Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Kvaček
NIkdy bych nedopustila, aby starší děti neměli svůj život, kvůli mladšímu. Ano, chodí ven společně, takže víceméně hlídají prcka. Ale střídají se, takže mají možnost lítat sami.
Ono tu jde asi opravdu o organizaci a o samostatnost dětí.
Další vlastní dítě neriskuju. Ale opravdu hodně vážně uvažuju, že bych dala domov cizím dětem. Ale až moje děti budou větší. Nechci je o sebe „ošidit“. Protože si nedělám iluze, že když si vezmeme do péče prcka, že vše půjde jak po másle. Myslím si, že s těmi vypůjčenými bude minimálně ze začátku „víc práce“.
Já sama mám tři děti, ale hodně ob sebe 18,9 a rok a půl, takže myslím si že všem se věnuji maximálně co to jde oblečení bohužel nedědí ![]()
Jen jsem chtěla říct, že znam rodinu nabožensky založenou mají 6 dětí hodně po sobě a maminka je úžasná děti jsou slušné vnímavé, chytré mají úpně jiné hodnoty než materiální, ale rozhodně neztrádají. Za mě tihle rodiče mají můj obdiv vím, že já na tohle namám. ![]()
@kvaček píše:
Já bych víc jak 3 děti nechtěla.. Měla jsem v dětství kamarádku a byly 5 dětí a pamatuji si, že Jedno dítě se staralo o druhé.. Kamarádka v 5 třídě měla na krku brášku ten odrostl a pak se narodil další tak opět vození a starání myslím v 8 třídě.. Nevím. moc se mi to tenkrát nelíbilo, protože místo učení chodila ven i s malým- samozřejmě to učení vidím zpětne.. Propadla..
Nešlo jenom o vození, ale dostala ho např. v 1 jak přišla ze školy a hlídala třeba do 5,6 se vším všudy..
Samozřejmě to neni všude, ale já bych se bála, že u mě by to tak bylo, protože já zase nejsem uplně tak organizační typ a věřím, že bych ten čas neměla
Taky jsem měla kamarádku, která se v 10 letech starala o malého bráchu od mimina. Když jsme šly ven, tak nám ho její máma strčila na hlídání ![]()
Já dostala byt 2+Kk po babičce, která se na důchod přestěhovala na chatu a v současné době je už v OV. Ségra žije v zahraničí, ale jednou zdědí po našich byt 2+1 a pak ještě napůl chalupu na vysočině. Poslední dobou přemýšlím ještě o hypo na domek
Ne nepřispěli a ještě by čekali něco nazpátek…mám dost vyčůranou maminku, pač jinak to nazvat nejde.Sama se narodila babičce v 46 letech jako poslední dítě a zřejmě se o ní starala, pač důchody tenkrát moc asi nebyli na výši. Ale zajímavý je, že přestože je výborně zajistěná - platem i vdovským důchodem, očekává financování ode mě?
Výborně ví, co kdo má kde platit na svatbu, na dítě apod…co je kde zvykem, a sama mi na svatbu dala s velkým srdce bolem 3,000kč na sladké. A když se nám narodil syn, naslibovala kde co a pak mu s velkým přemáháním koupila matraci do postýlky. Nutno podotknout, že naštěstí z druhé strany má rodina větší pochopení a přidali nám na kočárek a prababička s pradědou také. Jen mě to zaráží, já bych se pro děti rozdala a nejen pro ně…manžel mi to pak často vyčítá. Že se mám na ní vykašlat, když na nás taky prdí…
A jen tak mimochodem nejsme žádní zazobanci, naprosto podprůměrný plat, jak je v ČR zvykem…
@johankazarku píše:
Ne nepřispěli a ještě by čekali něco nazpátek…mám dost vyčůranou maminku, pač jinak to nazvat nejde.Sama se narodila babičce v 46 letech jako poslední dítě a zřejmě se o ní starala, pač důchody tenkrát moc asi nebyli na výši. Ale zajímavý je, že přestože je výborně zajistěná - platem i vdovským důchodem, očekává financování ode mě?
Výborně ví, co kdo má kde platit na svatbu, na dítě apod…co je kde zvykem, a sama mi na svatbu dala s velkým srdce bolem 3,000kč na sladké. A když se nám narodil syn, naslibovala kde co a pak mu s velkým přemáháním koupila matraci do postýlky. Nutno podotknout, že naštěstí z druhé strany má rodina větší pochopení a přidali nám na kočárek a prababička s pradědou také. Jen mě to zaráží, já bych se pro děti rozdala a nejen pro ně…manžel mi to pak často vyčítá. Že se mám na ní vykašlat, když na nás taky prdí…
A jen tak mimochodem nejsme žádní zazobanci, naprosto podprůměrný plat, jak je v ČR zvykem…
Přesně takovýhle přístup dětí k rodičům opravdu nechápu. PROČ BY MĚLI TI RODIČE AUTOMATICKY NĚCO DÁVAT??? Jsem vděčná za každé prd když mi dají, ale nic od nich neočekávám. Oni mají taky svůj život, ne??
Ne, nepřispěli a ani bych nechtěla, aby mi přispívali na úkor sebe. Kdyby vyhráli ve sportce, to by byla asi jiná
.
Já na vnuka exsnaše přispívám, hlavně proto, že se stydím za svého syna, ale taky, co si budem nalhávat, mám postranní úmysly, vím, že dokud něco platím, snacha nemá důvod odstřihávat mě od vnuka. no a třetí důvod je, že chci trochu finančně vypomoci, vím, že vnuk je pro nového manžela „navíc“ (viz různé debaty tady na emiminu nesnáším děti svého přítele) a nerada bych, aby o něm smýšlel jako o někom, kdo obírá o peníze jeho právoplatnou dceru.
Pravidelně teda neplatím, ale když je nějaké vydání, tak peněženku otevřu (začátek školního roku, vybavení na fotbal, nehrazené očkování)
Nevím, ale přijde mi normální, že rodiče podporují mladé při zakládání rodiny a oni jim to potom vrací ve stáří…a ne, že já začnu vydělávat a máma ze mě vytáhne všechny prachy a to i jako dítě, kdy jsem chodila na brigády apod… A to hlavně v tom případě, kdy její příjmy výrazně překračují moje!! A co na tom nechápete?
Otravovat neustále s tím, kdo má platit svatbu a když vdává vlastní dceru, tak se zapojí jen účastí na ní? Asi jste místo ve fungující rodině vyrůstala v dětském domově…rodina je základ státu a funguje tak, že si v ní lidé pomáhají, pokud ne tak evidetně nefunguje!!!
A jen tak mezi námi, taky nic od nikoho nečekám a vždy jsem byla nucena spoléhat jen a jen na sebe…ale nevím jak tohle souvisí s podporou mladých rodin a se startem dětí do života? A zajímavé, jak nikomu nikdo skoro nic nepřispěl a co mám informace od lidí co bydlí kolem a mých přátel, téměř nikdo by si bez pomoci rodičů nemohl bydlení dnes dovolit…tak nevím, kdo je ten zbytek a nebo všichni rychle zapomínáte?
U nás v rodině bylo vždy zvykem pravidlo „pro děti vše“ a je mi jasné, že sama budu taky taková. Dětem se vždy od malička spořilo, aby měly něco do budoucna, takže i já jsem měla založené spoření a vlastně ho vedu doteď, jen si ho už platím sama. Až budeme peníze potřebovat, vyberou se. Navíc jsme od našich dostali k svatbě „do začátku“ pěkné peníze. I ty jsou zatím schované, aby se pěkně množily a jednoho dne nám to všechno snad poplatí část domečku (zatím bydlíme s tchyní). Podotýkám, že naši mají průměrný český plat - jen se holt nerozhazuje. A jako samozřejmost finanční výpomoc neberu, jsem rodičům velmi vděčná. Svým dětem chci do budoucna poskytnout to samé.
@johankazarku píše:
A jen tak mezi námi, taky nic od nikoho nečekám a vždy jsem byla nucena spoléhat jen a jen na sebe…ale nevím jak tohle souvisí s podporou mladých rodin a se startem dětí do života? A zajímavé, jak nikomu nikdo skoro nic nepřispěl a co mám informace od lidí co bydlí kolem a mých přátel, téměř nikdo by si bez pomoci rodičů nemohl bydlení dnes dovolit…tak nevím, kdo je ten zbytek a nebo všichni rychle zapomínáte?
Pořád nechápu, jak souvisí „rodina, základ státu“ s tím, že by ti vaši (mamina) měla přispět na svatbu nebo na mimino? Svatbu i mimino jsi si vymyslela sama, tak proč by ti měla něco dávat? To, že ty jí něco dáváš (nebo jsi dávala) je tvoje dobrá vůle…
@johankazarku píše: ..rodina je základ státua funguje tak, že si v ní lidé pomáhají, pokud ne tak evidetně nefunguje!!!
@maritimka píše:
Pořád nechápu, jak souvisí „rodina, základ státu“ s tím, že by ti vaši (mamina) měla přispět na svatbu nebo na mimino? Svatbu i mimino jsi si vymyslela sama, tak proč by ti měla něco dávat? To, že ty jí něco dáváš (nebo jsi dávala) je tvoje dobrá vůle…
Přesně to jsem měla na mysli. A pokud jí vadí postoj její maminky k ní, pak je jen její slabostí, že to neumí ukočírovat
Nemyslela jsem to zle, jen to skutečně nedokážu pochopit. A nechápu ani takovéhle s prominutím závistiplné příspěvky ![]()