skoro jedno ne? ![]()
bydlejí bez hypotéky od začátku a o to jde ![]()
Já taky nechápu, co lopata řeší. Já jen odpověděla na otázku zakladatelky. Netušila jsem, že to tady začně někdo rozebírat.
A proč by mi měl za barák někdo dávat peníze? Já ho nechci prodávat.
Jsem šťastná, že bydlím a navíc bez hypotéky.
Toto jsem nepochopila. ![]()
Ano. Ja i bratr jsme dostali 1 200 000,– na byt. A dalsich 300 000 jako svatebni dar, za ktere jsme zrekonstruovali socialku, kuchyn + dalsi vybaveni bytu.
Otazka proc by meli? mi prijde hloupa. To neni neco, co musi udelat, ale co udelat chteji a dela jim ti radost. Kdybych to odmitla, tak by to meho tatku snad zabilo. Je moc rad, ze nam takhle pomohl nebyt zadluzeni a bydlet ve vlastnim.
Tchanovci nam prispeji mensi castkou na vanoce, ale taky to pomuze. Oni nas zase zasobuji produkty ze zahradky a manzel jednou napul s bratrem zdedi byt 3+1 a rodinny dum. A z toho pak zase prispejeme na bydleni my nasim detem.
@princeznaL píše:
Já taky nechápu, co lopata řeší. Já jen odpověděla na otázku zakladatelky. Netušila jsem, že to tady začně někdo rozebírat.A proč by mi měl za barák někdo dávat peníze? Já ho nechci prodávat.
Toto jsem nepochopila.Jsem šťastná, že bydlím a navíc bez hypotéky.
Tim se netrap. Zavist je hrozna vec ![]()
@princeznaL píše:
Já taky nechápu, co lopata řeší. Já jen odpověděla na otázku zakladatelky. Netušila jsem, že to tady začně někdo rozebírat.A proč by mi měl za barák někdo dávat peníze? Já ho nechci prodávat.
Toto jsem nepochopila.Jsem šťastná, že bydlím a navíc bez hypotéky.
Asi trochu závidí.
Být bez hypo je rozhodně obrovské plus. Přála bych si, abych to mohla dopřát svému vnukovi, ale milion na garsonku v Praze mu na stavebku nenaspořím
Každopádně tam něco mít bude a až zaklepu bačkorama, zbude po mně i chata u Berounky, v hodnotě cca 400 tisíc. ![]()
Každopádně teď žiju s přítele v praze ve vile za cca 14 mega a rozhodně to nijak nepociťuju (drahá je hlavně ta lokalita). je to starý barák jako kdekoliv jinde… Cenu baráku má smysl řešit, když ho někdo chce prodat. ![]()
Pro lopatu: můj není a ani nikdy nebude, MOŽNÁ mi přítel odkáže garsonku, možná taky ne, každopádně tam jsem jako věcné břemeno a nebojím se, jeho synové jsou rozumní.
No nemam cas to tu procitat…ale aspon jsem se nad tim zamyslela…me dal tatik do zivota to, ze mi nechal muj vysokoskolsky kontokorent cca -25tis abych si ho splatila sama z prvnich vyplat
..a ted po par letech ziju v podnajmu s pritelem, rocnim synackem a psem…v 1+1…hypoteku by nam sice dali, ale jen,,malinkou", takze musime pockat az zacnu zase pracovat a snad se pak prestehujem do vetsiho…obcas je mi z te situace smutno, ale co nadelam..zitra zase slunce vyjde a hlavne ze jsme vsichni zdravi ![]()
Ano přispěli mi na koupi bytu a jsem jim za to hrozně vděčná!!! Sama se také budu v budoucnu snažit zajistit dětem bydlení, pokud to bude v mých silách.
Nikdy jsem si ale o peníze nebo dokonce o byt neříkala, dost dlouho jsem z toho byla i špatná, je to hodně peněz
Navíc moji kamarádi z okolí spíš rodišům peníze odevzdávali než aby něco dostali.
Doufám, že budu mít ještě možnost jim to nějak vrátit. ![]()